Mi Abonyunk - Mennyit fogunk szívni?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.10.14. 00:16

Nos, előre megmondom, hogy sokat… De a viccet és a pejoratív értelmet félretéve, el kell mondanom, hogy valószínű, hogy sem többet, sem kevesebbet, mint eddig. Dohányos vagyok, cigizek, időtelen idők óta és ezt nem is szégyellem. Néhányszor megpróbáltam már leszokni róla, de nem sikerült. Magamon a bizonyos leszoktató tapaszokkal ugyanannyira dohányoztam, mint korábban. Pótcselekvés. Szeretem a szertartást, a cigit. Ciki….. Nem utálom magam miatta, de ennek ellenére, akit csak lehet, lebeszélek róla. Soha nem szokj rá. Mondom. Mert erről nem lehet leszokni. Csak időlegesen abbahagyni…

 

Nos, a nagymamám Kossuthot és Munkást szívott, azt is félbetörve. Igazi szertartás volt ez számára, a megszokás szertartása. Azt mondta, ettől legalább nem leszel HÜLYE. Így is van, maximum beteg. Nem, nem tüdőrákban, és nem is a dohányzás miatt halt meg, hetven fölött. Nem elbújva, titokban rettegve kell cigizni. A lelkifurdalás árt. Megbetegít…. Így tényleg igaz lesz a cigikre kiírt, nem dohányzók által is röhejesnek vélt szlogen: „ A dohányzás halált okoz! „ Nem, nem okoz, a mellékhatásai azok IGEN.

 

Hogy miért írom le mindezt? Mert kormányunk erőteljes adóbevételt vár a dohányáruk megadóztatásától. Lesz is bőven többlet. És több éhező gyermek és… Miért is? Mert az egyetemen a fejembe vésték, hogy az áremelkedés az élvezeti cikkeknél bizony csak ideiglenesen indukálja a kereslet visszaesését. Azaz magyarul: Ha nő a cigi ára, akkor csak rövid ideig vesznek belőle kevesebbet az emberkék. Egy idő után visszaáll a vásárlás az előző szintre. Mert szükséges…. Ugyanúgy, mint az alkohol, egyes emberek számára….. Hozzászoktak, hogy elviseljék az életet…. Durva.

 

Van olyan család, ahol élelemre alig- alig jut, de amihez a felnőttek hozzászoktak, azt megveszik. MAGUKNAK. Sok ezer éhező, nélkülöző gyermekszáj sír majd, ha Orbán Viktorék emelik az élvezeti cikkek adóját. Nem vesznek belőle kevesebbet, egy idő után. Még kevesebb jut majd az éhezőknek, a magyaroknak és minden egyéb hazánkban élő nációnak. Talán fűteni sem tudnak már…… Mert nekik inniuk és szívniuk kell… Iszonyú történet.

 

Kedvenc benzinkutamon kérdeztem, hogy még mindig 600 forint-e a cigi…. Megtudtam, hogy igen, az. De hamarosan több lépcsőben, lassan, óvatosan emelni fogják az adót. Pár hét is eltelhet, mire drágább lesz a cigim. Az eladó elmondta, hogy visszaesett ugyan a cigik utáni kereslet, de a dohányt sokkal többen veszik. Sodornak…. Az is jellemző, hogy azért vesznek cigit is, mert rájönnek, hogy a sodrás macerás. Sőt… Egészségre ártalmasabb is lehet… Silányabb. Mint ahogyan ez az ország is az. Ahol ma 400 felett van a gázolaj és nem dübörög, hanem haldoklik a gazdaság és vele együtt a MAGYAR!

 

Én megmondtam, hogy örök ellenzéki leszek és az is maradok. Ezt nem szégyellem, mint ahogyan azt sem, hogy dohányzom…..

 

Lőrinczy Veronika

Különvélemény:
Abony   
 9 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Elbukott az abonyi notórius feljelentgető

Antal- Láng Edina megmondta a bírónak, hogy nem vonul vissza

Vádlóból vádlott lett Antal- Láng Edina

Tartson velünk facebook oldalunkon is!

Kedves a MÁV: Az abonyiak féláron utazhatnak?

Hamis vád?

Segítek Antal- Láng Edinának!

Mi most tényleg a semmi nem jó országa lettünk?

Szeret Ön Abonyban élni?

Megszabadultunk, felszabadultunk! Győzött Magyarország, győztek a MAGYAROK!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
CIGI??????????????????????

leho -

2011.10.17. 19:29:18

http://www.ecigionline.com {#emotions_dlg.facebeard} Vera próbáld ki!!!!!Én 15-16-éve cigizek,de 2 hónapja átálltam,és jó,csak meg kell szokni,kb. egy hét.Kezdetben sokba kerül,nekem 11500 ft.-ba került a készülék,egy havi adagal,most viszont 4000 ft. egy havi adag!1,5-doboz cigivel számolva naponta. NAGYON FONTOS NIKOTINT TARTALMAZ,DE SEMMI EGYÉBB KÁROS ANYAGOT NEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nincs elvonási tünet,csak a megszokás változik(nincs hamuzás,nem kell elnyomni csiket)DE 100 emberből 1-2.-nek nem sikerül átállni,ez tény!Az is tény vannak hibái ennek is,de bárkinek segitek ha kell!SZIASZTOK!!!!!

ellike51

ketila -

2011.10.16. 16:03:48

Itt nem a pénz az elsődleges legalább is aki tud gondolkodni.

Nem az a pár száz, esetleg ezer forint hanem az években mérhető életkor csökkenés és esetleg egy rákkal járó szenvedés neki és a családjának.

Munkahelyen

ellike51 -

2011.10.16. 15:57:23

ciki, ha egy közösségen belül olyanok dolgoznak együtt akik közül van aki dohányzik, van aki nem.

Amióta létezik a Dohányzásra kijelölt hely fogalma, azóta csak ott engedélyezett a dohányzás, (ha még betartható és ellenőrzi is valaki, főképp, ha még az is dohányzik aki ezt ellenőrzi).

Tapasztalataimat osztom meg Veletek: kis közösségben dolgoztunk, ahol egyik dohányos kollégám szívességből megkért, hogy dolgozzam már helyette, amíg Ő kimegy rágyujtani a Dohányzásra kijelölt hely-re. Valójában csak óránként 5 percre, de szívességből... (felelősségteljes munkakörben). Valójában 12 órás műszak alatt ez ugye már majd' egy óra, ami dohányzással telt el úgy, hogy én dolgoztam helyette, ugyan annyi pénzért, mint Ő dolgozott!!!

 

Nem sokáig dolgoztunk együtt... nem emiatt, hanem az ünnepek és az éjszakázások miatt, de más munkahelyre ment.

Egyébként nem tartom kizártnak, hogy egy új munkavállalónál előbb - utóbb hátrányt jelent, ha valaki dohányzik.

 

Valójában

ellike51 -

2011.10.16. 15:37:56

elmondtátok érveitek e néhány kommentben. Aki megteheti ezután is dohányozni fog, - talán még esetleges orvosi tiltások ellenére is.

 

Volt téma a leszokás; szerintem is le lehet szokni, de valóban ERŐS KITARTÁS ÉS AKARAT szükséges és talán a legfőbb segítség lehet ebben az otthoni és a munkahelyi környezet!

Mert ha valamelyik segítség hiányzik, akkkor nem megy. Dohányoztam én is annakidején, de egy erős megfázás - amikor kevésbé fogy a cigi - meg egy újévi fogadalom sikert hozott. Másfél hónap után mégis egy társaság rávitt a rágyujtásra és egy félresikerült slukk után majd kiköhögtem a tüdőmet... azóta semmi.

És nem végeztem számvetést mit megspóroltam dohányfüstmentesen?

De a pénzem éppúgy elment, legfeljebb nem dohányra, hanem másra.

Vera!

Thomas -

2011.10.14. 19:23:57

Ezt akár én is írhattam vóna!

Ja és

ketila -

2011.10.14. 18:24:21

átkozott megrögzött dohányosokkal dolgoztam. Amikor szívtam megpróbáltam másokra tekintettel lenni, de ezek szó szerint lesz@rták a többieket.

kb. 56-75-ig szívtam

ketila -

2011.10.14. 18:22:15

Daru, Sellő ezekkel kezdtem. Munkás, mezítlábas Kossuth-tal (lágymányosi) folytattam. A napi átlagom 2 és fél doboz volt. 75-ben egy szombat reggel (akkor már füstszűrős Simfoniát szívtam) azt mondtam ne tovább. Azóta nem szívom.

Elaszondom...

Truckman -

2011.10.14. 17:48:04

...hogy Ketila? Próbálj olyan munkakörnyezetben "passzív dohányos" lenni, hol 10-10 dohányzik, és pl. ahol 1 szál "baráti cigi" annyit ér, hogy egyből máshogy állnak hozzád munka terén! 

 

Munka terén= segítőkészség, le-felrakodásnál, kapcsolatok, stb.

 

Én havi átlagban 14 dobozt elszívok. Kék multi 100'S.

 

Lehet számolni.

 

De nem érdekel!

 

Leszokni?! Lelehet. Én is 2 évig nem dohányoztam.

 

De úgyvagyok már vele, hogy a fentebbi okok miatt is, ill. erre a kis időre, már fölösleges! Ha túlélem, leszokom az tuti. Mert nem lesznek "gyárak", mik gyártanák!

 

...ha érted mit is akarok belédverni.Ártatlan

Két dolog

ketila -

2011.10.14. 13:05:04

Az egyik a leszokás. Aki le akar szokni "csak" akaraterő kell hozzá semmi hülye tapasztok meg egyéb pótló dolgok. Ezt Én megtapasztaltam és sikerrel.

A másik, dehogy aggódnak az egészségünkért csak az egyre több adóbevétel miatt teszik mindezt.

Nem onnan veszik el ahonnan kellene akik könnyebben túllépnének rajta, ott inkább egyre többet hagynak.


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok