Mi Abonyunk - Hol az OTP-s járda?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8066, belépett felhasználók: 0.

miabonyunk - 2010.10.20. 20:49:09

/ Van olyan hely is ahol, ilyen a járda.... /

Két éve történt

Új rovatot indítunk az Abony retro-n belül. Előkeressük azokat a régebbi írásokat, melyeknek hatása ma is érvényes. Érdekes dolog visszanézegetni, hogy mi is történt Abonyban két- három vagy négy esztendővel ezelőtt. Íme, most következzék egy írás arról, hogy elvileg másfél millió forintból az OTP előtt kellett volna a járdát rekonstruálni. Azóta is maradt a megbotránkoztató állapotú gyalogjáró. Igaz, Abony más részein épült új járda. Nincs információnk arról, hogy a rendelkezésre álló másfél millió forint értékben megrendeltek-e az abonyiak bármit is. Íme a két évvel ezelőtt, októberben született írás:

„ A Kétpói Hulladéklerakó Konzorcium döntése értelmében a 24 település a beruházás végelszámolása után jelentősnek nevezhető összeget kap vissza építésre. Pontosabban nem a pénzt adják nekik oda, hanem a községek 500 ezer, míg a városok mintegy 1,5 millió forint értékben rendelhetnek meg járda- vagy útépítést. Arról egyelőre nincs nem szól a fáma, hogy Abony mire kéri a munkák elvégzését. Több variáció is szóba került, de nincs még testületi döntés és megegyezés sem. Javasolták, hogy pályázat önerejeként használják fel a kapott összeget. Ekkor viszont nehézkes lenne az elszámolás. Voltak, akik az OTP előtti áldatlan állapotok felszámolására, a járdára költenék a pénzt. Itt valóban kritikán aluli a burkolat állapota, naponta botlik, bukik fel valaki a töredezett gyalogjárón. Abonyban még kivárnak, a környező településeken azonban nem sokat teketóriáznak, hanem kezdődik a munka, még a hideg beállta előtt. Íme:

A „ talált pénzből „ Jászkarajenőn járda készül. Palya István polgármester kérte, hogy a felajánlást a falu anyagokban kaphassa meg. Így sódert és cementet biztosítanak járdaépítésre. A település a lakosságot kívánja ezzel segíteni, mert nekik ajánlják fel a lehetőséget, hogy amennyiben járdát készítenének házaik előtt, igényelhetnek építési anyagot. Kőröstetétlenen a napokban kezdenek hozzá a már elkészült viacolorral borított központban lévő járdaszakasz meghosszabbításához. A kapott fél millió forint több, mint 160 m2 korszerű burkolatra lesz elegendő. „ ( Ez el is készült már réges- régen.- a szerkesztő megjegyzése )

LŐVE

Abony retro:
   
 2 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Rejtélyes történetek kötődnek a Szapáry-kúria épületéhez

Napi extra retro mára

RETROOOOOO

100 éve történt: Fantasztikus olvasóink vannak

Ernő bácsi: A velünk élő történelem

Vajon ezen a télen látunk majd ilyet?

Hamarosan semmi sem marad belőle, élt 185 évet

Mészáros István így kezdte! Ma Abonyban van híres vendéglője

Régen volt, igaz volt: Hét éve, októberben

A Mazsihisz Lázár Jánosnak írt, hogy fel kéne újítani az abonyi Zsinagógát is....

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
üdv

veroniq -

2010.11.18. 08:36:36

Hozzászólását köszönjük, üdv a fedélzeten! Ide küldhet képeket: szerkesztoseg@miabonyunk.hu Amennyiben ezeket megkapom, mostani hozzászólásával címoldalra teszem a képeket az írással. Üdv: Lőrinczy Veronika főszerkesztő
abonyi utca?

kismarcsika -

2010.11.18. 08:24:45

Az előző képen látható járda szinte futurisztikus látvány ahhoz az útszakaszhoz képest, amelyen én átlag havonta egyszer végigbotladozom a Bodócs közön.Pesti illetőségű lévén évek óta látogatok egy, számomra nagyon kedves családot, és mindig megdöbbent, hogy Abonynak ez a része ennyire mostohagyerek a városatyák számára.Kérdem én, ezt senki nem szégyenli...?!Nagyon felháborít, hogy az "utca" állapota teljességgel egyenlő egy tehénlegelővel,kátyúk,gödrök halmaza, méghozzá egyre mélyebbek és veszélyesebbek is. Az"út",láb-és tengelytörő, igazán viszont akkor elkeserítő a helyzet, ha esik az eső.A víztócsák bokáig és azon túl is érnek, teljes útszélességben, tessék mondani, ez senkit sem érdekel? A vonatállomástól a Nyári Pál utcáig a szépen kiépített aszfaltútról szószerint a Balkán-ra kerülök...A szó legrosszabb értelmében értem!Ne csak a kirakatot mutassák, tisztelt városatyák!!!Készítettem képeket a Bodócs köz útszakaszáról,száraznak mondható időben Nov.16-án és rövidesen felteszem az Internetre is, hogy legyen min csodálkozni az érdeklődöknek. Magyarországon,Abonyban,ilyen állapotokat találunk a XXI.-ik sz.-ban.Nem a középkorban...Kérdem az igen tisztelt illetékeseket, nincs idejük, késztetésük csak egyszer is megtekinteni a kritizált helyet? Terepjáróval?!!! Más nem jó, sajnos. Maradok kiváncsi érdeklődő és szurkoló, hogy egyszer csak észreveszik, hogy a kirakat csak látvány, az emberek azon túl is látnak... Ja és járnának is.Kismarcsika

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok