Mi Abonyunk - Így alakultak az ingatlanárak Abonyban a járvány hatására
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8056, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2021.06.14. 10:18

A 2020-as év nem várt fordulatokat hozott a kínálati árak tekintetében. Miként alakultak az árak a harmadik hullám alatt a tavalyi év azonos időszakához képest, drágulás vagy stagnálás figyelhető meg az abonyi ingatlanárak esetén, valamint milyen hatással bírt a járvány a négyzetméter árak alakulása esetén. Többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk egy hazai ingatlanhirdető- és kereső portál következő elemzéséből.

Negatív sokk érte a hazai ingatlanpiacot

Hazánk ingatlanpiacán 2019 végére alábbhagyott a 2014 óta tartó, rohamos ütemben történő drágulás. Ezt követően a világméretűvé váló járvány is egyfajta negatív sokként érintette a magyarországi lakáspiacot. E hatások következtében a kínálati árak mélypontra zuhantak, kedvezőbbé téve az ingatlanvásárlás feltételeit. Ezzel szemben a kínálati oldalon a meghirdetett ingatlanok állománya is egyre csak nőtt. A pandémiás időszak okozta leállás – mint az online oktatás, és egyéb korlátozások – miatt már a tavalyi évben számos lakástulajdonos kényszerült az addig lakott, de most üresen maradt lakását az eladó piacra vinni. A negatív hullám legnagyobb elszenvedője kétségkívül a fővárosi ingatlanpiac, valamint a hazai albérletpiac volt.

Az abonyi árak esetén is érezhető volt a pandémia hatása

2020 első negyedévében az abonyi lakóingatlanok esetében az átlagos négyzetméterár 167 ezer forint volt. Ezt követően a második negyedév átlagára már 4,65%-kal volt kevesebb, egy négyzetméterért átlagosan 159 ezer forintot kértek a hirdetők. Az első hullám lecsengését követően, a nyári hónapok alatt stagnáltak a kínálati árak, a fellendülés váratott magára. A szeptember beköszöntével megérkezett a második hullám, azonban ez már nem rendítette meg az ingatlanpiacot. A tavalyi év utolsó negyedévében az átlagos négyzetméterár a lakóingatlanok esetében 162 ezer forint volt, ami 3,34%-kal maradt el az első negyedév átlagától.


Már idén tovább folytatódhat a drágulás?

Az új év elhozta a várt fellendülést. 2021 februárjában – az utolsó negyedév átlagárához képest – már 13,7%-kal került többe egy négyzetméter az abonyi ingatlanpiacon. Márciusra a lakóingatlanok esetében újabb 6,2%-kal ugrott meg az átlagos négyzetméterár, megközelítve a 200 ezer forintos árszintet. Májusra a vártnál nagyobb áremelkedés történt az ingatlannet.hu statisztikái szerint: egy hónap alatt 11,5%-ot drágult az átlagos négyzetméterár Abonyban. Ezzel a lakóingatlanok átlagos négyzetméter ára a májusi statisztikák szerint több, mint 216 ezer forint.

Így alakult a kertes házak négyzetméter ára

Az abonyi családi házak esetén az első negyedévben az átlagár 179 ezer forint volt. Ez 7,3%-kal drágább, mint a tavalyi év azonos időszakában mért átlagos négyzetméterár. Emellett pedig az átlagár 32,7%-kal került többe idén, mint tavaly májusban. Míg egy évvel ezelőtt a családi házak esetén 163 ezer forint volt egy négyzetméter, addig idén ez már több, mint 210 ezer forintot ért.
  

Közélet:
Ingatlan   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Családi és gyereknap

Figyelem! Álláslehetőség!

Fúvószenekari találkozó

FAME

KOWALSKY meg a VEGA koncert Abonyban

Fúvószenekari találkozó

Foci tábor

Családi és gyereknap

Abonyi Lajos- JÁTÉK

Autós találkozó

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok