Mi Abonyunk - Új Magyar Gárda- Rendőrség- Romák- Lakosság- Áll a bál Cegléden
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2012.08.19. 12:34

Második napja néznek egymással farkasszemet a romák és a gárdisták Cegléden. Több abonyi, nagykőrösi, illetve a környező településen élő JOBBIK-os és Új Magyar Gárda tag is részt vesz a megmozduláson. A pártközeli sajtóorgánumok spontán tüntetésről beszélnek, mely a bűncselekmények számának megnövekedése miatt alakult ki. Az országos, más pártokhoz tartozó sajtó egyelőre mélyen hallgat az esetről. Ma már Korondi Miklós országgyűlési képviselő is személyesen van jelen a helyszínen. Jelenleg patthelyzet van, a romák mintegy 70-80-an lehetnek, az Új Magyar Gárda tagok 15- 20 fővel van kint az utcákon. Rendőröket is vezényeltek ide. Váltásuktól bajtársaik folyamatosan gondoskodnak. Az esetről az egyik legilletékesebbet, Ferenczi Henriket kérdeztem. Az Új Magyar Gárda Országos szervezetének főkapitány helyettese interjút adott nekem.

Elmondta, hogy ismeri oldalunkat és olvassa a velük, illetve a JOBBIK-kal kapcsolatos itt megjelenő híreket, információkat. Abonyban a közelmúltban demonstrált a JOBBIK és az Új Magyar Gárda a tarthatatlan közbiztonsági állapotok miatt. Most kistérségünk legnagyobb településén, Cegléden tört ki a botrány.

„ Tegnap este Jelenek János ceglédi bajtársunk jelentette nekem, hogy bográcsoltak és megtámadták őket közben a cigányok. A Gárda tagok, 17-en voltak, ebből négy lány. A támadó kisebbség tagjainak száma úgy 70-80 fő lehetett. Bajtársaim bemenekültek egy magánházba és szóltak a rendőröknek, akik meg is érkeztek. A rendőrség munkatársai az érkező bajtársakat közbiztonsági ellenőrzés alá vonták. Ruházatot, gépkocsikat vizsgáltak át és természetesen az iratokat is. Tettlegességre senki részéről nem került sor eddig.

A ceglédi ingatlantulajdonosok azt kérték, hogy maradjon ott az Új Magyar Gárda. Váltásban teljesítünk ott szolgálatot. Én reggel fél hét körül értem haza és megtudtam, hogy megint gyülekeznek a felfegyverkezett romák. Riadólánccal értesítik egymást a bajtársaink. Korondi Miklós országgyűlési képviselő is megérkezett. Egyelőre nem hagyjuk el a települést. Nem szeretnénk felesleges feszültséget kelteni, ezért létszámunkat egyelőre nem emeljük. Folyamatosan 15-20 gárdatag van Cegléden. Eddig szerencsére nem történt személyi sérülés, bajtársaink nem bocsátkoztak közelharcba, annak ellenére sem, hogy a romák az általuk szokásos módon fel vannak fegyverkezve. Az arzenál. Kapa, ásó, szamurájkard, bozótvágó kés és ilyenek. „

A fejleményekről beszámolunk Önöknek.

Cikk az abonyi JOBBIK-os demonstrációról ITT elérhető

LŐVE
 

Közbiztonság:
Roma   
Blogok   
 22 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Kilencedik perét is elvesztette Antal- Láng Edina

Égett a szemét Cegléden

Vad csapódott az utastérbe a 44-es úton

Csaló nő: Vakcinafejlesztő kutatóorvosnak adta ki magát

Szörnyű tragédia történt ma a temetőben

Nyolcadik perét nyolc ember ellen veszítette el első fokon Antal- Láng Edina

Csúnya baleset történt Cegléden

Jogerős ítélet: Antal- Láng Edina bűnös rágalmazás vétségében

Baleset a Szelei úton: gyermekeket ütöttek el

Szabadidős rendőr fogta el az abonyi vasútállomáson a szatírt

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Veroniq

FIGURA7878 -

2012.08.23. 16:54:40

Az utcabelidet féholtra verték világos nappal a Szelein kint volt a rendőrség és a mentő is ő belőle miért nem lett országos hír?  Kérdem én?

????

gandalf -

2012.08.22. 17:20:35

http://atv.hu/cikk/20120822_tolunk_lopnak_akik_eheznek_cegleden_az_elmult_fel_evben_valt_dramaiva_a_helyzet?source=hirkereso

És még a cigányok háborodnak fel

magyarharcos -

2012.08.20. 22:41:29

A cigányoknak áll még feljebb a ballib média támogatásával

Felháborító módon a cigányoknak áll feljebb, és természetesen hazudoznak. Nem a magyar hazafiak támadták rendőrökre, hanem ők, mikor megtámadtak 80-an 17 gárdistát, és a kiérkező járőröket is megkergették. Szerintük ők vannak veszélyben, és természetesen a cigányság ártatlan. Ezzel szemben a valóság az, hogy a cigányság terrorizálja a többségi társadalmat, amelynek tagjai kérik folyton a hazafias oldal segítségét. A cigányfajvédő Index és az egyéb balliberális portálok pedig egyértelműen a cigányterrort takargatják, és a Cegléden kialakult helyzet okairól nem számolnak be. Nem baj: egyszer úgyis porig égetjük a fűszagú irodájukat.

""Úgy véljük, e tarthatatlan és minden jogi normának ellentmondó helyzet kialakulásában felelőssége van annak, az állam nevében eljáró politikának és rendőri vezetésnek, amely a hasonló szélsőjobboldali cselekményeket eltűrte, tétlenségével bátorította" - írták a cigányok közleményükben.

A cigány szervezetek képviselői az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) előtt virrasztottak, és feljelentést tettek apartheid bűncselekmény elkövetése miatt.

Arra kérik a cigányokat, "minden körülmények között őrizzék meg higgadtságukat és nyugalmukat, ne engedjenek a provokációnak". Hozzáteszik: elvárják, hogy az állam teljes határozottságával, a rendőrség pedig a törvény teljes szigorával járjon el a köznyugalmat, társadalmi békét és emberi méltóságot sértő megnyilvánulásokkal szemben. "Szolidárisak vagyunk a rendőrökkel, akiket munkájuk végzése során szintén megtámadtak a szélsőségesek" - írják. Elvárják továbbá, hogy az állam "nemzetközi kötelezettségeinek tegyen eleget, és akadályozza meg a faji alapú erőszakot".

"Lépjenek fel a cigányok állandósult fizikai veszélyeztetésével szemben. Tűrhetetlen, hogy szélsőjobboldali alakulatok magyar állampolgárok, családok otthonait veszik blokád, ostrom alá" - fogalmaznak álszent módon.

Az állásfoglalást az Amenca Csoport, az Ide Tartozunk Roma Közösségi Hálózat, a XIII. kerületi RNÖ, a Roma Parlament, a Phralipe, az Új Szemlélet csoport, az Opre Roma Csoport, a Dzsáj Bhim Közösség, az MCDSZ XIII. kerületi tagszövetsége és a Mi Magunk - Saját Magunkért Egyesület írta alá.

 

http://szentkoronaradio.com/belfold/2012_08_19_mi-tortenik-cegleden-ciganyok-tamadtak-a-rendorokre-es-gardistakra

...

magyarharcos -

2012.08.20. 16:57:49

A Jobbik köszönetet mond minden, a honfitársaiért felelősséget érző magyar hazafinak és nemzeti szervezetnek a tegnap megvalósult ceglédi összefogásért. Ismét bebizonyosodott, hogy nemcsak a cigánybűnözők által elkövetett kiemelt bűncselekmények, a gyilkosságok, a rablások, a nők sérelmére elkövetett szexuális támadások képesek a közbiztonság védelme érdekében egy táborban egyesíteni a különböző nemzeti szervezeteket, hanem a hétköznapokban tömegesen elkövetett, a magyarság életét mind gyakrabban ellehetetlenítő bűncselekmények is.

Nem hagyhatjuk ugyanakkor szó nélkül, hogy egyes sajtóorgánumok a bűnözésnek kiszolgáltatott magyar lakosság védelmére felsorakozott hazafiakat több, torzító híradásban is megpróbálták befeketíteni. Ha a rendőrség nem képes eleget tenni a feladatának, akkor a magyarság önvédelmi szerveződései a társadalom természetes immunreakciójaként hathatós választ fognak adni a bűnözés kihívásaira. Ugyanis ezek a honfitársaink védelmében létrejövő, a magyar életet és értéket védő szerveződések jelentenek ebben a helyzetben előremutató és példaértékű lépéseket, nem pedig a botokkal, baseball-ütőkkel, vasvillákkal felfegyverzett bűnözők szerecsenmosdatása és a cigányság állítólagos üldözésére való hazug hivatkozás.

Az egyes cigány szervezetek által vizionált „rettegnek a cigányok a rasszistáktól” típusú életképek pedig Mohácsi Viktória legaljasabb hazugságait idézik. A magyarság a Kárpát-medencében töltött évszázadai alatt bebizonyította, hogy a közösségi normákat tiszteletben tartó, értéket teremtő embert származásától függetlenül megbecsüli, részére nyitva hagyja a társadalmi felemelkedés lehetőségeit. Az azonban nem elfogadható, hogy egyes kisebbségi szervezetek származásukat pajzsként maguk előtt tartva, azt fegyverként használva próbálnak bűncselekmények elkövetőinek falazni, tettüket relativizálni és tisztára mosni. Ez az álságos és hazug mentalitás a bűnözőknek bátorítást ad, és hozzájárul hazánk egyre nagyobb részének élhetetlenné válásához. A bűnözés ellen a kemény és következetes fellépés jelenti az egyetlen gyógyírt, nem pedig a bűnözők mentegetése.

Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

 

https://kuruc.info/r/35/100184/

 

Így rettegnek az "apartheid bűncselekmény" áldozatai

 

Egyezik

ellike51 -

2012.08.20. 09:21:40

a véleményem Veroniq!

A jobboldali cset szövegelések aztán tényleg alpáriak voltak...

és akkor kik voltak a karbatett kezű civil ruhás fiatalok a felvételen a rendőrök előtt? bámészkodók a közelből?

borzalmas volt

veroniq -

2012.08.20. 09:06:30

Maradjunk annyiban, hogy a közvetítés tényleg borzalmas volt.... Visszanézhető, mert az élő adás véget ért. Én viszont a gusztustalan chatelésen jobban kiakadtam, amit a " nézők " produkáltak. Mindkét oldal képviseltette magát. Nyomdafestéket nem tűrő szavalkkal! De nem roma volt a másik oldal, hanem valamilyen uszító emberkék, akiknek sikerült elérni, hogy a disputa alpári legyen! A romák a felvételeken azért nem láthatók és hallhatók, mert elzárták őket, a rendőrök, vagyis az utat, hogy odamenjenek vagy a jobboldal jusson el hozzájuk. Nem mellesleg ez a SoDi gyerek aki közvetített és szokott máskor is a jobb oldalnak, egy szexvideoval is felhívta a figyelmét magára. És akkor még szépen fogalmaztam! Nemes egyszerűséggel maszturbál..... Belenéztem sajnos! Egyébként meg a " tüntetőknek " igazuk van, jöhet nekem itt a Roma Sajtó Központ mindenfélével. Inkább azt írják meg, hogy miért kell nekik megkeseríteni az ártatlan lakosok életét a napi fosztogatásaikkal. LŐVE

Vegyünk nekik repjegyet!!!!

gandalf -

2012.08.20. 08:43:58

Visszanézhető

ellike51 -

2012.08.20. 08:18:38

szerencsére, ajánlom nézd is vissza!

 Védtem? Szapultam?

Olvasd már vissza!

 

És Te mit csinálsz?   {#emotions_dlg.boss}{#emotions_dlg.big}!!!!!!!

 

Veled befejeztem!!!

Nyugodtan védjed csak az eltartottakat...

Süllő -

2012.08.20. 07:20:43

Remélem valamelyik Kékkő, vagy Motor utcai pereputtya egyszer a szomszédod lesz és a nyugdíjadra meg a kertedre pályázik...{#emotions_dlg.boss}Nyilván a Gárdát akkor is szapulnád...{#emotions_dlg.big}

Eddig amit láttam

ellike51 -

2012.08.20. 01:21:31

a kép alapján élvezhetetlen (gondolom a fény hiánya).

Hangok alapján rendőrök azonosítók nélkül ... kutyák szájkosár nélkül, gárdisták(?) és rendőrök, roma egy szál se.

Érdekes beszólások... a jobboldali kommentek zömmel nem igazán tűrnek nyomdafestéket, de itt olvashatók.

Magyar a magyar ellen? 

 

De többször elhangzott 3500 nézőnk van... (0.50-ig)

 

Néha azért bejött a kép; a karbatett kezűek romák lennének a rendőrrel szemben, (meg se szólalnak)?

 

Rögzítettem az utókor számára, ha már nem lesz látható az élő adás.

 

Mégegyszer utoljára 3500 nézőt mondtak, de én meguntam már....

 

Jó éjt Mindenkinek!

 

 

most lett belőle országos hír

veroniq -

2012.08.20. 01:01:19

http://www.romnet.hu/hirek/2012/08/19/szelsoseges_csoportok_szalltak_meg_cegledet

http://www.netriport.hu/belfold/cikk/?id=1713908

http://webbulvar.hu/tart/cikk/dc/0/141368/1/kekhirek/Felnek_a_lakosok__fokozott_rendori_jelenlet_Cegleden_es_kornyeken?place=srss

http://atv.hu/cikk/20120820_roma_sajtokozpont_felkatonai_szervezetek_vonulnak_cegleden?source=hirkereso

http://index.hu/belfold/2012/08/20/fokozott_rendori_jelenlet_cegleden/

Szélsőséges portálok információi szerint késő este Ceglédre indultak az Újpest és a Ferencváros szurkolótáborának ultrái. A szentkoronaradio.com című szélsőjobboldali portál szerint röviddel éjfél előtt az ultrák megérkeztek Ceglédre, ahol 500-1000 "nemzeti radikális" gyülekezik, akik megpróbálnak a rendőrök sorfalán át a romák házaihoz közel kerülni.

élő adásban!

veroniq -

2012.08.20. 00:09:45

lehet

veroniq -

2012.08.19. 23:56:58

Lehet, hogy most iszonyú éjszakánk lesz nekünk abonyiaknak..... mindenki nagyon vigyázzon! van igazság abban, amit Lev mond! 

A romák egyébként megszervezték magukat és Nagykőrösről busokkal indultak át Ceglédre éjjel 23 óra körül! Tehát mindekihez érkezik az erősítés! Szép éjszaka lesz ez.....

....

Lev -

2012.08.19. 23:33:54

:(

kedves se..fej ge...yes re..kek.

most jöhettek lopni Abonyba. nincs rendőr.. hurráá! hurrá?

mégis mit tudnak tenni Cegléden?

hajrá MAGYAROK

a helyszínről jelentjük

veroniq -

2012.08.19. 23:29:47

Volner János, a JOBBIK alelnöke is megérkezett. A rendőrkapitánnyal és Korondi Miklós országgyűlési képviselővel éppen kimentek a cigánysorra, velük tart a Barikád TV is. Azt akarja a rendőrség bebizonyítani, hogy micsoda nyugalom van a cigánysoron és nincs semmiféle baj. A rendőrök elkezdtek öltözködni, rohamruhába, összecsapástól tartanak vajon? Nem tudni, kitől tartanak, a gárdistáktól vagy másoktól. Már megérkeztek a foci drukkerek is. A Kékkő utca ugyan le van zárva, de be lehet jutni a kis utcákon át.

több százan indultak el

veroniq -

2012.08.19. 22:12:43

A kecskeméti készenléti rendőrség is elindult a településre, ha jól számolom, kb. most kell odaérniük!

Közben : " A fradisták és az újpesti drukkerek is elindultak a településre
A helyszínen tartózkodó gárdista olvasónk hírei:
Adjon az Isten!
A Kékkő utcát körbe fogták a rendőrök, szinte csak "surranó" utakon lehet bejutni. Több száz hazafi tart Ceglédre, majdnem mindegyik nemzeti szervezet bejelentkezett már.
Egy cigány provokátor már meg is kapta a magáét, gondolom szokatlan nekik ez a helyzet. A Tesco-parkolóban megint folyik a rendőri vegzálás.
A helyiek örömmel vették a hírt miszerint a fradisták és az újpesti drukkerek is elindultak a településre.
Itt van végre a nemzeti összefogás! Ma elkezdjük! Aki tud, induljon el,......

egyre mérgesebb a helyzet Cegléden

veroniq -

2012.08.19. 20:59:56

Helyszínről JOBBIK-osok jelenti, hogy nagyon sokan vannak. Az utca végén beszélgettek, mikor a romák egy személygépkocsival nagy sebességgel közéjük hajtottak, sokaknak 20 centin múlt az élete. Volt aki a lugasba ugrott bele, hogy megmeneküljön. A rendőrök több autóval bették üldözőbe az elkövetőket. Voltak oylan zsaruk, akik a gárdisták unszolására indultak a száguldozók nyomába. LŐVE

A számok

ellike51 -

2012.08.19. 19:26:49

szerintem egyik részről túlzóak, más részről alulbecsültek. Egyszerűbb lenne azt mondani: sokan voltak.

 

Azért remélhetőleg előbb-utóbb megnyugodnak a kedélyek.

hatalmas a rendőri készültség

veroniq -

2012.08.19. 19:09:35

Helyszíni tudósítónktól megtudtam, hogy a rendőrök körbevették azokat a területeket, ahol a gárdisták és jobbikosok vannak. A lakosság szeretné, ha maradna a gárda, élelmet, innivalót és kávét hordanak nekik, mert elegül van már a bűnözésből! 

mit mondanak a zsaruk???

veroniq -

2012.08.19. 19:01:45

Itt van a pár perccel ezelőtt kiadott rendpőrségi közlemény! Ez azt jelenti, hogy az országos sajtó innen kedzve nem fogja elhallgatni az ügyet! Sőt lapunk úgy tudja, hogy ma éjjel már rengetegen lesznek és a Betyársereg is érkezik!

Közlemény (PMRFK)
2012.08.19. vasárnap 18:37
2012. augusztus 18-án az esti órákban érkezett bejelentés a Ceglédi Rendőrkapitányság ügyeletére, mely szerint egy 20-30 főből álló csoport Cegléd belterületén, hangoskodással, félelemkeltő módon zavarja a helyiek nyugalmát.
A bejelentést követően néhány percen belül megérkezett a rendőrség, akik a helyszínen, már nem találták a bejelentésekben szereplő csoport tagjait, jelenlegi adataink szerint további atrocitásra nem került sor.
A Ceglédi Rendőrkapitányság jelentős erőkkel kezdte meg az adatgyűjtést és a tanúkutatást, melynek során több személyt igazoltatott. Az eset kapcsán csoportos garázdaság miatt indított eljárást ismeretlen tettesek ellen.

Cegléden és környékén fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani a hosszú hétvégén.

A Rendőrség minden törvényes eszközzel és a rendelkezésére álló erővel azonnal és határozottan fel fog lépni valamennyi jogellenes, illetve az állampolgárok nyugalmát megzavaró cselekménnyel szemben!

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Cion bölcsei: 3. Jegyzőkönyv

magyarharcos -

2012.08.19. 13:52:15

Ma, mint nemzetközi nagyhatalom, legyőzhetetlenek vagyunk, mert ha egyes államok megtámadnak, mások segítségünkre sietnek.

A gój népek határtalan hitványsága - hasukon csúsznak a hatalmas előtt, de irgalmatlanok a
gyengével szemben, kíméletlenek vétségekkel szemben és elnézők bűntettek dolgában, a szabad társadalmi rend ellentmondásait nem hajlandók eltűrni, de végtelen türelemmel viselik el egy merész kényuralom erőszakoskodásait -, mindezek a tulajdonságok segítenek bennünket
függetlenségünk elérésében. A jelen kor miniszterelnök-diktátorai részéről a gój népek türelmesen
elszenvednek és elviselnek olyan visszaéléseket, amelyek legkissebbikéért húsz királyt is lefejeztek volna. Hogyan magyarázható ez a jelenség, a néptömegeknek ez a furcsa következetlensége oly eseményekkel szemben tanúsított magatartásukon, amelyek nyilvánvalóan ugyanabba a kategóriába tartoznak?

Megmagyarázza az a tény, hogy ezek a diktátorok ügynökeik útján beadják a népnek,
hogy ezekkel a visszaélésekkel szándékosan károsítják meg az államokat, mégpedig a legmagasabb cél kedvéért - azért, hogy biztosítsák a népek jólétét, nemzetközi testvériségét, szolidaritását és jogegyenlőségét. Azt természetesen nem mondják meg a népnek, hogy ezt az egyesülést a mi legfőbb uralmunk alatt kell véghezvinni.

Így aztán a nép kárhoztatja az igazságosokat és felmenti a
bűnösöket, mindjobban meggyőződve arról, hogy mindent megtehet, amit csak akar.

Hála a dolgok ilyen állásának, a nép elpusztít mindenfajta stabilitást és zűrzavart teremt lépten-nyomon.

Miért nem tartóztatják le

FIGURA7878 -

2012.08.19. 13:42:37

a felfegyverkezett csürhe élősködő férgeket?Nekik miért lehet mindent?Ha mi mennénk felfegyverkezve vagy mi verődnénk össze már rég a hűvösön csücsülnénk ha más miatt nem is de a gyülekezési jog megsértése miatt tuti.


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok