Mi Abonyunk - Tetétlen nagyon Fidesz párti! Ez leképzi az országos listát is
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.04.06. 22:06

Pásztor Imre, Kőröstetétlen polgármestere lapunknak elmondta, hogy Kőröstetétlen szavazási eredményei általában leképezik az országos választási eredményeket. A 2014-es országgyűlési képviselő választásokon a lakosság mintegy 60 %-a vett részt Kőröstetétlenen, és a listán 242 szavazatot kapott a FIDESZ, 105 szavazatot a JOBBIK és az MSZP 56 szavazatot a kis faluban.

LŐVE
 

Politika:
 12 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Zágráb Nándor a Jobbik országgyűlési képviselő jelöltje a választókerületben

Közadatok Antal- Láng Edináról- II. rész

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Közadatok Antal- Láng Edináról- III. rész

Közadatok Antal- Láng Edináról- I. rész

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Kedves Ballik!

ortega -

2014.04.19. 21:16:04

Kedves Ballik!

 

Elvesztél az éterben. Hiányoznak bájos beszólásaid.

Nem Ő az első

ortega -

2014.04.16. 23:44:33

Sokan figyelnek. Például a járdán, hogy össze ne szaladjunk.

Tudod, amikor az ürgeruhába öltöztetett titkosügynököknek átadtam az utolsó híreket, azt mondták, tőlem nem várnak el már mást. 

Az illetékes elvtárs biztosított róla, hogy az a kurta szoknyájú hölgy megbízható.{#emotions_dlg.facebeard}

 

 

Tudás

Ballik -

2014.04.16. 22:42:14

Nem akarta mondani,de neked el mondom mert szimpatikus vagy.

Tudja kivagy és figyeltet már egy jó ideje!

Nem vagyok érintett

ortega -

2014.04.16. 21:53:17

Kedves Ballik!

 

'Hál Istennek nem vagyok érintett. 1995-ben vénségemre jártam a Műszaki egyetemre. Akkor volt a rendszerváltás igazi feketelevese - a Bokros csomag. Műszaki logikával próbáltam megérteni a társadalom kérdéseit. Sok mindennel kellett foglalkoznom, mire megértettem korunk lényegét. 

Ahhoz, hogy ilyen dolgokról ismeretekhez juss, illetve logikai rendszerbe rakd, nem kell sok. A környező faluk kiskocsmáiban kell megfelelő öltözékben megtalálni az ott lévő emberekkel  a hangot. Egy idő után meglepődsz, mennyire nyíltan beszélnek a szomszéd falu dolgairól. Sajátjukról nem biztos.

Hogy így fórumokon írogatok, egy jó kommunikációs csatorna. 

Visszatérve a társadalomkutatásokhoz: olyan mélyre sikeredett jutnom - és kívülálló létemre közel kerülni az információforrásokhoz - hogy jobbnak láttam érdeklődésem abbahagyni. Hamar el lehetet érni az önveszélyes szintet. Ma azért már más a helyzet.

 

Hogy milyen a társadalom lelke, egy kedves sztrori. Tesom azóta megbocsátott. Őt is megáldottata a teremtő a mélységi érdeklődés átkával. Szülőfalumban helytörténetkutatásával is foglalkozott. Egy alkalommal mondta: ha már ilyen időmélységű adatokhoz jutottam, megpróbáltam valami nemesi multat keresni. De csak odáig jutottam, hogy valamelyik hatodik generációs ősünk egy grófnak volt a parádés kocsisa. 2000 környéke volt. Mindenki királyi őst keresett. 

Na ezen ne múljon Teso, gondoltam, lesz kutyabőr. Átnéztem az ősi családok lexikonját, kerestem egy szimpatikusat, kimásoltam a címert, és a szomszédos falvak kiskocsmáiban kezdtem el érdeklődni, hogy ismernek-e valakit, aki leszármazott lehet. Tesomra célzgattam. Engem nem ismertek, hisz rég eljöttem.

Én el is felejtettem unaloműzésem, amikor egszer felháborodva hív, hogy mit műveltem. Kapott egy levelet Gróf xy igazgató részére címezve. Hiába magyaráztam, hogy ez egy régebbi vicc. Épp akkor volt 2002-ben a homokvihar, mert porolta le mindenki a pártkönyvét, hogy a szocik nyertek.

Dúl bennem az indulat, amikor a közel - távoljövőröl beszélgetünk. Most értünk az 1946-54 közötti társadalmi jelenség időszakába. A hatalomban levők ölik egymást, miközben a kisember szegényedik. Nehéz szó nélkül elmenni mellett.

 

Kedves Ballik!

Bocs hogy ilyen hossú vagyok, de most ilyen időszakom van. Megnyugtat az írás. És rákényszerít a gondolkodásra. 

Ha érintett lennék, én máskép rendezném el a kérdést. Nem voltam - és vagyok indulatos. Elnézést, ha soraimból ez volt kiolvasható.

Üdvözlettel: ortega

Méregzsák

Ballik -

2014.04.16. 21:01:29

Kedves ortega!

Tán érintett vagy ,hogy így begurultál?

Gulyás László Jegyző volt

ortega -

2014.04.16. 20:47:42

Kedves Ballik! 

 

Ha ez így hangzott el, ahogy leírtad, nagy a baj. Ha a volt, régebbi jegyzőre _ Gulyás Lászlóra utalt, nem értem az egészet. Őneki köszönheti, hogy az IFA sofőr valamire vitte. Ha nem terelgeti Polgármesteri pályfutása elején, lehet, hogy ma közmunkás.

Ha volt párttitkárra gondol, van választék. Egy tény: a jelentés szerint a Polgármester költekezései esetén hét esetben (4,7 M Ft) a döntésről testületi határozat nem állt rendelkezésre.

Lehetne ragozni, de lehet, hogy a jelentés más kategóriába megy át. Okafogyottá válik a Polgármester hatalommal való visszaélése miatt. A verebek azt csiripelik, hogy Jegyző nem volt jelen az ASZ vizsgálatnál, és a Polgármester rákent mindent. A Jegyző feljelenetette az ASZ-t, és remélhetőleg végre helyére kerülnek a dolgok. 

2008 - 2011 között nem volt törvényességi felügyelete azÖnkormányzatoknak országosan. Százmillós nagyságrenben szereztek pénzt a GERJE-SZTÖK-ön keretül. Bulik szintű rendezvényekre. 

A községi ivóvíz arzénmentesítése közben úgy történt, hogy az öreg nénike kannával a kezében elballag a vízműhöz, az ihatatlan minőségű arzénmentes vízből visz haza.

A százmilliós bulik mikor térülnek meg. Mikor térül meg a hivatali fűtéskorszerűsítés faapríték üzemre átállítása?  

A böllérverseny és a többi önmutogató rendezvényre elszórt pénzből nem lehetett volna nagyobb tatalpmélységű kutat fúrni, arzénmenetes vízrétegben?

 

A holland tanányhoz vezető világításfelújítás döntését ki hozta az eonnál? Álljon ki a nyílvánosság elé, hogy miért nem az a közszolgálati - közkegyeleti emlékhely világítás felújítását tartanák üdvözítöbbnek a lakosság számára.

Mióta létezik Tetétlenen feketevágás? Ennek felszámolására harmincmillió a LEADER, piac Tetétlenen negyvenmillióért . A napközben itthon levő néhány idős színes gombokat cserélget.

 

A Polgármester Fia és  Felesége cége persze virágzik. Elég betekinteni a Kocséri útról. Még senki nem állított személyre szabott keresztet. A Polgármester megtette. A sorompót meg jobb lesz, ha elbontja. Dülőút vezet ott, nem Pásztor-sétány.

 

El kell olvasni a jelentést. Remélem a Jegyző kiborítja a bilit, mert a PM vele akarja elvitetni s balhét. 

 

Hogy kisebbre kell utánna gombolmi a mellényt - avagy a Szervezett Bűnőzés elleni Hivatal kérdéseire kell válaszolni - ez a jövő zenéje.

 

Egy szó - mint száz: Nagy a baj Tetétlenen.

Kérdés

Ballik -

2014.04.15. 22:05:30

Megkérdeztem a beruházásról,és azt mondta,hogy bukott Gulyás párttitkár kinyalhatja!

Én ezt nem értettem?

Tetétlen - Állami Számvevőszék

ortega -

2014.04.12. 11:14:22

Kedves Ballik!

 

Látod - látod, azért nálkülem is változik a világ. Olvasd el az Állami Számvevőszék Tetétlenről szóló jelentését. Sok ilyet találsz kisországunkban. Főképp ott, ahol azok a vezetők, akiken a diszmagyar és a munákőregyruha egyformán jól áll. 

A megállapított hiányosságokat érdemes kielemezni. Egyszerűen a vezetői alkalmatlanságon kívül még sok mindent ki lehet olvasni belőle.

 

Az Információs társadalom sokak számára rejteget meglepetéseket. Bebizonyosodik megboldogult Nagyanyám figyelmeztetése: "Fiam, hosszú távon érdemes becsületesnek lenni"

 

A jelentés: http://www.asz.hu/jelentes/14062/jelentes-az-onkormanyzatok-vagyongazdalkodasa-szabalyszerusegenek-ellenorzeserol-korostetetlen/14062j000.pdf 

 

Mit tesz az Isten, ha valamit nyílvánosságra kell hozni. Olvasd el a testületi ülés jegyzőkönyvét, és a hálózatfejlesztésről kíváncsi lennék véleményedre. 

Mert ugye a villany árában benne van az állam által elismert költség - és sláger a rezsicsökkentés. Hogy dönt az E-on egy ilyen beruházásról?

 

http://www.korostetetlen.hu/kozerdeku/testuletik/jegyzokonyvek_ny/2013/13.pdf

 

Üdvözlettel a NAGYVILÁGBÓL: ortega

 

Aki nem ismeri úti-célját, annak mindig rossz szél

ortega -

2014.04.10. 21:15:39

Kedves Ballik!

Hogy időben - avagy nem időben költöztem, a jövő zenéje.

A cikkről két gondolat jut eszembe: Az eggyik az átkosban Kóltai Róbert által megszemélyesített 'Illetékes elvvtárs". " Igen elvtársak, értem a kérdést, és ez is hozzám tartozik.."

 

A másik: kedvencem, az általam nagyra becsült Hofi Géza mondása: "A bunkóság nem rendszerfüggő.."

{#emotions_dlg.facebeard}

Nemnyert!

Ballik -

2014.04.08. 22:54:37

Időben költöztél el ortega!!{#emotions_dlg.loveheart}

ortega

kotivi -

2014.04.07. 20:31:50

Ez volt az utolsó, hogy polgármester képviselő lehessen, a jövőben ez már tiltott.

 

Ki illetékes nyilatkozni az OGY választásról?

ortega -

2014.04.07. 14:37:05

A Polgármester a helyi közhatalom képviselője. A hatalmai ágak szétválasztásának elvén rendszerváltáskor nem is lehetett Pm Orszggyűlési képviselő. Ahhoz, hogy a helyi és az országos hatalmi ágak maffiamódra összekeveredhessenek, kellett 1998-ban az MSZP - SZDSZ ökörsége. Ma a világon tanítják ezt a maffiamódszert. A Parlament legnagyobb frakciója a polgármestereké. 

 

A Polgármesternek nem illik (kellő kultúra esetén) országos ügyeket érintő döntésekről nyilatkozni. Hiába érzi úgy, hogy ez is hozzá tartozik. 

 

A minimális politikai kultúra hiányát mutatja a fenti cikk. Millió és egy embert meg lehetett volna kérdezni, aki valamilyen módon érintett. Egy embernek nem szabadott volna érintetnek lenni: a Polgármesternek. Ő egy másik hatalmi ág, a helyi hatalom képviselője. 

 

Van még mit tanulnunk kishazánkban.


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok