Mi Abonyunk - Miénk itt a tér! Vagy mégsem?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2012.07.21. 11:22

Olvasónk elképedve észlelte, hogy a Főtér hatalmas buliján tilos volt a fűre lépni. A rendfenntartók a kisgyermekes szülő csemetéit udvariatlanul utasították a füves terület elhagyására.- Íme, ezzel kapcsolatos levele: Fűre lépni tilos, ammá’ biztos!- Az nem érdekes szerinted, hogy a nagy főtér bulin tilos volt a fűre lépni? Teljesen kiakadtam, ezt tábla sehol nem tiltotta, csak a közterületes hajkurászta lefelé az embereket.

(Amúgy ők utána nyugodtan cseverésztek tovább a füvön) Nem egy 2*2es medencét raktunk le, mert az alatt valóban kimegy a fű, nem egy német dogot xarattunk rajta, nem szemeteltünk, én nem jártunk rajta táncot, hanem csak leült két 20 kilós gyerek rá. Kíváncsi vagyok, hogy este az utcabálon vajon volt-e valaki aki leterelte onnan a jónépet. Amúgy nem az zavart, amit mondott, mert nyilván meg lehet érteni, hanem ahogy mondta!

Citrom-díj:
Abony   
Főtér   
 4 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Finn módszerrel ellenőriztek Abonyban

Botrányos állapotok a társasházban, a Rossmann felett

Abonyban maradnak a szigorú szabályok

Sírgyalázó módon lopják a temetőben a virágokat!

Tovább vergődhetünk az útépítés miatt: Fél évet csúszik a 4-es Abony- Cegléd szakaszának megépítése

Ez egy dzsungel! Elhanyagolt ingatlan Abonyban!

Keressük, hogy ki volt az, aki a saját szemetét más elé tette le

Idős olvasóink és a Posta.....

Valós probléma Abonyban: Küzdenek védőnőink a tetvek ellen

Elvágták a lakókat Abonytól! Ez tűrhetetlen! Csorbulnak az útépítés miatt alkotmányos jogaik?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
ez egy baromság....

veroniq -

2012.07.25. 12:33:00

Az egész téma egy hülyeség! Igazad van Mágus! Kisgyerekekkel szórakozni, akik a fűről nézték volna a programot, egyszerűen egy agyrém! Remélem, legközelebb kordont vonnak a fű köré! {#emotions_dlg.Confused}

Legyünk pontosak

északi mágus -

2012.07.25. 12:29:58

-ha van "Fűre lépni tilos!" tábla akkor fűre lépni tilos.

-ha nincs "Fűre lépni tilos" tábla, akkor fűre lépni szabad.

 

"de tény, hogy a fűre lépni tilos. Lehet, hogy nem tiltja a tábla"

Ilyen viszont szerintem nincs. Szerencsére a közlekedésben sem, mert akkor ott büntetne meg a rendőr ahol akar, mondván pl.: megállni tilos, bár nem tiltja tábla...

A lehetőségünk tere!

S.pataki -

2012.07.23. 12:59:14

Ez csak szavak mágiája, fedezet arra az abonyi lehetőségre , hogy elhanyagolják a Kossuth-tér ezen részét, amit súlyos pénzek kidobása, felfordulás árán lett megvalósítva. Az állapot arra a nemtörődöm hozzáállásra utal hogy a nyolcvan valamennyi millió Ft az csak úgy jött, ingyen, a saját rész meg hagy vesszen, mert már túlvagyunk rajta.

Amikor a képen ábrázolt részletet nézem, jut eszembe, hogy a körbe betonidomozott zöldterületek, virággal- növénnyel , öntöző hálózattal, pihenőpadokkal, szemét kosarakkal, két váró, búvó fülkével szegélyezve, derékszögű út vezetésével , átadáskor ez szürke, szülemény jobban nézett ki, mint, amit a felvétel igazol.

A képen a legüdítőbb a ritkás zöld Szin,. A szomorúan tekintek a képre a gaztól burjánzó, gondozatlan gyepre a parlagon heverő műanyag nedvesítő csőre , a vandál beavatkozás nyomaira, amit még most sem hevert ki az oly annyira védett gyep.

Leszűrve a tényeket , eddig az állapítható meg, hogy kapkodva, hevenyészet módón, nagy huza-vonával megvalósul valami, majd azt egy késői gondolat okán, ezt a valamit tönkre teszik, a valós helyzet helyre álli tása nélkül-l.ásd a: térfigyelő kamerák-. A tér terveit ismerve az aljzatban védő csövezések vannak elhelyezve vezetékek részére , vandálkodás elkerülése érdekében gondolni kellet volna jó előre- a tervezés időszakában- a benfektesnek/ illetékeseknek arra ,hogy térfigyelésre is szükség lehet egyszer. A teret nem a polgároktól kell félteni, amint azt az előttem kommentező írása is tanúsít, hanem az oktalan egyesektől.

Tehát létesítünk valamit, de azt fenntartani már nem tudjuk. Ide sorolom a képhez nem tartózó eseteket is, amikor a megépített Városi utakon az Abokom nyomot hagy az által, hogy csőtörést hárított el. A kimetszet aszfalt területet nem pótolják ,csak egyszerűen mart aszfalt forgáccsal töltik ki az üreget. A forgács előbb - útobb a járművek által kiverődik és gödrösödik, a drága úttest, a jármüvezetök meg szentségelnek és szidalmaznak. Ide tartozik a drága úttesten lesüllyesztett,, és kiemelkedő aknatetők esete is

Rend a lelke mindennek, szoktuk mondani, ehhez tartom Magamat is, aminek a betartása csak a kettesekre vonatkozik a tanúság szerint az egyesekre nem. A modortalan térfelelőst nem akarom bántani, de elnézést kérve - más által- ez mellett nem lehet csak úgy elmenni, egy kúltur embernek sem, főleg akkor ha gyermekekről van szó. A gyermekeknek a természethez való vonzódódása tűnik ki a panaszos írásából. Inkább leülnek a gazos fűre, mint a szürke ,poros, kemény kövezetre. A gyermekeket nem lehet porászon tartani, és a gazos gyep sem szenvedett tőlük maradandó károsodást. Az évtizedek óta áhított ,mérföldkő hőz való érkezés ünnepélyes rendezvény alkalmával, saját szememmel is meggyőződtem a tér a füvesített területeinek állapotáról, a képről leolvasott fent jelzett rendellenességek változatlanul, szembeötlően megvannak, vagy is maradandó nyomokat hagyott a hivatalosan elkövetett vandalizmus.

Továbbá a jogosan, de bántó módon megnyilvánuló felügyelő, elvégre a tisztességes adózókból élnek, és jogosan várható el mint közszereplőtől az emberi méltóság, tiszteletben tartása, akkor is, ha hivatalos fellépésről, bánásmódról van szó. Vezetőjüknek kell, hogy legyen annyi sütni valója, hogy tuskó személyeket emberek közé nem oszt be. Feltételezem, hogy udvarias, esetleg nyájasabb személyek is találhatók az állomány soraiban, - ha nincs akkor be kell szerezni, van Abonyban elegendő munkanélküli- akik bántás, és sértés nélkül is képesek rendre utasítani az adott elkövetőket, ha a fűre lépni egyszer már nem ildomos.

Írtam, tömören, röviden arról ami, egy-kettő a bögyömbe volt, lehet likézni ill. bütykölni, kinek,mi tetszik.

Igen, minék a tér...

Korbélyné -

2012.07.22. 13:30:55

éppen ezért kellene vigyázni rá mindenkinek.

Elnézést kérek, ha a közterületfelügyelő esetleges bántó hangneméért, de tény, hogy a fűre lépni tilos. Lehet, hogy nem tiltja a tábla, de képzelje el a kedves látogató, hogy ha megengedett lenne a fűre lépés, akkor milyen lenne egy-egy főtéri rendezvény után. Egyébként az utcabál ideje alatt is tilos volt rálépni.

Szeretném elmondani azt is, hogy mikor éjjel összepakoltunk, meglepetten állapítottuk meg, hogy a megjelent szép számú látogató ellenére is meglehetősen tiszta volt a tér, a kukák viszont tele voltak. Köszönjük mindenkinek, aki szintén a magáénak érzi e tekintetben is a főteret. Mert valóban miénk a tér!


Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok