Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 4514, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Közbiztonság
Első<< Előző79808182838485Következő >>Utolsó

 

2015 tavasza óta Cegléden és környékén ugrásszerűen megnőtt a járműveket ittasan vezetők száma.

 


A Ceglédi Rendőrkapitányság dinamikus nyomozásait követően a Ceglédi Járási Ügyészség 2015. június 6. napján gyorsított eljárásban 20 férfit állított a Ceglédi Járásbíróság elé, akik az elmúlt hónapokban ittasan vezettek Cegléd, Abony, Újszilvás és Ceglédbercel utcáin. 

 

A kampányszerű bíróság elé állítás eredményes volt: a Ceglédi Járásbíróság 150.000,- forinttól 450.000,- forintig terjedő összegben pénzbüntetésre, közérdekű munkára, 1-2 évig terjedő járművezetéstől eltiltása ítélte az ittasan vezetőket. Közbiztonság:

30 év körüli fiatalember, fülében kék fülbevalóval, és egy 40 körüli nő van Abonyban, ismeretlen idősek házába mennek be azzal, hogy ajándékot hoztak. Egy kedves ismerősöm anyukájánál, a Székely Bertalan úton jártak! Öreg Opel Astraval, ezüstszínűvel járnak! Már bementek a házba, az előtérbe! Vigyázzanak magukra és egymásra, ezek csalók!

Közbiztonság:
Abony   

 

A Nagykőrösi Önkormányzati Tűzoltóság szakemberei is részt vesznek abban a tűzoltásban. A tűz Cegléden, eddig ismeretlen okok miatt keletkezett a Külső Kátai úton. Itt mintegy 250 m2-en raklap ég, veszélyben van egy mintegy 2500 m2-es épület is, melynek 100 m 2-es területe már lángokban áll. Itt éghető anyagokat, búzát, vetőmagot tárolnak. A Ceglédi Katasztrófavédelem egységei érkeztek elsőként a helyszínre, megkezdték az oltást.

Közbiztonság:

 

Kilenc Bács-Kiskun és Nógrád megyei boltba tört be tavaly április és július között az a két abonyi férfi, akik ellen most vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség. Közleményük szerint a 29 éves M. Norberttel szemben csak lopás miatt, a 31 éves J.-F. Mihállyal szemben viszont életveszélyt okozó testi sértés miatt is eljárást indítottak korábban. A két férfi tavaly június 18-án hajnalban betört egy bócsai dohányboltba, ám egy 39 éves helyi férfi tetten érte őket.

Közbiztonság:

Hírünk támogatója a JANIK Autósiskola.- A ceglédi rendőrök és az ügyészség együttműködésének köszönhetően 20 gyanúsítottnak kell a bíróság előtt felelnie az általa elkövetett bűncselekmény miatt. A Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya – a Ceglédi Járási Ügyészséggel együttműködésben – 20 gyanúsított bíróság elé állítását kezdeményezte 2015. június 5-én járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Közbiztonság:
Abony   

 

Testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya P. Benjámin 60 éves albertirsai lakos ellen.


A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2015. május 20-án 21 óra körüli időben veszett össze édesanyjával, akit a vita közben az albertirsai házuk teraszán ököllel többször megütött. A 83 éves asszony az ütésektől a földre esett. A 60 éves férfi tettleg bántalmazta - a felesége segítségére siető – 87 éves édesapját is.


A helyszínre érkező járőrök P. Benjámint a házban elfogták és előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették.

Közbiztonság:
Cegléd   

Időskorú hozzátartozóink sokszor tőlünk kissé elszeparáltan élnek. Jóindulatuk, jóhiszeműségük vagy pusztán figyelmetlenségük miatt fokozott odafigyelést igényelnek, hiszen egyre gyakrabban szemelik ki őket könnyű prédaként a bűnelkövetők.
A bűnelkövetők körében nem vesztett népszerűségéből a melynek forgatókönyve alapjaiban megegyezik ezzel a történettel:

 „Az idős Zsuzsa néninek csörög a telefonja, melyre válaszol. Zsuzsa néni gyanútlanul felveszi a készüléket, az alábbihoz hasonló párbeszéd folyik le:
 

Idegen: Szia nagyi, én vagyok az!


Zsuzsa néni: Kicsoda? Nem értettem!


Idegen: Hát én vagyok az, nagyi!


Zsuzsa néni: Te vagy az, Pisti?


Idegen: Igen anyu, én vagyok az, Pisti!

Közbiztonság:

 

Az idén eddig a legtöbb szabadtéri tűz Borsod-Abaúj-Zemplén megyében keletkezett, ott már 67 ilyen esetnél tartanak. Pest megyében 51, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 26, Bács-Kiskun megyében 24, Fejér megyében pedig 23 szabadtéri tüzet kellett eloltani.

Az erdőtűz kockázata jelentősen függ az időjárási viszonyoktól, a száraz és szeles időjárás ideális feltételeket teremt a tüzek kialakulásához, továbbterjedéséhez. Erdőtűz-veszélyes időszakban a földművelésügyi miniszter vagy az erdészeti hatóság tűzgyújtási, illetve látogatási tilalmat rendelhet el egyes erdőkben vagy akár az ország összes erdejében. Tűzgyújtási tilalom esetén az erdőkben – beleértve a kijelölt tűzrakóhelyeket is –, valamint az erdőterületek határától számított kétszáz méteren belül is tilos tüzet rakni!

Közbiztonság:
Tűzvész   

 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság előterjesztésére a Szolnok Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte a szandaszőlősi robbantót 

 

Gázrobbanás történt 2014. december 31-én hajnalban Szolnok-Szandaszőlős egyik családi házában. A mentőszolgálat munkatársai három sérültet szállítottak el a felrobbant épület romjai közül. A detonáció következtében a férfi és élettársa, valamint a nő gyermeke is súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság - az elsődleges tűzvizsgálati vélemény alapján - emberölés kísérlet bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben ismeretlen tettes ellen.

Közbiztonság:
Robbanás   

 

A 32 éves budapesti férfi illatszereket lopott több szolnoki áruházból, melyeket később budapesti piacokon értékesített.


A Szolnoki Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást D. Zoltán budapesti lakos ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján a 32 éves férfi 2014. szeptember 24. és 2015. február 3. közötti időben Szolnokon három áruházból lopott nagy értékben illatszereket és szépségápolási termékeket. A nyomozók az adatgyűjtések és a rendelkezésre álló kamerafelvételek alapján azonosították a budapesti lakost, akiről megállapították, hogy az ország más településein is rendszeresen „fosztogatta” az üzleteket.

Közbiztonság:
Szolnok   
Lopás   
Első<< Előző79808182838485Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Ön mit szól ahhoz, hogy a LIDL telekre a Somogyi iskola mellé betelepült a Vidámpark?
   
 Szerintem okés, örülök! 
 Nem is tudom, lehet, hogy nem kellett volna 
 Engem nem érdekel, hogy ott van-e vagy nem 
 Ez már tényleg nagyon felháborító! Úristen! 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok