Mi Abonyunk - A nyugdíjas rendőröknek annyi, meg egy bambi?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.05.16. 12:46:06

 

A Fidesz kormány arra készül, hogy a korengedménnyel már nyugdíjba vonult rendvédelmiseket „ visszatérítse „ a munka világába. Számítások szerint mindez 40-60 ezer embert érint. Többen arról beszélnek, hogy ez a Fidesz bosszúja a rendőrökön a 2006-os események miatt, amikor ellenük, mint ellenzékben lévők ellen fordult a fegyveres hatalom. A cikket vitaindítónak szánom és a magánvéleményem a következő mindezzel kapcsolatban.

 

A probléma rendkívül szerteágazó. Eleve nem értek azzal egyet, hogy minden rendőr nyugdíjba vonulhatott negyven körül. Ez azt eredményezte, hogy a lehetőséget kihasználva rengetegen vonultak vissza, melynek következtében a rendőrök átlagéletkora és ezzel együtt tekintélye is a béke feneke alá süllyedt… Szinte tini korú zsaruk teljesítenek többségében szolgálatot, lehetőségük sincsen arra, hogy egy idősebb kolléga segítségét igénybe véve dolgozzanak. Ugyanis nem jut nekik ilyen, ők már máshol vannak. Nyugdíjban és általában e mellett dolgoznak is. Én nem tudom, hogy ki volt az félőrült, aki kitalálta egykor, hogy a „ vízfej „ alkotóelemei, adminisztratív teendőket ellátó fegyveres erőknél szolgáló irodai munkatársak is élhettek azzal a jogukkal, hogy negyven körül nyugdíjba mehessenek. Egészen más pszichés és fizikai megterhelésben van részük azoknak, akik naponta bűnözőkkel harcolnak, vagy éppen emberéleteteket mentenek. Nekik valóban hamarabb elhasználódik szervezetük, mind fizikálisan, mind mentálisan. De hogy éppen negyven tájékán?

 

Talán szerencsésebb lett volna az ötvenet megadni… De ha már így esett és abban a tudatban dolgozott valaki vagy éppen azért lett rendőr, hogy negyven tájt már az állam gondoskodjon róla, vajon hogy a fészkes fenében lehet ezt így utólag egy tollvonással áthúzni? Hát, jogsértés nélkül biztosan nem. Alkotmányos módon biztosan nem... Más, nálunk jóval fejlettebb országokban sem kényszerítik egyébként a fegyveres szolgálatot teljesítőket arra, hogy nagypapaként, kerekesszékben üldözzék a bűnt és a gazembereket. A rendszer tehát nálunk rossz volt és most még rosszabb lesz.

 

Belegondolt vajon már abba valaki, hogy hova mennének vissza ezek a pár éve nyugdíjas emberkék? Mert bizony a korábbi munkakörüknek, rangjuknak és végzettségüknek megfelelő munkát kellene ugye számukra biztosítani. De bizony azokon a posztokon már vannak. Mások, fiatalabbak. Vagy nekik menniük kell? Azért mert egy nyugdíjas „ ales „ éppen kapitányként vonult nyugállományba? Vagy az ölébe ültetik az újnak a régit? El nem tudom képzelni…. Tudják azt, hogy mi lett azokból az emberekből pár év alatt, akik megszabadultak a „ köteléktől „? Hát bizony sokan már alkalmatlanok…. Lepusztultak testileg, de lehet, hogy lelkileg is. Sorsok, életek…. Vagy megint mások elkezdtek dolgozni a civil szférában. Kezdenek beleszokni, asszimilálódni. Nincs parancs, az élet parancsol. Sokan biztonsági cégekben tulajdonosok. Mi lesz a tulajdonukkal? Ugyanis ez a rendőröknek nem megengedett. Ezer kérdés, ezer megválaszolatlan dolog. Itt tartunk. Lejtmenetben. Biztos örök ellenzéki vagyok, de azt hiszem, hogy lassan már nincsen olyan rétege a mai magyar társadalomnak, melybe pártunk és kormányunk ne rúgott volna bele. A plebs, azaz a nép pedig elégedetlen. Elégedetlenebb, mint valaha.

Ez a cikk nem azért íródott, mert mi magunk is érintettek vagyunk a témában, de ide kívánkozik a személyes vélemény is. Párom, Tyb ugyanis szolgálati nyugdíjas rendőr alezredes. Ő nem szeretne ebben a rendszerben még egyszer rendőr lenni. Én meg nagyon nehezen tudnám elképzelni őt bő három év elteltével ismét zsarunak…. Hát Önök?

Lőrinczy Veronika

Íme pár részlet:

Állítólag csak Pintér Sándor személyes megjelenése akadályozta meg az indulatok végletes elszabadulását a rendvédelmi dolgozók legutóbbi, múlt pénteki demonstrációján. A közel egy hónapja zajló tüntetés-sorozat célja, hogy megőrizzék szerzett jogaikat, így többek között a korkedvezményes nyugdíjba vonulás lehetőségét. A kormány azonban eltökéltnek tűnik, és nem hajlandó finanszírozni „35-40 éves nyugdíjasok 150-200 ezer forintos nyugdíját.”


A rendvédelmi dolgozók korkedvezményes nyugdíjának eltörlése a Széll Kálmán-terv része. Ennek februári bejelentésekor még csak annyit lehetett tudni, hogy 2012-től új nyugdíjrendszer lép életbe, és a nők 40 éves munkaviszonya kivételével megszüntetnek minden olyan jogcímet, amely lehetővé teszi, hogy munkaképes emberek a törvényben előírt korhatár előtt nyugdíjba menjenek. Ami annyit jelent, hogy megszűnik a rendvédelmi és fegyveres dolgozóknak az a joga, hogy a mindenkori nyugdíjkorhatár előtt öt évvel nyugdíjba mehessenek. A pénteki demonstráció hatására Pintér Sándor által hétfőre összehívott informális megbeszélésen aztán kiderült, hogy a kormány visszamenőlegesen kívánja eltörölni ezt a jogot, sőt, kezdeményezi a korkedvezményes nyugdíjasok visszahívását a munka világába – tudta meg a Hetek Kónya Pétertől, a tüntetéssorozatot szervező Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnökétől.  

Jelenleg körülbelül negyvenezer egykori fegyveres és rendvédelmi dolgozó van korkedvezményes szolgálati nyugdíjban. A létszám egyharmada a 40-50 éves korosztályhoz tartozik, a másik kétharmad az 50-60 éves korosztályt erősíti. A teljes létszámra vetített átlagnyugdíj 140-150 ezer forint – tájékoztatta lapunkat Kónya, a Lázár János által említett „35-40 éves, 150-200 ezer forintos nyugdíjjal” rendelkezőkkel kapcsolatban pedig azt mondta, ezek ritka esetek: „Elképzelhető hogy találunk néhány ilyen kirívó példát, de ők olyan speciális beosztású emberek lehetnek, - például vadászpilóták -, akiknél a szolgálati évek száma kettes szorzóval számít”

Szerveződés az után indult a Facebook közösségi oldalon, hogy nyilvánosságra került a Lázár János és Balsai István fideszes képviselők által benyújtott alkotmány - módosítási javaslat, írja a Klubrádió.hu. Ez alapján a nyugdíjkorhatárt el nem ért nyugdíjasok járandóságát át lehetne alakítani, csökkenteni lehetne, illetve a kedvezménnyel nyugdíjba vonultakat vissza lehetne téríteni a munka világába. A "sorsunk 2011" Facebook oldalon található felhívás szerint a legjobb ügyvédeket bíznák meg, ha az érintett nyugdíjasok többsége csatlakozna egy perközösséghez. Ha a csatlakozók néhány ezer forinttal hozzájárulnának, akkor a megbízott ügyvédeknek jelentős sikerdíjat, illetve nyilvánosságot hozhatna az ügy. A perközösség ötletét a már régebben megalakult "Egyenruhások jogaiért " oldal is hirdeti.

Különvélemény:
 72 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Elbukott az abonyi notórius feljelentgető

Antal- Láng Edina megmondta a bírónak, hogy nem vonul vissza

Vádlóból vádlott lett Antal- Láng Edina

Tartson velünk facebook oldalunkon is!

Kedves a MÁV: Az abonyiak féláron utazhatnak?

Hamis vád?

Segítek Antal- Láng Edinának!

Mi most tényleg a semmi nem jó országa lettünk?

Szeret Ön Abonyban élni?

Megszabadultunk, felszabadultunk! Győzött Magyarország, győztek a MAGYAROK!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Elqrtátok....

Truckman -

2011.05.24. 07:02:20

...tegnap megtörtént a "megeggyezés"! (Persze hogy meg, különben majd kaptatok volna arcocskáitokra ott fent, 1 újabb, már tüntetésen!)

 

Maradjunk annyiban, hogy MINDENKINEK FÁJNI FOG!KirĂĄly Csöbörből, vödörbe, stb.

 

Ma kiderül majd mindenkinek a részletek!KirĂĄly

"A fagylalt visszanyal

ellike51 -

2011.05.24. 00:40:41

Mint nyugdíjas rendőr egyetértek azzal, hogy a már megszerzett jogokat ne vegyék el a kollégáktól, főleg a már nyugdíjban levők "munkába való visszaterelését" tartom felháborítónak. Ugyanakkor az érintett politikusok és vezetők nem beszélneka lényegről. Arról, hogy a rendvédelmi dolgozók egészségi állapotát felülvizsgáló orvosi bizottságok az ilyen tevékenységet végzők közül az ország legkorruptjai voltak évtizedeken keresztül. akit aparancsnokok engedtek, azokat, ha makkegészségesek is voltak, akkor is leszázalékolták, főleg, ha meg akartak tőlük szabadulni. Ha nem engedték, akkor a beteget is állományban tartották, míg az maga meg nem vált a testülettől.

   A munkaviszonyt szolgálati időnek tekintették, függetlenül attól, hogy a delikvens mondjuk 20 éven át pincér volt, és csak 5 évet rendőr. Persze 25 év szolgálati idő még nem jogosította fel az állomány 55 év alatti tagját automatikusan a nyugdíjra, da ha a FÜV Bizottság minimum 40 százalékos munkaképesség-csökkenést "állapított meg", akkor 67 százalék vagy felette rokkantsági, alatta szolgálati nyugdíjba mehetett a dolgozó akár 40 éves korában is. Főleg, hogy még a szakközépiskolai tanulmányi időt is beszámították. A nyugdíj megállapításánál a 25, 30 stb. év munkaviszony elérésekor jubileumi jutalmat fizettek, 25 év után 2 havi illetményt (és akkor még létezett 13. havi fizetés is). A rendvédelmi dolgozók ezért mentek el többnyire valamelyik jubileumi évben nyugdíjba, mert a nyugdíjat 14 havi fizetésből állapították meg, amely így több volt, mint az aktív rendőr fizetése.

   Mindez nem a rendvédelmi dolgozók bűne, ők csak éltek a lehetőséggel amit a politikusok teremtettek.

                                    Név és cím a szerkesztőségben"

 

 

Vasárnapi Hírek 12. oldal  2011 május 22.              No comment.     

 

 

   

jobb jővőt !

kuci18 -

2011.05.21. 16:15:34

Milyen sok meg keseredett ember van Szomorú  sok igazság van abban amit írtok ,az ember alap természete a gyűjtés , van akinek 20 ezer jut van akinek 200 ezer havonta , valahol csak kellene igazságot tenni ? nem ? én azt is értem hogy sok sok ideggel jár a rendvédelem meg a katonaság , de hozzá kell tennem nem sok idős nyugdíjas Rendőrt ismerek Abonyba , abban viszont 1 et értek hogy 40 éves Rendőr már tapasztalt,és igenis szüksége van az országnak rájuk  , kevesen vannak ,és a 45 éves korosztály  még munka képes ,szóval jó döntés nem biztos hogy van ,de tenni kell valamit !Valamit ? hm ..engedni kéne a gárdistákat is dolgozni,Mindenki  pártatlanul Magyar és nem ellenség.

Abban talán

Steve968 -

2011.05.21. 09:40:03

egyet érthetünk, hogy sokunkat ér különböző stressz. A vállalkozókat is, elég csak a Megyeri-híd alvállalkozóira gondolni, nem fizették ki őket, és hiteleket vettek fel a munka teljesítése érdekében, most az úszik el, stb.

De említhetem a saját életemet is, a munkavilágában eleddig legtöbbször vállalkozó voltam/vagyok. Sok-sok izgalommal, mondhatjuk stressznek is. Kifizetik-e a munkámat ? 2007-ben eltörtem a bokámat szerdán éjjel műtöttek, szombaton otthon voltam, a következő héten még nyitott gipsszel dolgoztam, igaz a helyszínelésekben a tesóim (szerencsére van bőven) segitettek. 3 hét múlva kaptam zárt gipszet onnantól úgy dolgoztam, mint ha mi sem történt volna. Nem tehettem meg, hogy táppénzre megyek, mert ha nem dolgozom nem jön a számlámra egy kanyi vas sem. Ráadásul fizethettem volna a táppénz hozzájárulást, ha nincs bevételem miből is (?). 4 hónapig voltam gipszben elvben egy alkalmazott eleddig otthon pihentette volna lábait. A rendvédelmisek szintén. Ugye ?

68-as vagyok, elvben a jelenleg érvényes szabályok szerint 21 évem van a nyugdíjig, de én erre nem számítok, mert addigra egyszerűen a nem lesz aki megfizesse - figyelve a jelenlegi demográfiai helyzetet. Pedig fizetem a járulékokat, ilyen erővel az ablakon is kidobhatnál a lét.

Időnként el-el is gondolkodom azon, hogy a sorállományú katona idő után miért nem maradtam Egerben, pedig akarták, leszerelte hadnanyként. Az egykori osztálytársaim vagy épp katonatársaim mind alezredes ... vagy alezredseként nyugdíjas (a legtöbbje rendőrként, de van köztük katona és börtönőr is).

Nem akarom leírni az életem, pedig kezdtem már újra néhányszor, s úgy érzem nem siránkoztam soha, én választottam, még ha nem is mindig önként.

Kár összugrani bármiért is, még ha nézet különbség is van köztünk. Mert pont ez a cél, a különböző rétegek közötti feszültségteremtés, mert akkor nem fognak össze a "rendek". Nem volt még elég a barikádokból és az árkokból ???

Csaó-csaó: {#emotions_dlg.steve968}

1 kérdés!

Ducman -

2011.05.21. 08:14:29

A "fidesz szerint" a rendvédelmisek "korai" nyugdíja 50 millárdba kerül évente, ezt nem akarják állni ezentúl. A felső 10 ezer 16%-os adója 500 milliárdba kerül az államnak.

Kérdés!! ERRE VAN PÉNZ PÓTÓLNI?????????

Ez sem fidesz módszer!!!

Ducman -

2011.05.21. 08:09:33

Valahol meglehet oldani, úgy hogy elfogadható legyeen mindenkinek, de hát ott nincsenek fideszesek.

"Lengyelországban hosszas tárgyalássorozat végére kerülhet pont, még ebben a hónapban és megállapodik a kormány a rendőrökkel, a katoná kkal és a tűzoltókkal a nyugdíjszabályok szigorításáról. Ezek szerint a nyugdíjjogosultságért ott is tovább kell majd dolgozni, az eddigi 15 év helyett minimum 20 évet, és csak az 50 éves életkor betöltése után lesz mód nyugállományba vonulni. A kormány keményebben szigorított volna, mert 25 éves szolgálatot és 55 éves nyugdíjkorhatárt javasolt. Az eddigi szabályok alapján egyébként akár 35 éves korában is nyugdíjba mehettek az egyenruhások. A kormány és a szakszervezetek abban is megállapodott, hogy a feltételek szigorítása nem érinti a most szolgálókat, mivel csak azokra lesz érvényes, akik a törvény életbelépése után húznak fel valamilyen egyenruhát. A jelenleg érvényes szabályok abban is változnak, hogy az egészségkárosultak nem mehetnek kedvezményes nyugdíjba, hanem rájuk is rokkantnyugdíjasokra vonatkozó szabályok lesznek érvényesek."

A rendszerváltás utáni években

ellike51 -

2011.05.20. 23:40:22

még Antall József idején már volt szó az EU-ba jutásunk lehetőségéről talán 1996-ra.

Már akkor, a rendszerváltás idején téma volt, milyen tetemes adóságot örököltünk a szocializmus éveiből. Nagy reményeket fűztünk sokan úgy éreztük az EU-ba kerülés és hátat fordítás a múlttal talán kiút lehet, hiba volt. Az, hogy később, de mégis összejött az EU mára nagyon sokan bánjuk.  Ez nem az az EU, amire oly sokan vártunk. Köszönjük ez nem kell! Az EU-s kiváltságok és (kilógunk a sorból,de maradtunk cselédsorban) nem biztos, hogy jó nekünk a megszabott EU-s kvótákkal.

 

Annyi gond sehol nincs az EU-ban a kisebbséggel mint nálunk. Nem mi tehetünk róla, de a probléma ott jelentkezik, ahol van.

 

Ennek megoldásához kívánok mindannyiunknak Szebb jövőt!

Ebben Neked is igazad van,

ellike51 -

2011.05.20. 22:57:32

de akkor akár visszamehetnénk akár Ádám és Éváig is.

 

De emlékszel ugye a Bokros csomagra? És az akkori államadóság mennyi volt, (pontosan senki nem tudja, de) megéri utánanézni. Megszorítások követték. A 2010-en "örökölt" államadóság pedig ennek többszöröse. Vergődés volt az MSZP-s korszak vége - a 13. havi nyugdíj visszavétele -a sok egyéb hülyeségek (kormánynegyed) és lobbytevékenységek és ami teherként maradt azt nyögjük mindannyian.

A börtönök meg telnének, ha lenne elég hely.

 

Szerencsétlen orkoknak sincs, akik megélhetésként ellopták a vasvázas bódét szerencsétlen kutyát megmérgezve, lopják az erdőt, a bicigliket és sűrű füstöt eregetve égetik a kábelt.

 

Tudjátok ezeknek ígértek; több, mint 100 ezer főnek munkát ma, olvassátok vissza a híreket.

 

Ettől már csak Szebb jövőt kívánhatunk mindannyiunknak! 

 

 

Az eladósodás

Steve968 -

2011.05.20. 22:18:52

nem az elmúlt 8 évben kezdődött, hanem már eleve volt egy alap, amit a 2000-ben bevezetett új kedvezmények löktek meg, pl. az új lakás támogatás, ami évi 150 milliárdjába kerül a költségvetésnek. 2002-ben ígért mindenki mindent. Jött a 100 napos program, stb. 2006-ban már 14 havi nyugdíjat sőt 15 havit is beígértek. Hülyítették a népet minden oldalról. Kár volna mindent az mszp nyakába varrni, de tény hozzá "segítettek", hogy ide jussunk. A fidesz sem ezt ígérte, igaz sok ígéret nem hangzott el.

Csaó-csaó: {#emotions_dlg.steve968}

No azért mértékkel

ellike51 -

2011.05.20. 21:50:29

mert azért sokmindenben igaza van ccinkesnek.

 

Lehet, hogy nem tudod,de én sem mai gyerek vagyok már. Biztosra merem mondani ért engem annyi idegi és stressz megterhelés több, mint 40 év forduló szolgálatában (ma nappal és másnap mentem éjszakára) mint azokat a rendvédelmi dolgozókat, akik ma húsz évvel fiatalabban zömmel teljes életerejükben - hivatásos szolgálatra alkalmatlannak minősítve ugyan - azárt mégis nagyon tudnak nyugdíjasként itt - ott dolgozni.

Valóban alkalmatlan? akkor maradjon otthon. Ha pedig arra még alkalmas, akkor igenis olyan ténykedésért, amit el is tud látni - fizetségért, az MSZP 8 éve alatt elQrt országot igenis segítse Ő is legjobb tudása szerint, ha már annak a rendszernek kegyeltjei voltak. Akkor kapták azt a kiváltságot 1996(?) a társadalom zömét felháborító kétszeres szorzós(?) nyugdíjkedveményt.

 

Nem a hétköznapi rendőrök tehetnek róla, hiszen "csak" éltek a lehetőséggel, elküldték nyugdíjba Őket - parancsra mentek nyugdíjba.

Honnan is a mondás "Gyurcsány katonája?"

 

A terhekből Nekik is vállalni kell ha egyszer annak a rendszernek - ahol túlságosan elszaladt a ló - kiváltságosai voltak. Lehet, hogy mos az nem tetszik Nekik? 

 

Mindannyian érezzük a megszorítást az árakban, a kedvezmények megvonásában, az elitebb rétegnek kedvezőbb egykulcsos adózásban. Tudomásul kell venni, hogy sz@rban a haza, de ebből CSAK EGYÜTT, EGY AKARATTAL LEHET KIHUZNI az MSZP nyolc eve alatt igen eladosodott orszagot.   

Kedves c!

szotyola012 -

2011.05.20. 19:51:49

Valakinél elgurúlt a gyógyszer! Ez pedig Lázár-Balsai páros! Lehet itt levezetni minden féle adó és járulék valamint pénzügyi, és nyugdíj hova tartozást! De ha kedves ccinkes kollega befizet annyi adót 1988-2007 között akkor köhögjél majd!!! Érted kedeves ccinkes koma!! És én sem vettem el senkijét csak azt akarom, hogy az állam azt adja ide amit én az utolsó fillérig befizettem!!!! Mivel levonták ÉS EL TÜNTETTÉK A NYUGDÍJ KASSZÁBÓL EZEK A RENDSZER VÁLTÓ KÖCSÖG PÁRTOK!!! Ha majd neked is lessz majd valamikor befizetésed akkor mondjáj véleményt!!! Tenni kell azért az országért igen ezek az emberek ettek!!! HA LETTÉL VOLNA KATONA AKKOR TUDNÁD, HOGY  EZÉRT AZ ORSZÁGÉRT VALAMIT VALAMIKOR EZEK AZ EMBEREK RENDŐRÖK, KATONÁK MEG HALLTAK!!!!

Oszd meg és uralkodj!!! Ez a zsidesz szemlélete!!!!  

Kedves Tyb !

ccinkes -

2011.05.20. 17:44:11

Néhány válasz a legutóbbi nekem szánt hozzászólásodhoz.

A tehenes példádra válaszolva... Nekem nem az a bajom, hogy a én tehenem megdöglött, és a szomszédnak meg van. Hanem, hogy annak ellenére, hogy nekem már nincs tehenem miért nekem kell etetni a szomszéd tehenét is, pedig ő veszi fel a pénzt a lefejt tejért.

Amúgy 32 éves vagyok. Valóban, ha neked tetszik a 90-es években még a csattogós lepkét tologattam. De nem a Való Világon szocializálódtam... mindent azért én sem hiszek el.
Nem kell a rendőröket fehér ruhás szűk kislányoknak beállítani. Lehet, hogy az emberek sokan fusiztak, maszekoltak, de azt jól tudom, hogy akkoriban mindent rendőrt meg lehetett kenni az utakon, a határőrökről nem is beszélve. Igyaz nem lehetett maszekolni, helyette le lehett nyúlni néhány szerencsétlent és megvolt az aznapi zsebpénz.

És néhány szó, hogy szerinted te milyen sok adót fizettél be a nyugdíjkasszába.
Vegyünk egy egyszerű számtan példát.
Ki is számoljuk, hogy az általad említett irdatlan sok adódbód mennyire fedezi a nyugdíjadat.
A rendőr 40 évesen nyugdíjba megy. Ma a felmérések szerint átlagosan 75 évesen haláloznak el az emberek.
Ezek szerint 35 évig vagy nyugdíjas ( szemben másokkal, akik mivel 65 évesen mennek nyugdíjba csak 10 évet élvezhetik ezt a státuszt)
Tegyük fel, hogy 18 évesen kezdtél dolgozni, ami azt jelenti, hogy 22 évig adóztál.
Szóval 22 év alatt termelted meg a 35 évnyi nyugdíjadat.
Ha a nyugdíjad havonta átlagosan 150.000 Ft (ami vlószanűleg több), akkor ez 35 évre ( 420 hónap ) levetítve 63000000 Ft ( 63 millió Ft ) Ha ezt az összeget te 22 év (264 hónap ) szolgálat alatt termelted meg, akkor havi kb. 238.636 Ft -ot kellett volna az adódból nyugdíjkasszádba tenni. Egyszerű matematika. Úgyhogy az az állításod, hogy a te súlyos adóforintjaidból van a nyugdíjad NEM IGAZ. Nagyon sok másik ember súlyos adóforintjaiból van.... És szép számmal vannak rendőrök nyugdíjban.

Végezetül igazán kiírhatnád szavazásra az alábbi kérdéseket :

Elégedett e Ön ma Magyarországon a rendőrök munkájával?
Ön támogatja e, hogy a rendőrök 40 évesen nyugdíjba menjenek?

Kíváncsian várom az eredményeket.
Szívesen írnék még pár szösszenetet,de sajnios ma éjszakai műszakra vagyok beosztva.

Üdvözlettel

Azt hiszem,

ellike51 -

2011.05.18. 23:12:55

hogy a vitára szánt cikk alapján olvasható hozzászólások ilyen és olyan megközelítésben de közelebb hoztak EGY gondot és problémát.

És mennyi van még?

Köztük a tulajdonunk védelme, a megélhetési bűnözés és a segélyezés. 

Erre is megoldást kell találni a jelenlegi hatalomnak - és nem szemet húnyni a rendőrök kezét megkötve a biztos szavazat reményében.

 

Említettétek a rendszerváltó pártokat, amik valljuk be szépen eltűnnek az útvesztőben. MDF, MSZDP, FKgP, MIÉP, KDNP hogy a kicsikről ne is beszéljek, de hova lett az SZDSZ is és milyen hírek is voltak hallhatók ma Kóka úrral kapcsolatban. Gyurcsányról meg ne is beszéljünk. Tíz év mulva meg a mai vezérkarról. Mi pedig itt hiába vitatkozunk, attól nem leszünk közelebb, legfeljebb másabb szemmel nézek rád, mert de jó Neked, mert elmehettél nyugdíjba... 

 

Hol lesznek már a rendszerváltó pártok akkor, amikor még nekünk együtt kell élnünk, találkozunk itt-ott, köszönünk; meg de jó neked, mert már nyugdíjas vagy én meg még mindig robotolok úgy, hogy azt se tudom, lesz-e nyugdíjam. Persze nem jó, de a többség napjainkban így él és ami a szomorú egyre kevesebb MAGYAR gyermek születik hazánkban, akiktól a jövő nemzedék nyugdíjait remélheti.

 

Ettől már csak szebb jövőt kívánhatok mindannyiunknak.

Jah.Vissza a zsarukkal!

tyb -

2011.05.18. 23:09:45

CSAK FIZESSÉK MEG TISZTESSÉGESEN A MUNKÁJUKAT ÉS A TAPASZTALATUKAT! Mint bármely más "unijós" országban. Ennyi...

szebb jövöt mindenkinek

betmen -

2011.05.18. 20:54:33

Én csak annyit füznék a témához .

Vissza a tapasztalt zsarukkal!!!!!

 

Itt mindegy,hogy

FIGURA7878 -

2011.05.18. 18:04:45

mit írunk vagy gondolunk úgy se mi döntünk.Szerintem a munkába való vissza kényszerítést akkor lenne helyes ha mindenkinek tudnának munkát biztosítani,és tudnák garatálnák ,hogy a tisztességes munkavégzés tisztesség bért is kapna a melós.Mert sajnos most is vannak olyanok akiknek több havi bérrel tartozik xy válalkozó.

ccinkes

tyb -

2011.05.18. 17:55:23

Persze, hogy támogatnád, mert nem téged érint. Úgyhogy dögöljön meg a szomszéd tehene is!  Van valami lövésed arról, hogy pl.: a rendőröket milyen alapvető szabadságjogaitól fosztották meg cserébe a "biztos" nyugdíjért? Tudod, hogy a fedhetetlenség csak egy morzsája annak a szigorú feltételrendszernek melynek meg kellett felelni? A 90'-es évek elején heti 100 órákat dolgoztunk pénzbeli ellentétellezés (túlóradíj) nélkül. Hivatástudatból. Amikor te csendben aludtad otthon az igazak álmát a lelkes rendőrök éjt napallá téve kergették a zsiványokat.

Külföldre akkor utazhattunk, ha előtte egy hónappal kérvényt nyújtottunk be a főkapitány felé. És csak keletre mehettünk. Pedig demokrácia volt már... Semmilyen termelő, vagy kiegészítő jövedelmet biztosító tevékenységet nem végezhettünk, még te a a hozzád hasonló civilek szétfusizták és szétbizniszelték az agyukat a rendszerváltás magasságában. A mi keresetünket hivatalból megadóztatták, még Ti lényegében játszottatok, játszhattatok az adóval, meg a költségelszámolással. Ugye költői a kérdés, hogy Tőled, vagy egy rendőrtől vonnak le több járulékot és adót! Ha te a lógtál a buszon, vagy megúsztad, vagy kifizetted a büntetést. A rendőrt ezért kirúgták volna.

Ha közlekedési szabálysértést követtél el, megbüntettek és ment az élet tovább. A rendőr ellen belső fegyelmit is índítottak e miatt, vagyis kétszer büntették ugyanazért a cselekményért.

Akkor úgy fogalmaztam, hogy az ország másodrangú polgárai a rendőrök, mert a fizetésükért - mely akkor töredéke volt egy jókezű szakmunkásénak - az alapvető szabadságjogaikról mondatták le Őket.

Ja, egy kérdés: Te rohangáltál volna, rohangálnál ma egy pisztollyal az odaladon havi 90-ért, felvállalva, hogy bármikor agyonlőhetnek, elüthetnek, feljelenthetnek, meghurcolhatnak, mert csupán az igazságért harcolsz a jog által rád ruházott hatalomnál fogva. Ugye-ugye ccinkes...  

Jó-jó..., hogy erről te nem tehetsz, esetleg nem is tudsz? Akkor honnan veszed a bátorságot, az erkölcsi alapot, hogy megítéld megérdemlik- e, megérdemeljük-e a korengedményes nyugdíjat?    

Persze demokrácia van, s ez Magyarországon azt jelenti, hogy bárki belepofázhat bármibe, bármilyen alap nélkül. Lényeg, hogy véleményt mondjon, mert sokak szerint és szerinted is ez a demokrácia.

Te vagy az istenadta nép, aki ma eszközévé vált dicső kormányunknak. Te vagy az aki következmények nélkül megmondhatja a frankót, aki lemoshat bárkit. Sőt eldöntheti , hogy ki mit érdemel a magyar társadalomban. Főként ha már a szellemi vezér megadta a főbb irányokat.

 

Ma az aktuális jelszó: Le a rokkant-nyugdíjasokkal, a fegyveres szolgálatból törvény szerint, tehát jogszerűen nyugdíjazottakkal! Vissza velük a munka frontjára, ahonnan néhány hónap után ki lehet Őket rúgni, már a nyugellátás kötelezettsége nélkül. Ez az igazi gátlástalanság, nem pedig a megérdemelt nyugdíj eltöltése.

Egyébként Te akkor se beszélj a nép nevében, ha ebben az áldemokráciában felhatalmazottnak érzed magad erre, mert az irományaidból ítélve, meg sem születtél, amikor Mi szolgálati nyugdíjasok felesküdtünk a haza védelmére... Talán a csattogós szárnyú lepkét tologattad az udvaron, vagy a gyerekszobádban, ha volt ilyen...

De ezért nem haragszom rád, mert áldozat vagy... Ennek a beteg rendszernek az áldozata, ahol nem követelmény a felelősségteljes véleményalkotás. Ld.: Zsidesz választási kampány- Megvédjük a nyugdíjasokat és a nyugdíjak reálértékét. A 60 év feletti nyugdíjasokat és az Ő nyugdíjukat? Nos, ahhoz nem kell túl nagy erőfeszítés. Sajnos nagyon kevesen vannak és nagyon alacsony a nyugdíjuk!     

Utolsó gondolatként, azt hiszem nem Te tartod el a szolgálati nyugdíjas rendőröket, hanem az állam teszi ezt a több mint  25 év alatt levont irdatlan nagyságú járulékokból és adókból. Csakhát a pénzünk eltűnt az ügyes civilek és politikusok keze-közén és valahogy vissza kellene szerezni... Megint tőlünk...

 

Erőt, egészséget kívánok Neked Kedves Laikus Olvasó! Találkozunk a munka frontján, de félek, hogy akkor meg az lesz a bajod, hogy inkább nyugdíjban lennék, minthogy következetesen alkalmazom veled szemben a jogot...   

 

üdv:TYB 

 

Hiába Orbánoztok, Gyurcsányoztok

északi mágus -

2011.05.18. 17:29:39

Vegyük észre, hogy annak idején az MSZP gyökeresen mást csinált, mint amiről a választási ígéretei szóltak.

Vegyük észre, hogy a Fidesz, most gyökeresen mást csinál, mint amiről a választási ígéretei szóltak.

sok rendőr is szavazott rájuk, mert kiszámítható életpályamodellt, jobb megélhetést, stb. ígértek.

Rájöhetnétek már, hogy tökmindegy melyiknek a szekerét toljátok szájkaratézás közben, a hátatok mögött kezetfognak, és ugyanúgy átvernek bármelyik kerül hatalmra.

Nem baloldal, meg jobboldal van itt, hanem egy felső százezer, meg csóró 9,9 millió, akiket megvezetnek és filléreken összeugrasztanak, amíg ők elmennek a hátatok mögött a bankba. Mehettek, szavazhattok a jobbikra, legközelebb majd azok baxnak át.

Legalább egymáson ne keressétek a fogást, semmi értelme, inkább sörözzetek...

Durva

Nagyfehér -

2011.05.18. 17:23:09

Durvának találom, hogy van itt olyan hozzászóló aki a nyugállományú rendvédelmiseket egy kalap alá veszi a segélyezettekkel. Az az ember aki leszolgált 25-35 évet nem segélyt érdemel!

 

Nem tudom a kedves hozzászóló mit szólna hozzá ha a nyugállományúak is olyan életmódot kezdenek majd folytatni - nyugdíjuk megvonása után - mint a segélyezett népcsoport, tisztelet a kívételnek. Persze magasabb szinten, hiszen itt jól kiképzett emberekről van szó.....

Nem tartom kizártnak

ellike51 -

2011.05.18. 17:16:46

hogy megint kapunk levelet a kormánytól, az abban szereplő kérdéseket ugyan még nem ismerjük.

 

Egyetért-e Ön azzal, hogy...    A kérdésekre adott válaszok feldolgozásának eredményét ki ellenőrzi?

 

Egy esetleges népszavazás eredménye pedig ebben a témában pedig borítékolható, hogy mi lesz.

Érvelés

Nagyfehér -

2011.05.18. 17:03:47

Dícső kormányunk azzal érvel, azért van szükség a korkedvezményes nyugdíjak megvonására mert jelenleg 3,5 millió ember tart el 6,5 milliót. Na most már meg van a megoldás, 3 millió 530 ezer fog eltartani 6 millió 470 ezret. Hurrá, ezzel megoldódik minden probléma ebben az országban!

Egyébként kár ezen rágódni, az egészből nem lesz semmi!

Kedves Tyb !

ccinkes -

2011.05.18. 16:43:30

Az a helyzet, hogy ha ezt a módosítást az MSZP, SZDSZ, MDF stb. hozta volna akkor is támogatnám. Pártól függetlenül.... A vizitdíjat leszavazta a nép, de ezt nem fogja, ha népszavasást tartanánk róla. Ha nem dolgozó segélyezetteket nem tartjuk el, titeket se..

Mi lesz a következő?

Tibi -

2011.05.18. 14:14:50

Talán az özvegységi nyugdíj?

Rendszer váltó pártok!

szotyola012 -

2011.05.18. 12:55:21

A rendszer váltás óta egymást váltották a pártok! MSZP, FIDESZ, MDF, SZDSZ, meg a többi! Az összes párt igérgetet mindent fűt -fát! Meg alkották a rendőrségi törvény, majd a HSZT! Ennek már több mint 15 éve! Kérdezem én akkor nem tünt fel senkinek, hogy ezeket az engedményeket ezek a pártok szavazták meg a parlamentben? A rendőr csak tette a dolgát abban a hitben, hogy a 15 éve hozott törvény amit egyszer kétszer megváltoztattak, de a sarkalatos pontokat meg hagyták. Ebben benne volt a nyugállámányba vonulás joga meg állapított feltételekkel! 2009 ben még a rendőrök jogaiért aggodott Lázárka amikor már sokan a nyugdijazásuk elején voltak! Nem a rendőr tehet a rossz gadasági döntésekért amit a politikusok hoztak, és ezzel nyomorba döntötték az országot! Ezen kellene gondolkoznia a kedves Fityisz szavazóknak! A komunikáció a média, és a politikusok felelőtlen nyilatkozatai miatt a társadalom jó részét ugrasztotta neki a rendvédelmiseknek felelőtlenűl! Mi lessz ezek után, pl. egyszerre 1000-1500 rendőr beadja a leszerelési kérelmét, lehet, hogy egy félévre vissza tarsák őket és azután kedves Zsidesz szavazók! Rendőr hiány tüzoltó hiány, és a nyugdijasokról nem is beszélve! Oszd meg és uralkodj! Így van Ben-Hur, ccinkes!

Nesze nektek narancsos köztársaság!!! 

Azért érdekes

Tárgyilagos -

2011.05.18. 12:37:25

Azért érdekes hogy két többször leszerepelt pártban látjátok a jövőt,ki ebben ki abban.Ez csak egyre jó,mégpedig rágni egymást,nem gondoljátok?(A kommunizmusban nem volt ennyi bajom).Akkor most mi van?

tyb

Ducman -

2011.05.18. 11:39:35

Azért itt egy-két hozzászóló ember szájában világít a Negró az biztos. De hamar ráfognak jönni, hogy Orbán szemében annyit sem érnek majd mint a napra tett vakond. S minél később, annál fájdalmasabb lesz nekik.

Gyurcsány katonája !

Ben-Hur -

2011.05.18. 11:10:37

Egyet nagyon megtanultál: Legjobb védekezés, a támadás !

Mindenki sorra kerül!

tyb -

2011.05.18. 10:37:38

Itt egy remek írás a zsidesz eddigi áldásos tevékenységéről és terveiről, vagyis hogyan alázzák porrá a nép nevében a népet.

Tessék végigolvasni és felébredni Kedves Orsós-rajongók!

http://www.tmrsz.hu/hirek-aktualis/1501-tmrsz-allasfoglalas-20110517.html

Nos, dereng már valami?

 

 

Viktátor szimpatizánsok?

tyb -

2011.05.18. 10:19:33

Fura nemzet a magyar. Egyszerűen beteg, ha nem nyalhatja valakinek a seggét és sajnos a történelemben még egyetlen egyszer sem sikerült a jó oldalra állni. Például a későbbi győztesek oldalára...

Most, a kommunista hatalom után 20 évvel, ismét diktátorért kiált a magyar. Normális ez? Persze kritikusaim nyilván alig várták Viktátor újbóli felbukkanását, hogy Ő majd megmondja a frankót. Meg bebetonozza a hatalomba a csürhéjét. Nem láttok a szemetektől?

Megcsinálták az állami pénzen finanszírozott magánhadsereget is. TEK a neve és minő furcsaság, hogy Orbán korábbi testőre - aki mellesleg volt rendőr és korkedvezményes nyugdíjban volt a diktátor végzetes választói tévedés okán történt felemelkedéséig - lett reaktiválva, majd emberemlékezet óta nem látott módon, főhadnagyból tábornoknak kinevezve.     

Talán ez a példa is azt mutatja, hogy gyakorlatilag azt csinálnak amit akarnak. Amihez nincs jogalap, ahhoz gyártanak törvényt. Tudjátok, kétharmaddal minden más.

 

Majd' elfelejtettem... Jó magyar szokás szerint a cikkben taglalt problémakör kapcsán sem tudjuk felejteni a "dögöljön meg a szomszéd tehetne is" hozzáállást. 

 

Persze ma mi, holnap Ti lesztek ennek a "dicső" hatalomátvételnek az áldozatai. Akkor majd Ti is kiabálhattok - lehet, hogy már teljesen feleslegesen - jogtiprást emlegetve.

 

Addig csak dicsőítsétek lelkesen királyotokat és slepjét, de nyilván haszontalanul, hisz a diktatúrákban a manipulált, éljenző nép csupán eszköz. A demokratizmus látszatának a fenntartásához. Mert ugye Európában vagyunk, ahol nem néznének jó szemmel egy önkényuralmi államot ...    

 

Kedves (nemegylőrinczelajos) Ben-Hur és (tibinemkapott13.haviellátást!) ccinkes!

Tibornak

Ben-Hur -

2011.05.18. 08:24:05

Ez fasza, Tib, Nem pedig Tyb !

Sajnos te sem és a volt kedves kollégáid sem látják a fától az erdőt. Tudom , hogy ez fáj nektek nagyon! Ez a baj, nem az a sok f....ság amit leírtál. Igen, menjetek vissza dolgozni! Élet erős emberek vagytok, te fajta nyugdíjas veteránok, majdnem mind dolgozik!Ne másnak keljen benneteket eltartani, én nem írtam alá ilyen szerződést, hogy a befizettet adómat erre herdálják el !

Szeretnélek kijavítani: Csürhe – MSZP

Nem zsidesz, ha nem Fidesz

Nem Orsós , ha nem Orbán        Csak hogy tudd !

Fejn baxtad a szöget...

Truckman -

2011.05.18. 06:55:21

...még ha akaratlanul is!

"A mostanában fokozott aktivitással hazát kereső, a magyarságtól különösen távoli vallású országból vélhetően szívesen is jönnének erre a feladatra (is)."

 

Nyehehe!

A fitymanélküliek, már a spájzban vannak!TutkĂł

 

Tudod én mit látok Tyb eljövendeni?

Ha ti, meg ők, meg azok, azaz a Magyar rendvédelmi szervek, felmennek majd meggen "tüntetni"!

Csakhogy, volt 1 esélyük MÁJ 5.-én, mikor tudtak volna mit "mutatni"!

 

Na majd most menjenek fel!Zavart

 

 

 

Kedves Tyb

ccinkes -

2011.05.17. 23:36:22

Kedves Tibi !

Az a helyzet, hogy az ország felvett több ezer milliárd Ft hitelt. Ha tetszik, ha nem feléltük mindet és most vissza kell fizetni. Lehet szidni Orbánt, de az MSZP ezt hagyta az elmúlt 8 év után örökségül. Az IMF meg követeli a pénzét ez van. Abból a pénzből lett a 13. havi nyugdíj, amiből te is kaptál gondolom nem keveset. Abból lett a magas segély, dupla családi pótlék, ingyan tankönyv, ingyen ebéd, milliós végkielégítések, a többit nem kell részlezetnem. Ja és ebből a pénzből kaptak kiemelt juttatásokat a szemeket kilővő, időseket, ártatlanokat összeverő rendőrök is. Akkor nem láttam a rendőröket tüntetni, hogy ők inkább a nép mellé állnának és takarodjon a hazug, becstelen kormány. Hát igen, támogatást vártunk tőletek nem pedig pofonokat, vízágyút, gumilövedéket és füstbombát. Hát ilyen az élet... Egyszer fent, egyszer lent.

Te legalább örülhetsz kaptál nyugdíjat. Nekem a mai állás szerint nem lesz, csak az amit félreteszek öregségemre, hogy ne halljak éhen.

Ennyi

 

Lesz válasz?

Ducman -

2011.05.17. 23:24:22

"Nyílt Levél Dr. Orbán Viktornak... 2011. május 11. szerda, 12:29 Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke B u d a p e s t Tárgy: nyílt levél Miniszterelnök Úr! Már írtam Önnek a Facebook weboldalán nyílt levelet a rendvédelmi elképzeléseikkel kapcsolatban, de nem méltatott figyelemre. Ha már nekem nem válaszolt, akkor legalább a hivatásosok szakszervezeti vezetőinek, és rajtuk keresztül 63 ezer hivatásosnak, továbbá 29 ezer nyugdíjasnak mondhatott volna pár szót arról, hogy mi ez a mértéktelen gyűlölet Önben velünk szemben?! Gondolom, tisztában van azzal is, hogy hónapok óta tart bizonytalanságban ennyi embert, megfejelve őket a családjukkal, mert alapvetően őket is érintik a tervezett megvonások, főként a korkedvezményes nyugdíjak elvétele. Azért írok csak Önnek, mert hibbant végrehajtóival értelmetlen bármilyen párbeszéd. Lázár János hivatásos bűnpártolóval (Jogász, vagy nem? A jogász pedig mindig más zsebében turkál, mint most is.) felesleges tárgyalnunk, mert annak ellenére, hogy már az elmúlt ciklusban is a rendészeti bizottság vezetője volt, fogalma sincs a szakterületről, és az ott dolgozókról. Dr. Pintér Sándor pedig nekem hiteltelen. Aki ezt az életpályamodellt megalkotta csak azért, hogy ő jól járjon, és 48 évesen elmehessen nyugdíjba, majd becsukná a boltot, az előttem nem ember. És senki nem ember előttünk, aki nem folytat velünk párbeszédet, aki nem hajlandó együttműködésre. Ugye Elnök Úr? Nem lesz nehéz dolga, ígérem, mert csak kérdéseket fogok feltenni. Nem kell azonnal válaszolnia, mert úgyis képtelen lesz rá. Még Ön is. Akkor kezdem: 1) Ha karcsúsítani szándékoztak a közszolgálatokon (Önök kommunikálták), akkor hová akarnak vissza irányítani több ezer volt hivatásost? 2) Tévednék, hogy az állománytábla véges? 3) Ugye nem akarnak rendőrállamot? 4) Tán félnek a választópolgároktól? Miért? 5) Ha elfoglaljuk az állománytáblát, akkor mi lesz a most felszerelt fiatalokkal? 6) A hivatásos pályákon idős emberekre, vagy egészséges fiatalokra van szükség? Kik szolgálnak hatékonyabban? 7) Eltörlik az éves emeltszintű egészségügyi elvárásokat? 8) Tudja Ön, hogy mi a különbség a hivatásos szolgálatra alkalmatlan, vagy a rokkant között? 9) Ha hivatásos szolgálatra alkalmatlan minősítéssel ment valaki nyugdíjba, akkor mitől lesz ismét alkalmas? Rontanak a színvonalon? 10) Az Ön TEK-es testőrsége hány éves korig védheti? Vagy lesznek 50 év feletti testőrei is? 11) Esetleg csak a TEK-re vonatkoznak az emelt követelmények? Mivel különb Ön, mint az a választó, akinek a szavazatáért kunyerált nemrég? Mitől több a fizetésük, mint azoknak, aki az utcán teszik kockára az életüket? 12) Ha felszerel, mégis mondjuk tízezer nyugdíjast, akkor tisztában van azzal, hogy mennyi a felszerelési költségük (eszközök, fegyverzet, irodák, stb...)? 13) Nem gondolja, hogy a nyugdíjak olyan állami garanciák, amihez, ha hozzányúlnak, akkor semmit nem fognak Önnek elhinni? Hogy megrendül az emberek bizalma az államhatalomban? 14) Gondolja, hogy akiktől elvenni készül a nyugdíját, a nyugállományba vonulásuk után nem vettek fel hiteleket? Hogy családok ezreit sodorja anyagi veszélybe? Vagy ez Önnek nem számít? 15) Hol van a világon ilyen visszamenőleges törvénykezés? Ön libáért vette a diplomáját? Nem tudja véletlenül, hogy Oxfordban már kitették-e szégyenfalra? Gondolja, hogy nemzetközi bíróságon ezért nem marasztalják el? Őket is korlátozni fogja? 16) Kitaláltak már valamit arra, hogy Lex Borkai ismét megúszhassa, és ne veszítse el a nyugdíját (1965. augusztus 31-én született ugyanis!)? 17) Érvényes lesz-e a nyugállományból visszaerőszakolt állomány vonatkozásában a Lex Borkai egyszeri kitöltése? Vagy a munka frontjára való visszahelyezés ismét lenullázza ezt a törvényt? 18) Milyen törvény kötelez arra egy hivatásost, hogy ismét a közszolgálatban dolgozzék? Nem vállalhat máshol munkát, csak ahol Ön megmondja? Ez nem diszkriminatív lépés? 19) Mi lesz, ha tömegesen nem veszik fel a munkát, mert alkotmányellenesnek ítélik ezt az egész eszetlen agymenést? Nem kapnak fizetést, vagy börtön várja azokat, akik nem hajlandók engedelmeskedni, vagy munkanélkülivé válnak? 20) Mi van azokkal, akik időközben a polgári életben munkát találtak? 21) Gondolja, hogy a kényszer munkakedvet csinál? 22) Tudja-e, hogy minket az állománytábla szerint minden beosztásban magasabb illetmény illet meg, mert mi már egyszer megjártuk a szamárlétrát?! 23) Ha hétvégeken az aktív állománynak biztosítják a mellékállást, vagy egy magasabb keresetet, akkor ez milyen hatással lesz a költségvetésre? 24) Ha hétvégeken kereshetnek a hivatásosok, - szemben a hétközbeni megalázó jövedelmekkel - akkor mikor pihennek? 25) Olyan munkavállaló, aki éjjel-nappal dolgoztatva van, majd hétvégeken és szabadnapjain pedig megkeresi a betevőt, az nem szenved rövidtávon egészségromlást? S utána mi lesz vele? Nem kéne időt és lehetőséget adni a pihenésre, feltöltődésre az állománynak? Erről nem Önöknek kéne cserébe gondoskodni? 26) Gondolja, hogy félelemből dolgozni fog a pótlékaitól megfosztott állomány? A folyamatos elvonások munkakedvet csinálnak? 27) Eltörlik az etikai kódexet? Ugyanis abban le vagyon írva, hogy nem kerülhet a hivatásos fizetésképtelen állapotba, az anyagi helyzetének stabilnak kell lennie! Vagy lesz indok legalább fenyítésre, és kirúgásra? 28) Ha visszatesznek a munka frontjára (amit kétlek), gondolják, hogy esküt fogunk mi nyugdíjasok ismét tenni? Miért is? Ha pedig nem teszünk ismét esküt, akkor mi alapján állapítanak meg katonai bűncselekményt a rovásunkra? Bebörtönöznek? Mi alapján? 29) Vagy különbséget tesznek a nyugdíjból visszaerőszakolt állomány és a még aktív állomány között? Mi politizálhatunk, és nem vonatkoznak ránk a még aktívakat érintő szabályok? 30) Önök szerint, ha az emberek ezt olvassák, akkor lesz olyan hülye, aki önként felszerel? 31) Vagy hülyékből elég ebben az országban annyi, akik elhiszik, hogy ha a saját erőszakszervezetüket legyengítik, vagy azokkal szembe mennek, akkor tovább tudják kormányozni ezt az országot? Hát nem veszik észre, hogy a hivatásosok, a volt hivatásosok, azok családjai milyen dühösek Önre, Önökre? 32) Nem akarja észrevenni, vagy agyára ment a húsz év hazudozása, amikor nekimegy az egész munkavállalói rétegnek, azzal a saját politikai sírját ássa? 33) Nem gondolja, hogy éppen a hivatásosok közötti szolidaritás, egység fogja a többi munkavállaló támogatásával áthúzni a népnyúzó elképzeléseiket? Ugyanis a gondolkodó emberek már tudják, hogy ez a járható út, hiába minden igyekezet a társadalom megosztására! 34) Most figyeljen igazán, mert ez a legfontosabb kérdés: nem akar még most, önként polgárbarát politikára váltani, vagy ha már marad nyakas, eltakarodni?! Soha nem múló tiszteletlenséggel: Hortobágyi István nyugalmazott rendőr őrnagy

Kedves Mindenki!

tyb -

2011.05.17. 22:58:43

1986-ban apám tanácsára döntöttem úgy, hogy állami alkalmazott leszek. Hivatásos katonaként, majd rendőrként szolgáltam többek között a ma diktatúrát építő zsidesz által is vezetett országot. Akkoriban nem volt túl népszerű foglalkozás a miénk... Sőt! Kontraszelekció nyomán kerültek sokan a rendszerbe. Akkoriban még híre-hamva sem volt az 1996. évi szolgálati törvénynek. Nem is tudtuk, hogy előnyünk, vagy hátrányunk származik majd a hivatásos szolgálatból. Szerettük a munkánkat. Egyikőnk sem tehetett arról, hogy bizonyos körök úgy gondolták, hogy a "seggük" védelmét valahogy be kellene biztosítani. Előnyökkel, melyeket a dolgozó társadalom többi részének nem kellett felajánlani. Ők csak a havi fizetésért dolgoztak és dolgoznak, a jövő biztosítéka nélkül.

 

Régen azt mondták az állami állásra, hogy nyugdíjas állás. Mára sikerült ezt a nimbuszt is lerombolni. Becsapni azokat, akik az Ő seggüket is védték, bár 1996-ban ha disznólkodtak, Ők sem voltak kivételezettek.

 

Nos, ez a baj...

 

Most bosszút áll az Orbán-csürhe...

 

Kollektív büntetés, melyet egyetlen állam jogrendszere sem ismer.

 

(De(Rogán Antal és társai az utcai zavargásaik következtében elszenvedett testi-lelki sérüléseik miatt így vesznek revanst.

 

Mi várható? Nem kétséges! Mit tenne az Orbán-csürhe ellenzékben, ha visszamenőleges hatállyal bevasalnák rajtuk az akkoriban ingyenes felsőoktatási képzés árát? Nos, láthattuk 2006-ban, hogy milyen "erkölcsös" eszközökkel szokták kifejezni a nemtetszésüket.

 

Persze erre is van megoldás.

 

Kétféle.

 

Odaadják a felszabaduló nyugdíjak egy részét az aktív állománynak és a tiltakozó nyugállományúak ellen vezénylik ki Őket. A pénz nagy Úr...

Ha netán felébredne a nemzeti öntudat a még így is alulfizetett állami apparátusban, szerintem gondolkozás nélkül behívnának az országba idegen erőket a tüntetések letörésére.

A mostanában fokozott aktivitással hazát kereső, a magyarságtól különösen távoli vallású országból vélhetően szívesen is jönnének erre a feladatra (is).

 

De ne reménykedj Orsós! A kényszermunka gyümölcse sose édes! Hogyan is gondolod, hogy a  seggeteket kiemelt bérezéssel védő (korábban egészen fiatalon nyugdíjazott, majd általad testőrből reaktívált és nyugállományú főhadnyagból tábornokká kinevezett EMBERED által vezetett) TEK elegendő lesz a belső rend fentartására? Ugyanis a "kényszermunkásoknak" hányingere lesz a neved és az állam szó hallatán! Persze tenni fogják a dolgukat, mert a családjuk fontosabb nekik az önbecsülésnél és az emberi büszkeségnél. De abban nem lesz köszönet, Én speciel vadásznék a csürhéd renitens tagjaira, meg a pártfogolt semmirekellő, bűnöző kisebbségedre. Merthát ugye a jog mindenkire vonatkozik...

Minden élethelyzetre van egy jó magyar közmondás. Ettől (is) színes a magyar nyelv. Ne kavard a sz@rt ha nem büdös...

 

És a fentiek ellenére egyáltalán nem vagyok ideges, vagy zaklatott, mert szerintem a cikkben vázolt beteg ötlet remekül hajaz a vizitdíj korlátozott szellemi kapacitásra utaló bevezetésére.

Élt 409 napot...

 

 

LŐVe és Nagyfehér

tomsojer -

2011.05.17. 21:39:07

Szerintem nagyon naív gondolat, hogy három év múlva "szabad" választások leszenek Magyarországon!

Nem értem...

ccinkes -

2011.05.17. 21:01:46

Nem értem a kedves siránkozókat.

 

Nem veszik el a nyugdíjat, nem kell visszadni visszamenőlegesen, csupán ezentúl azért a pénzért DOLGOZNI kell. Akkor mindenki helyeselt, hogy a cigányok a segélyért DOLGOZZONAK meg. Most is ez lesz, az államnak a pénz megvan csak nem nyugdíjként, hanem MUNKABÉRKÉNT kapják a rendőrök ezentúl.

Egyébként meg nonszensz, hogy a katonai és egyéb létesítményeket különböző jött-ment cégekkel védeti a katonaság. Nem kell a visszatérő rendőröknek agyon dolgoznia magukat. Védjék ezeket az épületeket, sétáljonak a városban, hogy érezzük, hogy biztonságban vagyunk stb.. Valamint tanítsák a felnövekevő rendőr ifjuságot.

Nyugdíj ?

Steve968 -

2011.05.17. 20:10:01

Van néhány egykori osztálytársam, aki már nyugdíjas. Nekem jelen állapotban cirka 21 évem van a a most érvényes nyugdíjkorhatárig. És az sem biztos, hogy egyáltalán lesz nyugdíjam.

Csaó-csaó: {#emotions_dlg.steve968}

Nagy a sírás.....!!!!

gandalf -

2011.05.17. 20:07:18

"Teccetek volna forradalmat csinálni"....!!!!!

Bocs Tyb...

Truckman -

2011.05.17. 19:44:45

...de csak 1-et mondok: HELYESLEM!KirĂĄly

Valami van...

Ducman -

2011.05.17. 18:06:40

Arról senkinek  ne legyenek reményei hogy a rendvédelmisek után más nyugdíjához nem fognak hozzányúlni. Az egész törvénytervezet gumiból van, és ők úgy fogják majd nyújtani ahogy akarják..

Továbbá felmerült bennem egy kérdés. A 16% adóval otthagytak a gazdagoknak kb 500 milliárdot, ezt elbírják???? A korkedvezményes nyugdíj meg kb 50 milliárd, ezt meg nem bírják? Érdekes de nagyon? Vagy egészen másra megy a játék, és ezzel akarják elterelni a figyelmet róla? Mekkora mocsokság lehet akkor az?? Nem véletlenül volt ez a dollár biznisz sem, pedig annak magasabb a kamata mint az IMF hitelnek! De az a baj hogy azzal elkell számolni, és nem lehet szabadon elkölteni, a dollárost meg arra amira csak akarják és elszámolni se kell senkinak vele.

nagyon helyes.

vicekoma -

2011.05.17. 17:48:32

nagyon helyes.

Ducman...

Süllő -

2011.05.17. 15:34:56

Teljesen igazad van megértelek és igazat is adok.

Kérlek Te meg értsd meg azt a többszáz más szakmával rendelkező munkaválallót, akinek a maga szemszögéből nézve talán ugyanolyan indokai is meglennének egyrészt a korai nyugdíjra, másrészt a nagyobb fizura. Sz@r munkakörülményeket bárhol lehet találni, de mégegyszer mondom nem támadom a rendőröket, tűzoltókat katonákat stb, csupán védeném a korai nyugdíjban nem részesülhetőket. Ez két külön dolog.

Üdv

Megvan az újabb préda

Tibi -

2011.05.17. 14:37:28

Most hallottam a rádióban, hogy megtalálták a következő áldozati csoportot. A rendvédelmisek, a rossz szokásaikat el nem hagyó betegek után, az főiskolát be nem fejező, államilag támogatott oktatásban résztvett diákok, visszamenőlegesen fizessék ki az oktatási idejükre eső tandíjat. Ez a Kossuth rádió déli krónikájában hangzott el. Indok: évente 90-100 ezer fő jelentkezik felsőoktatási intézménybe, de csak évi 50-60 ezer diplomázik le belőlük. Ez rengeteg pénzbe kerül az Államnak. Azért, csak sorra kerül ebben az országban minden kisember.

Süllő

Ducman -

2011.05.17. 13:20:22

Leírok neked egy valós történetet. Nato jugoszláviai bombázása, az első percben lekerül riadóval egy abonyi rendőr(KR-es) fegyveres határszolgálatra Bácsalmásra. Egy-két nap után az egyik helybeli rendőr megkérdezi az abonyi kollégát.

- Te, igaz hogy ti megkerestek 120 ezret is egy hónapban?

- Hát , ha van túlóra is , akkor meg.

 -ne csináld, hát itt az őrspk. főhadnagy keres annyit!!

 Figyu, most akkor én kérdezek.... mondja az abonyi.

 Te itt laksz ugye, helyben? mert én 200 km-re, a kollágám meg még messzebb.

Nyaranta mit csinálsz? itt vagy helyben, ugye, én meg megyek a családomtól 1 hónap Balaton, utána 1 hónap Hegyeshalom szolgálat.

Őriztek itt valamit? ...Semmit. Mi meg követséget, Nemzeti Bankot, stb. Természetesen teljes fegyverzet, plussz golyóállómellény, páncélsisak! +40 foktól a minusz 25 fokig!

Meccsekre jártok biztosítani? Nem? Akkor azt sem szereted ha 1 méterről köpködnek , utána meg dobálnak a fradisták, meg az utésok felváltva! Te meg meg sem mozdulhatsz. Ráadásul bejárod az egész országot a fradi után?

Volt már úgy neked , hogy bementél szolgálatra és nem mentél haza csak 4 nap múlva, mert kiöntött a Tisza és odavezényeltek a gátakra? Vagy valami más rendkívüli történt az országban?...... Nem???

Azt mondja a helyi rendőr,-- ti ilyeneket csináltok?

- Igen, és ez még nem minden, ezért kapunk ennyit... mondja az abonyi rendőr.

 -Figyelj haver, akkor sose legyen ennyi pénzem, jól el vagyok itt kevesebbért itt helyben.

 

Süllő!!! Igy értékeld a nyugdíjunkat, ennek fényében. Nem inkább az a 2 és fél milla a sok amit mondjuk a SZÓFOSÓ Petike zsebre rak, és még észre sem veszi, mert annyi helyről jön a suska neki!!!!!!!

!

"Nincs jó választás"

Thomas -

2011.05.17. 12:55:02

Nagy kár hogy meghackelték annak idején az oldalt. Szívesen visszaolvasgatnám a 2010 márciusában itt megjelent "kortes-írásokat"!Király

Ne vedd magadra...

Süllő -

2011.05.17. 12:45:27

Természetesen elfogadnék 200 e. nyugdíjat, ez nem kérdés, de az sem, hogy ez a mai magyar köznépet irritálja, hiszen töredékét keresik főállásban, nem nyugdíjként. Ez nem bűn, csupán nehéz megemészteni.

A felvett hitellel kapcsolatban nekem mindig is az volt az álláspontom, hogy tudom mekkora a takaróm. És a külső hőmérséklet függvényében bármilyen hideg van a szobában, aláférek és nem fázom. Pl. nem szégyellem, de ezen okból kifolyólag új, hiteles autóm sem volt még soha.

A visszamenőleges jogalkotás úgy gondolom csak abban az esetben lehet elfogadható a társadalom tagjai számára, ha az pozitív változást hoz számukra. Nos, ez itt nagyon nem így van, ezért sajnálom az érintetteket, így Téged is. Nem hiszem, hogy ebből jól lehet kijönni mindenki megelégedésére.

Üdv {#emotions_dlg.sullo}

Rétvári Bence

Ducman -

2011.05.17. 12:39:26

Gondolom ez a Rétvári Bence is azon fideszes poltikusok számát szaporítja , amelyek életükben még egy napot sem dolgoztak.

Ez meg külön tetszik tőle....\"Rétvári Bence úgy válaszolt: ez kétarcú magatartás. “Ha megkérdeznénk a Helsinki Bizottságot, hogy munkaképes egészséges emberek nyugdíjat kapjanak-e vagy állami munkát, akkor azt mondanák, hogy munkát kapjanak”.

Ezek szerint addig kellene dolgozni amíg fel nem fordulsz a munkahelyeden, mert addig egészséges, munkaképes  vagy.

Ilyen emberre csak egy válaszom lehet. Lámpavasra vele.

Süllő.....

Nagyfehér -

2011.05.17. 12:12:14

Kérdésedre a válaszom, nem sok.

Kérdezek én is. Te annyira öntudatos lennél, hogy nem fogadnád el az ilyen szintű nyugdíjat?

A rendőr bűne, hogy ennyi a nyugdíja?

Nem azt írtam, hogy a hitelre építi a rendőr a hátralévő életét, hanem a biztosnak tűnt nyugdíjára.

Sok nyugdíjas kollégát ismerek akinek milliós jelzálog hitele van. Talán ez annak a következménye, hogy nem volt agyonra fizetve aktív korában. Úgy gondolta, hogy a "biztos" nyugdíja és a kiegészítő jövedelme mellett ezt be tudja vállalni.

A visszamenőleges jogalkotással egyet értesz?

Üdv

Nagyfehér...

Süllő -

2011.05.17. 11:30:24

Sajnálom, hogy ezen lépések kellettek ahhoz, hogy rájöjj egy-két dologra. Csupán egy kérdésem van. Szerinted pl. Abonyban hány alkalmazott - lehet köz, vagy bármi - keres havonta 200.000.-Ft-ot? Nagyon sokan még a felét, harmadát sem, ez irritál ma nagyon sokakat.

Azzal viszont nem értek egyet, hogy bárki is addig vár többmilliós jelzálog hitel felvételével amíg nyugdíjba megy, mert "erre építi a hátralévő életét". Én úgy gondolom, aki délelőtt nem áll neki a munkának, az délután már nem fog...

Mindenesetre itt most sz@rból épül a vár...Nevetős

nem nyugszanak!

veroniq -

2011.05.17. 11:06:28

Friss hír, interjú a Duna TV-től:

 

Rétvári Bence: sokkal több mindent kellett volna előre elmondanunk Az igazságügyi tárca parlamenti államtitkára a korkedvezményes nyugdíjak rendszerét átalakító kormányzati tervek részleteiről nyilatkozott a Duna Televíziónak Tisztelt szerkesztőség! Kedves kollégák! Nem utcára küldeni és nem is munkanélkülivé tenni akarja a korkedvezménnyel nyugdíjba vonultakat, például a rendvédelmi dolgozókat a Lázár-Balsai-féle alkotmánymódosító javaslat. Azt szeretnék rajta keresztül elérni a kormánypártok, hogy például az ötvenhét éves kort még el nem ért nyugdíjas, ám munkaképes, egészséges rendvédelmisek ismét álljanak szolgálatba korábbi saját szakmájukban, tehát nem közmunkásként - nyilatkozta Rétvári Bence, az igazságügyi tárca parlamenti államtitkára a Duna Televízió Közbeszéd című műsorában hétfő este. A politikus azt mondta: még nem tudják, pontosan hány főt érintene a javaslat, de az biztos, hogy az elmúlt nyolc évben megadott korkedvezményes nyugdíjakra nyolcvan milliárd forintot fizet ki évente az állam. Szerinte megvannak vagy megteremthetők a feltételei annak, hogy például a rendőrség vissza tudja fogadni a kedvezményes nyugdíjból majdan visszatérőket. A több százezres becslésekhez képest viszonylag szűk lesz azok köre, akiket érint majd a korhatár alatti nyugdíjak rendszerének átalakítására tett alkotmánymódosítás; azokról van szó, akik munkaképes állapotban vannak, nincsenek egészségügyi problémáik, és kapnak havi százötvenezer forint nyugdíjat az államtól úgy, hogy ugyanannyi pénzért dolgozhatnának is, mondjuk a rendvédelmi szerveknél – nyilatkozta Rétvári Bence a Közbeszéd stúdiójában. Korhatár alatti öregségi ellátásban kétszázharmincnyolcezer ember részesül. Vannak számításaik arra, hogy az alkotmánymódosítás hány embert érint majd? - kérdezte a Közbeszéd. Annyit, amennyi ennek a létszámnak a munkaképes korú százaléka- reagált az államtitkár. Mint mondta: főleg a rendvédelmi szerveknél tapasztalható, hogy korkedvezménnyel mehettek nyugdíjba az ott dolgozók a korábbi években. Az elmúlt nyolc év korkedvezményes engedményei évi nyolcvanmilliárd forint kiadást jelentenek a büdzsének – sorolta érveit az államtitkár, hozzátéve: ezt a pénzt nem akarják megspórolni. “Mi oda akarjuk adni ezeknek az embereknek ezt a juttatást, csak nem azért, hogy ne csináljanak semmit és nyugdíjasok legyenek otthon. A munkaképes állapotúak jöjjenek vissza rendőrnek, katonának, vagy a közszférába dolgozni” - hangzott az interjúban. Az új rendszer január elsejétől indulna. Hogyan találnak majd értelmes munkát ezeknek az embereknek a szakmájukban? Sokszor felhozzák a közmunkaprogramot is – utóbbi a szakértők többsége szerint nem jelentene valódi megoldást a kedvezményes nyugdíjból visszahozandók számára – vetette fel a Közbeszéd. A közmunkaprogram is megoldás, de a konkrét témában – mivel különböző rendvédelmi szervek volt dolgozóiról van szó – a régi szakmájukba való visszailleszkedés az elsődleges megoldás – hangzott a válasz. “Negyvennyolc évesen visszamegy újra rendőrnek, vagy tűzoltónak” - mondta a megoldást Rétvári Bence. A szakszervezetek műsorban idézett felvetésére, hogy az államtitkár által említett csoport egy nagyon szűk mag és szó sincs róla, hogy több tízezer rendőr lenne korhatár alatti nyugdíjban, Rétvári Bence úgy reagált: mégiscsak nyolcvanmilliárd forintot kifizetnek nyugdíjként ennek a rétegnek, és ha az átlagos százötvenezer forinttal számolunk, ki lehet számolni, hány főről van szó közelítőleg. Hozzátette: a felülvizsgálat végén, annak eredményeként látják majd, hogy valóban csak pár száz, avagy pár tízezer emberről van-e szó. Ha például tízezer rendőr visszajönne a mostani korkedvezményes nyugdíja összegéért dolgozni, a közbiztonság szempontjából óriási előrelépést jelentene, többletkiadással viszont nem igazán járna az államnak. “Ezeknek az embereknek a munkavégzési helye biztosított, a rendőrőrsök megvannak vagy újra nyithatók, a rendőrség be tudja őket fogadni” - tette hozzá az igazságügyi tárca parlamenti államtitkára. Hol van a társadalmi párbeszéd? Lassan nincs olyan szakszervezet, érdekképviselet, amelyik ne tiltakozna, főleg e mostani terv nyilvánosságra kerülése után – vetette közbe a Közbeszéd. Kivonultak sokan az utcákra, hiszen sokan úgy érzik, a terv negatívan érinti őket – hangzott a politikus válasza. “Nekünk is előre sokkal több mindent el kellett volna mondanunk; hogy ezeket az embereket nem utcára akarjuk küldeni, hanem munkát szeretnénk nekik adni; összhangban az új alaptörvénnyel, amely úgy fogalmaz: Magyarország az értékteremtő munkán alapul. Nem nyugdíjként, hanem munkabérként szeretnénk nekik kifizetni a járandóságaikat” - érvelt a kormánypárti politikus. Hozzátette: sokan az érintettek közül először nyilván megijedtek, hogy elveszíthetik nyugdíjukat, vagy munkanélkülivé válnak. Nem munkanélkülit, vagy - a rendvédelmiek esetében - nem közmunkában részt vevő személyt szeretnénk belőlük csinálni. Hanem azt szeretnénk, hogy amit csináltak huszonöt évig, azt tegyék még tíz-húsz évig. Ha a fizikai teljesítőképességüket jobban koptató szolgálatban voltak, akkor azt váltsák irodai, igazgatási munkára -de dolgozzanak a rendőrség kötelékében – fogalmazott a kormány szándékairól Rétvári Bence. Arra a felvetésre, hogy a Lázár-Balsai-féle alkotmánymódosító javaslat alkotmányjogászok szerint alkotmányellenes is lehet, illetve emberi jogi szervezetek, például a Helsinki Bizottság az európai emberi jogi bírósághoz fordul a módosítás miatt, Rétvári Bence úgy válaszolt: ez kétarcú magatartás. “Ha megkérdeznénk a Helsinki Bizottságot, hogy munkaképes egészséges emberek nyugdíjat kapjanak-e vagy állami munkát, akkor azt mondanák, hogy munkát kapjanak”. A politikus hozzátette: alkotmánymódosítás formájában terjesztik elő a javaslatot, az alkotmánymódosítás pedig fogalmilag nem lehet alkotmányellenes. Szöveg: Pintér Attila, felelős szerkesztő, Duna Televízió.

 

Nincs jó választás

Nagyfehér -

2011.05.17. 10:53:22

Igazad van Veronika! A jelenlegi pártok közül pillanatnyilag én sem szavaznék egyikre sem.

Nincs választási lehetőség. Talán 3 év múlva.....

Maradjunk annyiban,

ellike51 -

2011.05.17. 10:04:50

hogy teljesen jogosak azok az aggodalmak amiket Nagyfehér is megfogalmazott. Valójában minden társadalmi réteget érintenek azok a megszorítások amiket már meghoztak, vagy meg fognak hozni - és amiket az előző kormány már nem mert megtenni, mert még csúfosabb bukásuk lett volna.

 

Egyébként nem eszik olyan forrón a kását, mert nagyon csúnya vége lenne. Szerintem lesz elég kemény a rendör szakszervezet és talán abban megegyeznek, hogy valóban igazságosabb nyugdíjazásuk legyen; az új felvételeseknek már ne járjanak ezek az MSZP idején törvénybe hozott sokakban ellenszenvet kiváltó nyugdíjazások.

Szerintem, ha valamilyen békés megegyezés megszületik akkor Pintér repül, ha nem születik megegyezés akkor azért repül. 

Egyébként korábbi e témában írott véleményemet továbbra is fenntartom, én így látom ez is egy vélemény a többi között.

 

Tény, hogy az elmúlt húsz év politikai húzásaiból csak a politikusok maradtak nyerők, meg az azokhoz közelállók. Ez így volt és lesz is, amíg ilyen erkölcsös politikusok kormányoznak. Hol van itt már az erkölcs? Kinek higgyünk bő három év mulva?

az érintettnek

veroniq -

2011.05.17. 09:10:42

Szerény véleményem az, hogy IGAZAD van, kedves Nagyfehér. Te legalább képes vagy beismerni, hogy tévedtél. Bár így lenne ezzel más is. Sajnálom, hogy jelenlegi kormányunk elvakult hatalommániájában nem veszi észre, hogy lassan már nincs olyan rétege a társadalomnak, melybe még ne rúgott volna bele. Most őszintén.... Kire fogunk szavazni bő három év múlva? Van még olyan politikai erő, aki nem szerepelt le???? Én ezt nem tudom. Igaz, addig még nagyot változhat a világ és az utolsó évben hozhatnak olyan döntéseket, amelyek a választók megnyerését szolgálják. Egy a bökkenő. Ezt a sok rosszat viszont már nem lehet majd elfelejteni, mert súlyos hatásai lesznek. Vagy de??? Üdv: LŐVE

Érintettként

Nagyfehér -

2011.05.17. 06:05:33

Sokat gondolkoztam azon, hogy hozzászóljak-e a témához.

Végül úgy döntöttem, hogy a gondolataimat megosztom veletek.

Tudom, most sokan tapsolnak a nyugdíj tervezett átalakítása miatt, sokan útálják a rendőröket, nyugdíjas rendőröket. Sok ember viszont azt nem fogja fel, hogy ezzel az intézkedéssel a jogállamot is padlóra küldik. Ha ezt meg tudják valósítani onnantól kezdve szabad a pálya, mindent meg lehet tenni. Az államadósság csökkentése érdekében elvehetnek házat, autót, megtakarítást. Már hallom, hogy az nem ugyanaz. De igen, a nyugdíjat is ugyanolyan tulajdonjog védi mint az előzőekben felsoroltakat.

Az indoklás ugye most az, ne legyenek 40 éves, 200000 Ft nyugdíjjal rendelkező rendőrök.

Ha az ország helyzete és a társadalmi igazságosság megkívánja ne legyenek, innentől kezdve!

De aki már lejátszott egy meccset, vagy még játékban van, annak a részére a játékszabályokat utólag nem lehet megváltoztatni.

Visszamenőleges jogalkotás egy jogállamban nem lehetséges, talán csak Fidesztániában!

Belegondoltak ezek az ötletelő idióták mit tesznek?

Családok ezreit viszik egzisztenciálisan vágóhídra!

Az ember ha elmegy nyugdíjba úgy gondolja, hogy ez már biztos juttatás, erre építi a hátralévő életét. A biztosra fel mer venni hitelt, a bank is ad mert megbízható adósnak tartja.

Kérdezem én, mi lesz azzal a több ezer családdal aki ennek tudatában mert felvenni több milliós jelzálog hitelt?

Emberi sorsok mennek tönkre, családok rokkannak bele a felelőtlen poltikai döntésbe!

Ezek után mindenki maga döntse el mennyire lehet örülni egy ilyen őrült ötletnek, ugyanis bármikor bárkit érhet még kellemetlen meglepetés forradalmi kormányunk jóvoltából.

Utóirat: Akik ismernek most mondhatják, ezekre szavaztál! Igen ezekre, sajnos. Nem ezt ígérték, hazudtak! Nagyon sajnálom, hogy több barátom, ismerősöm előtt ezeket védtem.

A nyugdíj kérdés végeredményétől függetlenül, soha többet fidesz!

 

Jól gondolja

ellike51 -

2011.05.16. 23:22:13

szerintem ccinkes és gandalf.

 

Az szerintem nem volt véletlen, hogy szotyolától a korábban említett törvények 1994 és 1996-ban megszülettek hogy a "kétszeres szorzó"-val elmehessenek nyugdíjba akár negyven évesen.

 

Abban az időszakban születhettek a törvények, amikor az MSZP volt hatalmon.

 

És a rendvédelem megtette érte a szolgálatot, védte a TV székházat az ostrom idején vízágyúkkal mikor? Az MSZP kormányzása idején.

Tüntetés...

ccinkes -

2011.05.16. 22:49:40

Ha már a rendvédelmi erőkről van szó... Meg lehet nézni, hogy viselkedtek az állampolgárokat védő "rendőrök, tűzoltók stb.". A biciklist azért b..gatják mert nincs lámpa, ők meg füstbombát dobálnak Budapest kellős közepén. Úgy viselkednek mint egy csőcselék. Azt várják, hogy az emberek még ezek után mellettük álljonak?

A másik.. még egyszer sem láttam a kedves rendvédelmiseket főleg a rendőröket azért tüntetni, hogy elkaphassák a bőnözőket, hogy ők igeneis árkon - bokron üldözni akarják a bűnözőket és hogy a kormány ne kösse meg a kezüket. Merthogy mindíg ezt hallani tőlük... megvan kötve a kezük... Akkor sem láttam öket tünteni, hogy ők nem a kocsmából kijövő bicikliseket akarják szondáztatni, hanem inkább a betörőket kergetnék, hogy a polgárok nyugottan alhassonak éjjel. Stb. stb sorolhatnám. Valóban erre esküdtek fel ?

Hanem miért tüntetnek...? Hát a pénzért, a nyugdíjjért, mert az nekik jár. Innen látszik, hogy ki milyen indokkal választotta ezt a hivatást...

 

És még valami. Ha már valaki említette a buszsofőröket. Kedves olvasók az helyénvaló, hogy a rendőr elmehet nyugdíjba 40  évesen, mert az idegei teljesen kikészülnek. De a buszsofőr 60 - 65 még vigyen több 100 gyereket iskolába, munkást a munkahelyére. Pl az ő idegeikkel ki foglalkozik? Ki foglalkkozik azzak hogy télen hó van, ónos eső, jésg köd. Rájuk bizzunk munkát a 40 éves rendőrre meg ne...

 

Én azt gondolom......

gandalf -

2011.05.16. 22:10:58

Nem hiszem hogy megengetheti magának ez az ország (szerintem másik sem) hogy 40-es éveinek elején, redőrök, tűzoltók, vámosok, börtönőrök egészségesen nyugdíjba menjenek!!!         Megkell nézni hogy európa és a világ normálisabb részén ez nem így van!!!!                                 A New York-i WTC oltásánál mentésnél mennyi tűzoltó, rendőr dolgozott és sokan bőven 50-felett,érdekes ott birják??? csak nálunk nem??!!!                                                                       Sokhelyen jártam,és azt tapasztam egész európában hogy bizony szinte minden országban vannak a nyugdíjkorhatárhoz közeli életkorral dolgozó redőrök, csendőrök, vámosok!                               Egyébként ha úgyérzik hogy annyira megterhelő ezen hivatások gyakorlása, javaslom menjenek el egy gyárba 3-műszakba, vagy a mezőgazdasába, aratni, szántani, vetni, ott biztos kikapcsolódnának!!! Talán a kohászat vagy az egészségügy, netán a mozdonyvezető, pedagógus, kőműves, ács, stb szakmák azok miért nem érdemelnek meg hasonló kedvezményeket????         Nemvagyok rendőr tűzoltó,stb. ellenes, szükségvan a munkájukra megkéne becsülni és fizetni őket tisztességesen, nekeljen szolgálat után 2-3dik állásban dolgozniuk hogy megtudjanak élni tisztességesen!!!!! Ne a korai nyugdíj legyen vonzó hanem a fizetés, megbecsülés, és komoly életpálya modell!!!  Tisztelettel!   Gandalf

N1 HÍRADÓ

magyarharcos -

2011.05.16. 22:04:51

N1 HÍRADÓ - 2011. 05. 16.

- A bűnözők pártján -- A Fidesz ismét a bűnözők oldalára állt az önvédelemmel és a polgárőrökkel szemben.
- Újabb pofon a rendvédelmi dolgozóknak - A korhatár előtti nyugdíjak felülvizsgálatát kezdeményezi a Fidesz.
- Tisztelgés a múlt előtt - Baranya megye első rovás tábláját avatták fel Harkányban.

Én a kívülálló

Tárgyilagos -

2011.05.16. 21:24:51

Azt hiszem itt egy cikk ami érdekes (kattints ide)

Tibinek

Földműves -

2011.05.16. 20:57:51

Nem örülnék neki, jogos a felvetés.

Csak pici különbség  van, az agrártámogatások 99% uniós forrásból finanszírozzák.

Ha párhozamot vonunk, nem csak arról van szó hogy megvonnák a támogatásokat,

hanem vissza is kellene fizetni az eddigi juttatásokat.Én ezért meg én meg is értem a hivatásosokat.Valami más átmemeti megoldás kell keresni a kormánynak.

Gondolom

ellike51 -

2011.05.16. 20:48:53

ezt írtam a "szocialista idők előtt" -i szavaim előtt. Biztos konkrétumot nem írtam, mert nem ismerem az ottani szabályokat és a Rendőrségi Törvényt sem.

 

Azért, ha elolvasod az előző hozzászólásomban említett link tartalmát, magad is láthatod, hogy nekünk kívülállóknak miért is nem tetszik a még hatályos törvény nyugdíjazási rendszere.

 

A cikk rávilágít ennek a nyugdíjazási rendszernek a szépséghibáira, aminek most oly sokan lehetnek áldozatai.

 

 Valahol azt olvastam, ha Gyurcsány maradt volna, már rég megtette volna ezt a lépést. Egyébként soraid - más - kritikai észrevételével egyetértek, nagy valószínűséggel hoznak még újabb megszorító törvényeket és a következő választást elveszítik, mert nem lesz aki rájuk szavazzon.  

 

 

Földművesnek

Tibi -

2011.05.16. 20:46:29

A névből ítélve az agráriumban dolgozol, ha jók az értesüléseim, akkor ez a réteg is rengeteg állami támogatást kap. Nem tudom te mit szólnál, hogy ha ti lennéltek a következők, akiktől elvonják a pénzt egyik napról a másikra.

Nagyon kényes téma!

Földműves -

2011.05.16. 20:27:27

Van egy "törvényesen" elcseszett helyzet, ami nem tarható így tovább, és akármit tesz a kormány vagy bárki,

mindenféle képpen valaminek nagyon fog fájni.Alapvetően egy  ember 40éves korára érik meg emberileg, szakmailag,lelkileg

addig csak kap társadalomtól, utána kezdi átadni a megszerzett tudását a környezetének, barátainak,családjának,

munkatársaínak, akkor lesz mestere a szakmájának.Na ilyen ember most nincs a hivatásosok között.

Más felől közelítve: biztos törvényesen ment el mindenki nyugdíjba, de a jelenlegi gazdasági helyzetben, a társadalom termelő adófizető része nem tolerálja, a 40 éves életerős munka képes emberek finanszírozását.

Az is igaz, ezeknek az embereknek az állam megígért valamit és most nem  tarja be a szavát, sőt vissza csinálja.

Egy kis tévedés!

szotyola012 -

2011.05.16. 20:04:53

Kedves ellike51 a rendőrségről az úgynevezett "Rendőrségi Törvény" a 1994. évi XXXIV. törvény rendelkezett, valamint a úgynevezett "HSZT" 1996. évi XLIII. törvény ami a fegyveres szervezetek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról. Ebben törvénybena XIV. fejezetben 182. szakaszban a szolgálati nyugdijról ad út mutatást! Úgyhogy ez nem szocialista időkből való! Utána lehet nézni! Másik szerintem nem a szolgálati nyugdijasok tehetnek arról, hogy csődben van az ország! Erről azok a rendszerváltó pártok tehetnek MSZP, Fidesz, Szdsz, Mdf, FKGP, akik csődbe vittek minket!! Négy évente jött valaki aki mindíg igért valami jót: 13-dik 14-dik havi nyugdijat. Erre nem emlékszik ellike51? De most itt van a narancsos köztársaság akik a szerzett jogokat is elveszik visszamenőleg! Ezek után az lesz, hogy ellike51 majd nem kap nyugdijat mivel erre szüksége van a kormánynak! Most már minden szerzett jogot el lehet venni vissza menőleg, mivel vannak agyament idiota politikusok akik jogosultságot szereztek arra,hogy felettünk uralkodjanak és nem a népet szolgálják akik oda választották őket!!!!  

üdv: szotyi

ui: nesze nektek narancsos diktatura, és még most jön a java! Vagy meg halsz vagy elmész ebből a " SZERETETT ORSZÁGBÓL" amit ezek a tetvek el rontottak!!!!!! 

 

Kétszeres szorzó

ellike51 -

2011.05.16. 19:59:58

a rendvédelmiseknél. Most olvstam egy cikket, azért érdemes elolvasni:

 

www.magyarhirlap.hu/velemeny/a_nyugdijas.html

Egy kis tévedés!

szotyola012 -

2011.05.16. 19:57:55

Kedves ellike51 a rendőrségről az úgynevezett "Rendőrségi Törvény" a 1994. évi XXXIV. törvény rendelkezett, valamint a úgynevezett "HSZT" 1996. évi XLIII. törvény ami a fegyveres szervezetek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról. Ebben törvénybena XIV. fejezetben 182. szakaszban a szolgálati nyugdijról ad út mutatást! Úgyhogy ez nem szocialista időkből való! Utána lehet nézni! Másik szerintem nem a szolgálati nyugdijasok tehetnek arról, hogy csődben van az ország! Erről azok a rendszerváltó pártok tehetnek MSZP, Fidesz, Szdsz, Mdf, FKGP, akik csődbe vittek minket!! Négy évente jött valaki aki mindíg igért valami jót: 13-dik 14-dik havi nyugdijat. Erre nem emlékszik ellike51? De most itt van a narancsos köztársaság akik a szerzett jogokat is elveszik visszamenőleg! Ezek után az lesz, hogy ellike51 majd nem kap nyugdijat mivel erre szüksége van a kormánynak! Most már minden szerzett jogot el lehet venni vissza menőleg, mivel vannak agyament idiota politikusok akik jogosultságot szereztek arra,hogy felettünk uralkodjanak és nem a népet szolgálják akik oda választották őket!!!!  

üdv: szotyi

ui: nesze nektek narancsos diktatura, és még most jön a java! Vagy meg halsz vagy elmész ebből a " SZERETETT ORSZÁGBÓL" amit ezek a tetvek el rontottak!!!!!! 

 

Nagyon nagy előnyt

ellike51 -

2011.05.16. 19:26:32

tudhatnak maguknak a rendvédelmisek és a fegyveres dolgozók amiket még gondolom a szocialista időkből hoztak magukkal csakúgy, mint a "tengelyen töltött" korkedvezmények az utazóknál. Tudom, hogy a kettő nem hasonlítható össze, de nyugaton ez utóbbit megoldották, mert bizony menetrendszerű autóbuszon 70 éves kinézetű buszvezető (lehet, hogy csak 65 volt?) vezette a Wizzair frankfurti repülőterére. Nyugdíjas volt? nem tudom, de az biztos, hogy munkaképes volt!!! (És nagyon valószínű, hogy korábban is azt csinálta.)

 

Rendvédelmisek között annakidején sokakat csábíthatott, hogy 25 év után(?) elmehetnek nyugdíjba és sokan éltek is a lehetőséggel. Ha másért nem is - mert a fizetés nem volt valami erős - azért volt toborzó ereje ennek a "szociális juttatásnak". Persze annakidején senki nem gondolta, hova jut ez az ország hogy tele lesz rokkantnyugdíjasokkal, meg negyvenes éveiben járó - jelenleg még jogszerú - nyugdíjasokkal, akik persze élve a lehetőségeikkel elmentek egy másik fizetésért is ilyen olyan cégekhez dolgozni, egyben elvenni a munka lehetőségét azok elől, akik egyébként is munkanélküliek.

 

Szóval valahol elég mélyen van a probléma gyökere. Szerintem választási lehetőséget kellene adni a dolgozóknak: a nyugdíjba mehetne és egészséges 48 éves, akkor azt mondom én, hogy ha akar maradjon, ha nem akkor menjen nyugdíjba és kész. Tovább már ne menjen máshová dolgozni, mert mások elől veszi el a munka lehetőségét!!!

 

Azt azonban lehet, hogy nem jól értelmeztem, de én úgy olvastam, hogy: "...a javaslat szerint a korhatár előtti nyugdíjasok járandósága csökkenthető, és szociális ellátássá alakítható." Tehát szerintem kikerülnének a nyugdíjazási keretből és más kalapból kapnák járandóságukat.

Narancsos Diktatúra!!!

szotyola012 -

2011.05.16. 18:06:20

Csak a rendőrökre vonatkozik a törvény! A LÁZÁRKA valamiért negyon haragszik a rendőrökre!

még egyszer

veroniq -

2011.05.16. 17:23:39

Vannak olyanok, akik úgy írták alá azt a csoffadt munkaszerződést, hogy elmehetnek nyugdíjba, ha a szolgálati idő kitelik. Kitelt. Kibírták fél lábon is a parancsnokaik hülyeségeit, azt, hogy kezüket- lábukat gúzsba kötve kell a bűnözőket elkapni, akiknek több joguk van lassan, mint a rendőröknek. Ezek után: vissza a nyugdíjat! Ez így enyhén szólva nem jogszerű, sőt alkotmányellenes. Ez itt a bibi..... Üdv: LŐVE

Kedves Vera!

Nanuska61 -

2011.05.16. 17:18:34

Ha már Tybet belekavartad, Neki több "szakmája'' is van. Nem azt mondták, hogy a régi munkahelyére kell visszamenni, csak a nyugdíjellátásból kell kilépni. Szerintem Ő még szerencsés helyzetben van. Képzeld el azt rendőrt aki gumilövedékkel szétlőtte a tüntetőket anno, és nem ért semmihez, csak a parancs végrehajtáshoz. Most meg érdekes zászlókat égetnek a parlament előtt.

Nem akarok személyeskedni, sem sértegetni senkit sem. Ha még is az lettem volna elnézést kérek mindenkitől!

Lássuk át a dolgokat!!! Nem egymásból kell élni, ha nem egymásért.

Üdv!

A hivatásos állomány!!!!!

TATU -

2011.05.16. 15:55:51

Nem termelő,nem így kell munkahelyet teremteni,még ha bevétel is van nem fedezi fenntartásukat,csakis az adófizetők hozzájárulásával életképes.Nem értem miért ül ott ilyen sok idióta,nem tudnak számolni,ha visszahívják ezeket az embereket,nyugdíjukat fel kell bruttósítani,mert ügye nettóval mentek el,visszamenőleg a bér és rendfokozatot is rendezni,valamint el kell látni teljes felszereléssel,egyenruha,fegyver stb.és ahol abba hagyták a munka körűlményeik.Milliárdos kiadást fog okozni ami soha nem térűl meg.Ezek az emberek sajnos már nem élnek abban a tudatban nekik ezt a kormányt ily feltételekkel szolgálniuk kellene,át reformálódtak bele illeszkedtek a civil szférában és rájöttek,már nem képesek ugyan azt megtenni,amit előtte.Pintyőke elfelejtette csak rendőreinek előljárója másoknak nem.A börtönőrőké az igazságügy,a fináncoké a pénzügy miniszterek a tűzoltóké a polgármester a polgárörők az kimondottan civil szervezet.A szakszervezet azt mondta a következő tüntetésen nem tud garanciát nyújtani,naná elfelejtette ez a barom kormány ezeknek az embereknek fegyverük van,na és ha ezzel vonulnak,a nagy büdös kormány belelővet a tüntetőkbe,de kikkel mert közös acél,most nincs széthúzás.Az elszúrt rendeleteket meg nem ezeken az embereken kell le verni.Tessék megkeresni a felelősöket és feleljenek teljes vagyonukkal.A jövő fegyveres generációit kell visszaterelni az eredeti nyugállományba vonulás rendjéme.Ezt a békát meg le nyelni mer a kormányok qrták el.

Én úgy gondolom...

Süllő -

2011.05.16. 15:10:38

Véleményem szerint először az ilyen-olyan himmihummi okokkal leszázalékoltatott emberkéktől (mindenki ismer sztorikat szerintem ezerszám) kell elvenni a jogtalanul adott nyugdíjat. Nekem nevetségesnek tűnik, hogy kicsiny országunkban többszöröse a rokkantak száma mint a körülöttünk levő országok átlaga.

A korkedvezménnyel szerencsésen nyugdíjba ment rendőrök, tűzoltók, katonák visszahelyezése szerintem teljesen lehetetlen feladat még akkor is, ha csak hasonló munkakört akarnak adni, mint nyugdíjba menetelükkor volt. Megváltoztak a követelmények, a törvények a kommunikáció stb, inkább hátráltatnák a munkaadót.

De azért belegondolva a másik oldalnak is igazat kell valahol adni (no nem Pintérnek), hiszen sejthetjük már most, hogy valószínűleg a munkánk mellől fognak tepsibe tenni minket a stresszes munkakörülmények, és a nyugdíjkorhatár egekbe emelése miatt. De, ha mégis elérjük egyszer, akkor a jelenlegi ismereteink és a tendencia figyelembe vételével tovább kell dolgoznunk, mert vagy egyszerűen nem lesz nyugdíj, vagy annyi, ami az éhenhaláshoz is kevés lesz. 

A negyegynéhány éves full egészséges nyugdíjasnak, főleg aki dolgozik mellette, korlátozni viszont mindenképp lehetne a havi fix csekkjét pl. felezzék meg. Így még ha nem is a korábbi területén, de szorgalmazni lehetne az újbóli munkavállalást is.Bár ez csupán vagdalkozás, ebből semmi jó nem fog születni. Amit egyszer elkúrtak, abból már nem lesz szép új világ.

Talán csak akkor, ha azt a pénzt spórolná meg az ország, amit segílyek címén folyósítanak. Itt nem csupán a lerágott csont cigánytámogatásokra gondolok, hanem azokra is, akik az óvodákban, iskolákban mindenféle kedvezményeket (étkezési, tankönyvtámogatási stb) kapnak ilyen olyan jog, vagy jogosulatlan címen, holott a környezetük tökéletesen tudja, látja, hogy pl. anyuci évente új autóval, tele fuksszal jár csemetéért. Itt a helyi Önkormányzatok is tehetnének lényegi lépéseket...


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok