Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 6906, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Közbiztonság
Első<< Előző319320321322323324325Következő >>

Kedves Olvasónk Bencsik Béláné honlapunkon keresztül is köszönetét fejezi ki az abonyi rendőrség eredményes munkája kapcsán, melynek nyomán visszakaphatta a több mint két hónapja ellopott kerékpárját. (A rendőrök sikeréről korábban már mi is beszámoltunk.)

Közbiztonság:

Felháborodott olvasónk hívott fel és az alábbi levél közlését kérte szerkesztőségünktől....

Közbiztonság:
Lopás   

Életet mentett a biztonsági öv. Súlyos balesetet szenvedett egy BMW a négyes főúton. A gépkocsi eddig tisztázatlan okból szalagkorlátnak csapódott, első kereke kiszakadt, a jármű felborult és a tetején landolt. Ennek ellenére a benne ülők, köztük egy kisgyermek mindössze könnyebb sérüléseket szenvedett.

A Romániából Ausztriába tartó személygépkocsi, eddig tisztázatlan okból áttért a szemközti sávba, ott a pár méteres szalagkorlátnak csapódott. Feltehetően az ütközés következtében szakadt ki az egyik futóműve. Az egyensúlyát vesztett jármű felborult, és a tetején állt meg. Mivel keleti szomszédunknál a biztonsági öv használatát a rendőrség nagyon szigorúan ellenőrzi, azt mindenki, még a hátul ülök is használták, így senki sem sérült meg komolyabban. A baleset helyszínelésének idejére, - szombaton kora délután - félpályás útzár mellett engedték a forgalmat, a Szolnok felé haladókat pedig a 40-es út fele terelték.

Kép és forrás: www.ctv.hu

Közbiztonság:
   
Baleset   

veroniq - 2010.11.15. 20:53:22

Egyelőre csak az útinform mondta be, de egy biztos, megint baleset volt az abonyi elkerülő úton, a forgalmat Abonyba terelték, még most is így van. Fél pályás útlezárás van Debrecen felé. Vigyázzanak magukra! Arra most inkább ne menjenek!

Közbiztonság:
   
Baleset   

 

Boi Gyula bűntörténelmi könyvben is említhető rabja a szegedi Csillag börtönnek. Ő ugyanis az első olyan elítélt, akit - családja kiirtása miatt - tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítéltek. Ez tíz éve történt, és Boi jó egészségben, békés rabként tölti hétköznapjait a Csillag rácsai mögött - olvasható a Szegedkurir.hu oldalon.

Boi Gyulát több emberen, különös kegyetlenséggel, részben 14. életévét be nem töltött személyek ellen elkövetett emberölés miatt 1999-ben ítélte tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre az ügyben első fokon eljárt Hajdú-Bihar Megyei Bíróság, majd e döntést jóváhagyta 2000. április végén Legfelsőbb Bíróság is.

A halálig tartó fegyház mint büntetési tétel a rendszerváltozáskor eltörölt halálbüntetést váltotta Magyarországon, és tényleges életfogytiglani szabadságvesztésként (rövidítve: TÉSZ) írta be magát a magyar köznyelvbe. A kilencvenes évek elején a mind brutálisabbá váló bűncselekmények hatására hatalmas

Közbiztonság:

tyb - 2010.11.11. 14:34:59

Sok pletykát hallottam már a fővárosi parkolással kapcsolatos anomáliákról és a parkolóőrök sokszor gátlástalan gyakorlatáról.
Nos, volt "szerencsém" személyesen is megtapasztalni azt a milliőt, melyben bűnös és bűntelen autósokat válogatás nélkül tesznek ki nemtelen ellenőrzéseknek. Csak a jutalékért...

Október 13-án egy budapesti üzletet kerestem fel az Astoria környékén. A Kiskörút felújítása miatt, a környék gyakorlatilag járhatatlan volt. A parkolás lehetősége a lottónyeremény esélyével vetekedett. De szerencsém volt! A Dob utcában két "fél" parkolóhely szabad volt, két "nagyétvágyú" gépkocsivezető által elfoglalt négy parkolóhely közti szűk helyen. Természetesen rögtön borsos árú parkolójegyet váltottam, kitettem azt jól láthatóan a szélvédő mögé, majd rohantam a közeli üzletbe.

A sikeres vásárlás örömével futottam is vissza a kocsimhoz, mielőtt a korábban hallott "parkoló-hiénák" megkeserítik a napomat.

Már az utcasaroktól láttam, hogy

Közbiztonság:

 

 

Korábban módosult a törvény és ennek szellemében a polgárőrök ezek után már tarthatnak maguknál és használhatnak is gáz sprayt, valamint forgalmat is irányíthatnak jelzőőrként. Cegléden komoly vizsgát is tettek a polgárőrök ennek kapcsán, két városrészben is. Egy tesztet kellett kitölteniük az ugyerieknek és az újvárosi polgárőröknek is. Arról a MiAbonyunknak egyelőre nincs tudomása, hogy az Abonyi Polgárőr Egyesület tagjai vizsgáztak-e a törvénymódosítást követően és rendelkeznek-e már gázspray-vel.

A törvény szerint a gázsprayt a rendőrségtől kell igényelni.

A vonatkozó jogszabály szerint a következőt teheti meg a polgárőr:

? (5) Gázspray-t kizárólag nagykorú polgárőr tarthat magánál, és használhat.

? (6) A polgárőr kizárólag jogos védelmi helyzetben használhat gázspray-t. A gázspray használata esetén kerülni kell a sérülés okozását. A polgárőr a gázspray használata során megsérült személy részére – amint ez lehetséges – kö

Közbiztonság:

 

Olvasónk küldte:
A mai napon egy elég termetes kutya kószált a Honvéd út sarkán! Elég rémísztő volt, nem tudom kié lehet. Mellékeltem képet, hátha valaki ráismer és hazaviszi.

 

 

 

 

 

 

 

Képek még:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Közbiztonság:

miabonyunk - 2010.11.05. 10:01:19

A 37 éves tőrzszászlóst a helyi kapitányságon zajló fegyverszemle sorén lőtte meg a fegyvermester, a körülményeket még vizsgálják.

Közbiztonság:
Közélet   

Bárkivel előfordulhatott volna... A gimnazisták Újszászról tértek haza 14.00 körül egyikük piros Fiat TIPO-jával. A kocsival leparkoltak a Zeneiskola melletti parkolóban. A "pilóta" egy kis füstöt észlelt a kocsi elejénél, melyből tűz lett és rohamosan terjedt tovább a motortérben. Szerencsére a kocsi közvetlen közelében senki sem tartózkodott és az utasok, valamint a pilóta is el tudta hagyni a " fedélzetet" , mielőtt elszabadult a pokol.
Percek alatt lángolt a gépkocsi egész eleje, félelmetes hangokkat jelezve a külvilág felé, hogy senki se közelítsen. Ennek ellenére négy alkalommal is megpróbálták poroltókkal megfékezni a tüzet, mely azonban csak rövid időre csillapodott ettől. A tűzoltókat persze azonnal értesítették többen is, de mivel Ceglédről vonulnak, ezért mintegy 15 perc kellett a kiérkezésükhöz.
A szakszerű fellépés és a hatékony tűzoltóberendezés volt a megfelelő recept az egyre elharapódzó tűz megfékezésére.

A tűzoltók bizonyították,

Közbiztonság:
Első<< Előző319320321322323324325Következő >>
Címke felhő:

Szavazás
Ön már várja az önkormányzati választásokat?
   
 IGEN nagyon! 
 Nem érdekel a választás! 
 NEM! Minek lesz az?  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok