Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 6661, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Közbiztonság
Első<< Előző309310311312313314315Következő >>

tyb - 2010.11.11. 14:34:59

Sok pletykát hallottam már a fővárosi parkolással kapcsolatos anomáliákról és a parkolóőrök sokszor gátlástalan gyakorlatáról.
Nos, volt "szerencsém" személyesen is megtapasztalni azt a milliőt, melyben bűnös és bűntelen autósokat válogatás nélkül tesznek ki nemtelen ellenőrzéseknek. Csak a jutalékért...

Október 13-án egy budapesti üzletet kerestem fel az Astoria környékén. A Kiskörút felújítása miatt, a környék gyakorlatilag járhatatlan volt. A parkolás lehetősége a lottónyeremény esélyével vetekedett. De szerencsém volt! A Dob utcában két "fél" parkolóhely szabad volt, két "nagyétvágyú" gépkocsivezető által elfoglalt négy parkolóhely közti szűk helyen. Természetesen rögtön borsos árú parkolójegyet váltottam, kitettem azt jól láthatóan a szélvédő mögé, majd rohantam a közeli üzletbe.

A sikeres vásárlás örömével futottam is vissza a kocsimhoz, mielőtt a korábban hallott "parkoló-hiénák" megkeserítik a napomat.

Már az utcasaroktól láttam, hogy

Közbiztonság:

 

 

Korábban módosult a törvény és ennek szellemében a polgárőrök ezek után már tarthatnak maguknál és használhatnak is gáz sprayt, valamint forgalmat is irányíthatnak jelzőőrként. Cegléden komoly vizsgát is tettek a polgárőrök ennek kapcsán, két városrészben is. Egy tesztet kellett kitölteniük az ugyerieknek és az újvárosi polgárőröknek is. Arról a MiAbonyunknak egyelőre nincs tudomása, hogy az Abonyi Polgárőr Egyesület tagjai vizsgáztak-e a törvénymódosítást követően és rendelkeznek-e már gázspray-vel.

A törvény szerint a gázsprayt a rendőrségtől kell igényelni.

A vonatkozó jogszabály szerint a következőt teheti meg a polgárőr:

? (5) Gázspray-t kizárólag nagykorú polgárőr tarthat magánál, és használhat.

? (6) A polgárőr kizárólag jogos védelmi helyzetben használhat gázspray-t. A gázspray használata esetén kerülni kell a sérülés okozását. A polgárőr a gázspray használata során megsérült személy részére – amint ez lehetséges – kö

Közbiztonság:

 

Olvasónk küldte:
A mai napon egy elég termetes kutya kószált a Honvéd út sarkán! Elég rémísztő volt, nem tudom kié lehet. Mellékeltem képet, hátha valaki ráismer és hazaviszi.

 

 

 

 

 

 

 

Képek még:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Közbiztonság:

miabonyunk - 2010.11.05. 10:01:19

A 37 éves tőrzszászlóst a helyi kapitányságon zajló fegyverszemle sorén lőtte meg a fegyvermester, a körülményeket még vizsgálják.

Közbiztonság:
Közélet   

Bárkivel előfordulhatott volna... A gimnazisták Újszászról tértek haza 14.00 körül egyikük piros Fiat TIPO-jával. A kocsival leparkoltak a Zeneiskola melletti parkolóban. A "pilóta" egy kis füstöt észlelt a kocsi elejénél, melyből tűz lett és rohamosan terjedt tovább a motortérben. Szerencsére a kocsi közvetlen közelében senki sem tartózkodott és az utasok, valamint a pilóta is el tudta hagyni a " fedélzetet" , mielőtt elszabadult a pokol.
Percek alatt lángolt a gépkocsi egész eleje, félelmetes hangokkat jelezve a külvilág felé, hogy senki se közelítsen. Ennek ellenére négy alkalommal is megpróbálták poroltókkal megfékezni a tüzet, mely azonban csak rövid időre csillapodott ettől. A tűzoltókat persze azonnal értesítették többen is, de mivel Ceglédről vonulnak, ezért mintegy 15 perc kellett a kiérkezésükhöz.
A szakszerű fellépés és a hatékony tűzoltóberendezés volt a megfelelő recept az egyre elharapódzó tűz megfékezésére.

A tűzoltók bizonyították,

Közbiztonság:

miabonyunk - 2010.10.28. 23:54:17

Fotó: www.szepvilagunknakvege.blog.hu
Régen történt és olyan, mintha ma lett volna. Rendőrtisztként, Jászberényben vártam a fejleményeket és az utasítást.
Tudtuk is, meg nem is, hogy pontosan mi történt.

A hírek arról szóltak, hogy 1990. október 25-én a kormány az Öböl-háborúra hivatkozással jelentős, több mint 50 százalékos üzemanyag-áremelésről határozott. A gyermekcipőben járó demokráciában ez kiverte a biztosítékot. Főleg a taxisoknál, akik Budapesten és több vidéki nagyvárosban is megbénították a forgalmat.

Jászberényben csend volt. Ott nem volt annyi taxis, hogy csatlakozásukkal eredményesen tudták volna segíteni a tiltakozási hullámot. Budapesten persze más volt a helyzet. Mint arról akkor olvashattunk, a fővárosban akkor még több taxis dolgozott, mint New Yorkban!

Az Árpád hídnál a rendőrség erőszakos beavatkozásra készült, azonban Horváth Balázs , akkori belügyér leállította a tömegoszlatást. Emlékszem, hogy a televízió egyenes adásban

Közbiztonság:

Amiről Abony csak álmodni mer, azt Cegléden már meg is valósították, nyilván a Ceglédi Rendőr Kapitányság és a helyi önkormányzat remek együttműködésének köszönhetően. Összesen 15 kamerát szereltek fel, mely a város számára nem jelentett anyagi áldozatot. „ A város bevezető útjain, a körgyűrűn, a város fő utcáin, így a Széchényi, a Rákóczi és a Kossuth Ferenc utcán, továbbá a tereken szereltek fel kamerákat. Az antennán továbbított jelet a rendőrségen, monitorokon követhetik figyelemmel. A kamerákat innen, távirányítással lehet kezelni, forgatni, vagy valamire ráközelíteni.

Így nem csak a közbiztonságot szolgálják, de a rendőrség közlekedési, bűnügyi feladatainak ellátásában is segítséget jelentenek. „
NÉMET JÓZSEF, r. őrnagy, közrendvédelmi osztályvezető, CRK: „Be tudunk avatkozni, hogyha a forgalom úgy kívánja. Illetve ha olyan jogellenes cselekmény, bűncselekmény történik akkor ebben is el tudunk indulni. Olyan adatokat, információkat tudunk sze

Közbiztonság:

miabonyunk - 2010.10.26. 19:22:50

Habony István MSZP-s képviselő az előző testületi ülésen az egyebek napirendi pontban megjegyezte, hogy nagyon örül annak, hogy miután már kétszer is szólt, végre felszereltek egy tükröt a Vasút út és Nagykőrösi út találkozásánál. Mint arról lapunk beszámolt, a forgalmi rend megváltoztatását a területen nem tartják célszerűnek, még a szakemberek sem. A tükörrel a baleseteket szeretnék elkerülni.

Forgalomszabályozási témában jártas Olvasónk szerint azonban, pont nem így kellett volna felszerelni a tükröt, de legalábbis el kellene azt forgatni úgy, hogy ne az egyébként is védett úton közlekedőket segítse, hanem inkább a Főtér felől jövőket, azaz kilássanak a főút Vasút út felőli forgalmára. A Korona presszónál is van már tükrünk, ez viszont a szakember szerint helyes irányba néz és valóban azokat segítni akiket kell. Önöknek balesetmentes közlekedést kívánunk és azt, hogy szerencsésen használják a trükkös tükröket!

LŐVE

Közbiztonság:

Állítja kedves Olvasónk, aki telefonon arról számolt be, hogy érdemes lenne egy felhívást közzétenni, hiszen ismerősei közül sokan arról számolnak be, hogy a réztolvajok már annyira elpofátlanodtak Abonyban, hogy semmit sem kímélnek. Van olyan, akitől a hegesztő berendezést csórták el, de olyan is volt, akinek a rézkilincseit…

„ Megyek is haza azonnal és összepakolok, jól bezárok mindent! „- mondta Olvasónk. Tegyék ezt önök is, értékeik védelmében! Mert a réztolvajok a jelek szerint nem alszanak!

LŐVE

Közbiztonság:

Megélhetési kábellopás, de milyen áron?

Nos, az országos sajtó hírei és nem utolsó sorban Kedves Olvasóink jelzései alapján, a helyszínen jártunk utána, a Budapest-Nyíregyháza vasúti fővonal forgalmát gyakorlatilag megbénító, arcátlan kábellopás részleteinek.

A helyszín a vasútállomás és a Kőröstetétlen felé vezető úton található vasúti átjáró között volt, ahol odaérkezésemkor hét szakember dolgozott a lopás következményeinek felszámolásán.
Hajnal 4 óra óta.

Mi is történt pontosan?

Hajnali fél négykor ismeretlen elkövetők a murvával borított biztosítóberendezés-vezérlő kábelcsatona fedeleit kikaparták, majd eltávolították és három, egyenként 15 m. hosszú, 65 eres szigetelt rézkábelt kivágtak. A helyszínen tapasztalt állapotokról szóló képek magukért beszélnek.

Valószínűleg ,mindenféle földmunka-szerszámmal érkezhetett a „csapat” hiszen a 20 méteres szakaszon el kellett lapátolni a betonfedeleket borító murvát. Ezután jött a „mészárlás”. Fel

Közbiztonság:
Első<< Előző309310311312313314315Következő >>
Címke felhő:

Szavazás
Ön szerint szüksége van Abonynak Üzleti Parkra?
   
 IGEN, na végre! 
 Nem is tudom, lehet.... 
 Nem! Minek? 
 Ezzel már nagyon elkéstek! 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok