Mi Abonyunk - Segítség! Rádől a szomszéd háza a portámra! Tényleg nincs mit tenni?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2013.03.19. 17:34

Segítség! Rádől az udvaromra a szomszéd háza! Valóban nincs mit tenni? Nem lehet? Ön szeretné, ha a szomszédjában ez a kép fogadná naponta és éjszakánként hatalmas nagy puffanásokra ébredne, ahogyan éppen dől össze a fal és szakadnak ki belőle egyre nagyobb darabok? Örülne Ön annak, hogy amikor segítségért fordul a helyi hivatali dolgozókhoz, egymáshoz küldözgetnék Önt? Míg végül kiderülne, hogy 15 ezer forint ellenében veszik fel a panaszt? Örülne Ön annak, hogy a bank, mely elvitte a szomszéd házát, nem lenne hajlandó elbontani az életveszélyessé vált építményt? Én biztosan nem, sőt mélységesen fel lennék háborodva… Csak napok kérdése, hogy a képen látható ház mikor fog teljes egészében ráomlani a szomszéd portára….

Egyébként a lakók elmondták, hogy az E.ON-nak ők maguk szóltak, hogy feljelentést fognak tenni, ha nem kötik ki onnan azonnal az áramot, mert folyt az elektromos vezetékeken,a csillárból is a víz. Most is csepeg bent, láttam a két szememmel, elképesztő állapotok uralkodnak a portán. Egy szemétdomb a környezete, valódi patkányfészek, a tetőn növényzet burjánzik már, nyaranta parlagfű…. Már évek óta lelopták a tető egy részét, a bank elvitte a házat és azt nyolcmillió forintért akarták értékesíteni. Aztán a közelmúltban helyszíni szemlét tartottak itt, és a bankárok maguk is elborzadtak. Lapinformációink szerint úgy döntöttek, hogy inkább lemondanak a követelésükről, mert nem éri meg még elbontani sem a házat….


Viszont akkor tényleg nincsen megoldás? Kinek a dolga lenne az életveszélyessé vált ingatlan tulajdonosát hivatalból felszólítani, arra, hogy haladéktalanul intézkedjen? Senkié? Ez így normális? Nem hiszen! Hamarosan utánajárok az esetnek. Ha a hatóság figyelmét esetleg felkeltette volna ezen cikkem, akkor a házat megtalálják a Türr István út 21. szám alatt.

Lőrinczy Veronika


 

Citrom-díj:
Abony   
 10 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Finn módszerrel ellenőriztek Abonyban

Botrányos állapotok a társasházban, a Rossmann felett

Abonyban maradnak a szigorú szabályok

Sírgyalázó módon lopják a temetőben a virágokat!

Tovább vergődhetünk az útépítés miatt: Fél évet csúszik a 4-es Abony- Cegléd szakaszának megépítése

Ez egy dzsungel! Elhanyagolt ingatlan Abonyban!

Keressük, hogy ki volt az, aki a saját szemetét más elé tette le

Idős olvasóink és a Posta.....

Valós probléma Abonyban: Küzdenek védőnőink a tetvek ellen

Elvágták a lakókat Abonytól! Ez tűrhetetlen! Csorbulnak az útépítés miatt alkotmányos jogaik?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Holnap nagy nap!

bubukam -

2013.03.21. 17:14:33

Holnap reggel 8 és 9 óra között jönnek Ceglédről a Hivatalból. Remélem minden rendben lesz, ott leszek én is!

telo

veroniq -

2013.03.20. 22:23:55

Hívj fel holnap: 30/9-670-313

{#emotions_dlg.loveheart}

Újbóli köszönet

bubukam -

2013.03.20. 20:59:02

Kiváncsian várjuk a fejleményeket, hogy mikor jön az illetékes Ceglédről, és mit fog intézkedni. Sajnos itt volt a sok hó, eső, és még lesz hó most is, egyre csak ázik még a megmaradt téglafala is, ami aztán "viszi" a ház hátsó felét. Remélem ezt nem várják meg az illetékesek, és azonnal intézkednek. Tudom, hogy nem olyan gyorsan intéződik semmi, de ha fennáll az életveszély, akkor igenis azonnal közbe kell lépni. 

Neked csak hálával tartozom, de úgy érzem, nem csak én. Fáradhatatlanul segítesz mások dolgában, amiért sok-sok köszönet és elismerés jár. 

Nem tudlak a facebookon keresni, nem vagyok rajta. Nem tudom, hogy ha megadom az e-mail cimet, azt lehet-e itt? Vagy hívjalak fel, és diktáljam ott be az e-mail címet. Nem tudom itt a szabályokat. 

Még egyszer hálás köszönet a közreműködésért, mások nevében is. 

 

ez az....

veroniq -

2013.03.20. 20:51:36

Sajnos nagyon durva, életveszélyes a helyzet...

A két szememmel láttam, nem mertem bemenni....

Így legalább nem követtem el törvénytelenséget:)

Reméljük, megoldódik!

Építéshatóság

Svoboda -

2013.03.20. 20:47:13

Én úgy emlékszem az építésüggyel kapcsolatos jogszabályok januári változására, hogy Abonyban lett ugyan Építési Pont, azonban építéshatósági jogkör Ceglédre került, tehát a bontási kötelezést is ott adják ki, ha a ház életveszélyes....mondjuk van kivétel, mert nagyon nagy veszély esetén a helyi jegyző is hozhat olyan határozatot, amelyre esetleg nincs hatásköre, de ez nem kimondottan gyakori...

eljárás

veroniq -

2013.03.20. 20:20:44

Olvasónk írja, köszönjük neki!

A Ceglédi Járási Hivatal Járási Építésügyi Hivatala, mint illetékes építésfelügyeleti hatóságnak kell eljárni az ügyben. A hivatal vezetője Molnár Zoltán. A lakossági bejelentésért tényleg 15eFt illetéket kell fizetni, de a jókarbantartás vizsgálata feladata a hatóságnak, és életet, egészséget veszélyeztető állapot megszüntetése érdekében mindenféleképpen intézkednie kell, ha ilyen a tudomására jut, és annak bejelentése illetékmentes. Az építésfelügyeleti hatóságnak - helyszíni szemle után - kötelezni kell a tulajdonost a veszélyes állapot megszüntetésére, illetve a jókarbantartás elvégzésére. Ez viszont sokáig elhúzódhat, és technikai eszköze nincs a bontás elvégzésére. Az abonyi ph - a tulajdonos értesítése után - elbonthatja az épületet, és utólag behajthatja a költséget, vagy rá terhelheti az ingatlanra.

Mate

holnap keress

veroniq -

2013.03.20. 19:06:14

Igen, kedves Olvasónk:) Neked írtam. Jövök, szólj rám holnap, kérlek vagy a facebook-on vagy 30/9-670-313. Ugyanígy fogok eljárni ebben az ügyben is. Természetesen megkeresem a Kormányhivatalt..... {#emotions_dlg.svgmed}

Köszönet

bubukam -

2013.03.20. 16:50:26

Nem tudom, hogy nekem írtad-e a hozzászólást, de ha segítesz benne, megköszönném. Bár, ahogy írtam, ma meg kellett kapni Cegléden az Építésügyi Hatóságnak az elsőbbségi-ajánlott levelet, kérdés csupán, mikor jönnek el. A levélben kértük, hogy fotózzák le, és írjanak jkv-et, és azonnali intézkedést kérünk, mert életveszélyes állapot lépett fel.

Különben ez az ingatlan is megér egy fotót, mert valami borzalom. 

A másik dolog pedig, hogy évek óta a PH-ba írásban is kérték a Polgármester Asszonyt, hogy ezt a belvárosban lévő, nagyon rövid utcát csinálják már meg, mert sártenger és víz van, valami borzalom. A válasz egyfolytában az: nincs rá pénz. Szégyen és gyalázat, hogy a központban lévő utcára ennyi pénz nincs. Nem hiszem el! Ha jól tudom, kétszer is ment levél az elöljárónak. 

Mégegy dolog: jelen pillanatban a Zene Iskola van ebbe az utcába költöztetve, ideiglenesen. 

Köszönöm

elég volt...

veroniq -

2013.03.20. 08:15:20

Nos, sok embernek vannak hasonló gondjai, ezért levelemmel megkerestem a megyei Kormányhivatal illetékesét, kérem a hivatalos állásfoglalást, hogy ki az illetékes és valóban kell-e ilyenkor 15.000 forintot fizetni, ha panaszt akarnak tenni..... ha nem boldogulsz, kérlek, szólj, ebben az esetben is írunk! Köszike: Veronika

Borzalom!!!

bubukam -

2013.03.19. 18:52:08

Ugyanebben a cipőben jár a testvérem Abonyban, amit most itt olvasok és látok. Remélem, hogy holnapra megkapják Cegléden az Építésügyi Hatóságnál a levelet, mert azonnali intézkedésre van szükség. Talán annyi a kivétel, hogy nem a háza dől rá az ő házára, hanem évek óta omlik a kerítése. Az ingatlan valójában a Szolnoki úton van, csak réges-régen egy hentes üzlet volt ott, most meg egy kerékpár bolt van. Szerintem az abonyi lakosok tudják kiről van szó. Az illető már régen nem lakik benne, teljesen üres áll hosszú évek óta. 

Most március 14-én este kb. 19 órakor volt a következő "bedőlés", ahol már betonoszlopok is átdőltek az udvarra. Nem sok híja volt, hogy a ház hátsó felét "elvigye", és akkor ott a gáz, víz, stb. nem is merem mondani, mi történhetett volna. Rá sem merek gondolni. Bízom az illetékes szervek segítségében, mert örök optimista vagyok. 


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok