Mi Abonyunk - Ki nyúlta le a főiskolások pénzét?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.02.03. 12:33:15

Elképesztő történet következik arról, hogy az egyébként is nehéz anyagi helyzetben lévő ösztöndíjas hallgatókat hogyan hitegetik, hogyan nem kapják meg azt a szerény mértékű ösztöndíjat sem, amit megszavaztak nekik a Bursa Hungarica pályázaton. Abonyi Olvasónk, aki maga is személyesen érintett az ügyben, segítségért fordult a MiAbonyunk stábjához. Levelét most változtatás nélkül közzéteszem és egyben az érintett szervezeteket is megkeressem, hogy megkérdezzem őket arról, hogy hol és miként akadhatott el a fősulisok pénze.

 

Kedves Veronika!!

 
Segitségedet szeretnénk kérni a Pest megyei főiskolás diákok nevében! Minden évben lehetőségük van igényelni  Bursa Hungarica nevü ösztöndijat, mely három részből tevődik össze. Pest megyei önkormányzat, helyi önkormányzat és a főiskola részéből. A határidő pedig január 31. volt, de a mai napig nem kaptuk meg az önkormányzatok részét. Főiskola októbertől kezdve minden hónapban becsületesen utalta. Az elmúlt hónapokban heti rendszerességgel hívtuk a Pest megyei önkormányzat ifjúsági és sport osztályát.
 
Itt több ígéretet kaptunk a folyósítással kapcsolatban, de nem teljesült. Ma már a gazdasági osztályon is próbálkoztunk, ahol azt a választ kaptuk, hogy nem tudják megmondani mikor küldik, mert nincs pénz. Viszont az abonyi önkormányzaton azt mondták, a Pest megyei önkormányzatnak már elutalták a pénzt! Nem értjük a helyzetet!  A pénzre viszont mindannyiunknak nagy szüksége lenne, főleg mi akik a diploma előtt állunk. Rengeteg a kiadás, főleg hogy a költségtérítésben részt vevők, a Bursán kívül más anyagi támogatásra nem is jogosultak. 
 
Kérlek segíts nekünk megoldani a problémát, hogy minél hamarabb pénzhez jussunk!!!
Citrom-díj:
Oktatás   
 5 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Finn módszerrel ellenőriztek Abonyban

Botrányos állapotok a társasházban, a Rossmann felett

Abonyban maradnak a szigorú szabályok

Sírgyalázó módon lopják a temetőben a virágokat!

Tovább vergődhetünk az útépítés miatt: Fél évet csúszik a 4-es Abony- Cegléd szakaszának megépítése

Ez egy dzsungel! Elhanyagolt ingatlan Abonyban!

Keressük, hogy ki volt az, aki a saját szemetét más elé tette le

Idős olvasóink és a Posta.....

Valós probléma Abonyban: Küzdenek védőnőink a tetvek ellen

Elvágták a lakókat Abonytól! Ez tűrhetetlen! Csorbulnak az útépítés miatt alkotmányos jogaik?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
:S

bevizj -

2011.02.04. 20:35:30

Jó igaz, bocsánat!:)

 

Hát igen, felháborító szerintem is.

Főleg az, hogy legalább akkor elnézést kérne a megye egy levélben, és ő maga szólna, hogy egy \\\"kicsit\\\" nagyon csúszik a kifizetés. Akkor is érthetetlen lenne, de legalább éreznénk, hogy sajnálják:S

:S:S

Hogy is van ez?

molnari -

2011.02.04. 13:46:08

Igazán biztató indok ez, hogy "mert nincs pénz"...

Ha nekem kell befizetnem egy csekket, vagy egy számlát, miért nem mondhatom, hogy "Sorry, most nincs rá pénzem, majd két hét múlva visszajövök"?!

félreérted...

veroniq -

2011.02.03. 20:45:21

Szia, olvasd el figyelmesebben kérlek az olvasói levelet, itt senki sem hibáztatta az abonyi önkormányzatot, annál inkább a pest megyeit..... Dr. Németh Mónika, Abony jegyzője lapunknak elmondta, hogy tényleg átutalták a pénzt és hamarosan írásban is válaszolni fog kérdéseimre. Üdv: Veronika

levél

bevizj -

2011.02.03. 20:03:07

Ja és még annyit ehhez a témához, hogy nem kellene rögtön az abonyi önkormányzatot hibáztatni. Ezért van a bursának elérhetősége, hogy ott fel lehessen tenni az ehhez kapcsolódó kérdéseket.

 

És hogy higyjétek el, hogy válaszoltak:

Tisztelt ..........!

Bursa Hungarica önkormányzati ösztöndíjának folyósítását a megyei ösztöndíjrész hiánya miatt nem tudjuk teljesíteni, melyet Pest Megye Önkormányzata nem utalt. A megyei ösztöndíjrész hiányában a települési ösztöndíjrészeket sem utalhatjuk. A tartozó megyei önkormányzatot már többször felszólítottuk a hiány pótlására, melyre ígéretet tettek. Amint a hiányzó ösztöndíjfedezet beérkezik a Wekerle Sándor Alapkezelőhöz, azonnal elindítjuk az önkormányzati ösztöndíjak utalását a pest megyei támogatottak részére.

B.A..........
osztályvezető
Wekerle Sándor Alapkezelő
Bursa Hungarica Ösztöndíjprogram
Tel: 301-32-00
bursa@bursa.hu

...

bevizj -

2011.02.03. 19:58:29

Én a Bursa központtal vettem fel a kapcsolatot, ahonnan az a válasz érkezett, hogy az abonyi önkormányzat már rég elutalta nekik a pénzt, viszont a pest megyei nem. És addig ők nem tudják utalni a főiskolának, amíg a pest megyei rész nem érkezik meg hozzájuk. Azt is írták, hogy folyamatosan "noszogatják" a megyét, hogy utalja, de eddig még nem léptek.Öööö

Úgyhogy erre várhatunk.


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok