Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 6497, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Közbiztonság
Első<< Előző299300301302303304305Következő >>Utolsó

matek - 2011.01.29. 17:21:17

Dr. Magyar Gábor, a KDNP képviselője többfrontos támadást javasol a bűncselekmények ellen. „ Az erdőket nem egy év alatt rabolták el, a mezőgazdasági réteg rengeteget szenvedett. Személyes tapasztalatom van. Tahitótfaluban a külterületből valóságos illegális szemétlerakót csináltak. Lettek mezőőrök és ezek az áldatlan állapotok megszűntek. Nincsenek külterületi lopások sem azóta. Vége van az ordenáré állapotoknak. Durva és brutális büntetést kéne alkalmazni tettenéréskor. A településőröknek a rendőrséggel közösen kell megosztaniuk a feladatokat. Én nem osztom a kritikus hangokat a polgárőrség működésével kapcsolatban. Önkéntes szervezet, mely nem sok támogatást kap. A polgárőrséget fel kell szerelni eszközökkel, sokszor még ők maguk fizetik a benzint és saját kerékpárral járnak. Legalább egy fénymásolóra és egy számítógépre szükségük lenne. Jó lenne, ha rendőrkapitányság működne Abonyban. „- mondta Dr. Magyar Gábor

 

LŐVE

Közbiztonság:

Zsolti - 2011.01.29. 13:55:41

Mérföldkő: Mondta elborzadva Dr. Egedy Zsolt


Dr. Egedy Zsolt, a FIDESZ abonyi képviselője a közbiztonsággal foglalkozó napirendi pontnál felszólalásában elmondta, hogy Abony város életében mérföldkövet jelent a Somogyi Imre szobor ellopása. A bronz mellszobrot ismeretlen tettesek egy hete lovasították meg az iskolaudvarról. „ Eddig senki sem vetemedett arra, hogy egy köztéri műalkotást eltulajdonítson. Most bekövetkezett. A Szomszédok Egymásért Mozgalom elindult, ezt célszerű lenne erősíteni. Minél több szereplőt, így a postásokat is érdemes lenne ebbe bevonni. Mindenkit, aki a közterületen mozog. Be kellene végre költségelni, hogy mibe kerül a városnak a térfigyelő kamerák felszerelése.

 

Az biztos, hogy a rendőri jelenlétet nem érzi az abonyi lakosság. Ha ez üzemanyag kérdése, akkor a város biztosítson üzemanyagra egymillió forintot költségvetésében. A személyi feltételeket a rendőrségnek kell biztosítania. Ugyanakkor dokumentálni kell,

Közbiztonság:

Zsolti - 2011.01.29. 13:28:05

Kelemen Tibor, jelenleg független városi képviselő is kiállt a mellett, hogy fokozni kell Abonyban a közbiztonságot, mert ez valóban nem mehet így tovább. „ A külterületeken a járőrszolgálat a nullával egyenlő. Ezt megbeszéltük Pintér Gábor őrsparancsnok úrral is, a két darab FORD FOCUS-sal nem lehet kijutni. Javasoltam bizottsági ülésen a jegyzőnek, hogy nézzenek utána a mezőőri státuszok kialakítási lehetőségének. Kellene egy LADA Niva gépkocsi. Hat település tartozik ide, tudom. Sok fát elloptak, valóságos fosztogatás történik. Az időseket rettegésben tartják! Mindenképpen javaslom a mezőőri szolgálatot! „

 

Az ülésen többen is voltak, akik ezt a felvetést támogatták. Az is elhangzott, hogy ennek az anyagi alapját meg kell teremteni. Úgy tűnik, meglehetősen tájékozatlanok ez ügyben a testületi tagok, hiszen erre van és volt is érvényes pályázat. A mezőőrök teljes felszerelése megoldható belőle és a munkabért és járulékaikat is 90 %-ban támog

Közbiztonság:

Ez derült ki abból, amit Pintér Gábor alezredes, Abony rendőr őrsparancsnoka mondott el a település közbiztonságát ért kritikai észrevételekkel kapcsolatban rendőreinkről. Nem egyszer hevesen és emelt hangon szólt, becsülettel védve kollégáit és a mundér becsületét is. Íme, a hozzászólásának lényege:

 

„ A rendőrség létszámpolitikája nem az én hatáskörömbe tartozik. Nem az én dolgom megítélni, hogy jó vagy sem, hogy hány kiló súlyúak és hány centi magasak a rendőrök.  A jelenlegi állománnyal Abonyon kívül öt települést kell ellátnunk. A mi feladatunk a közrend és közbiztonság fenntartása. Most 21 fős a létszám, ezzel kell megoldanom mindezt. Örömmel mondhatom, hogy a tavalyi volt az olyan első évünk, amikor nem volt áthelyezés, nyugdíjazás vagy egészségügyi okokból leszerelés. 16-ról sikerült 21 főre növelnünk illetékességi területünkön az állományi létszámot. A többi öt település terhére havi négy alkalommal vannak Abonyba átrendelve az ottani körzeti megbízottak.

Közbiztonság:

veroniq - 2011.01.28. 10:42:46

Rossz a lakosság hangulata!

 

Mint lapunk arról már röviden hírt adott, Habony István városi képviselő kemény kritikát fogalmazott meg a testületi ülésen a rendőrség munkájával kapcsolatban. Íme, részletesen az, amit mondott:

 

„ Tiszta fegyver nincs csak tisztított! A legjobb közbiztonságot is lehet tovább javítani. Rossz a lakosság hangulata e tekintetben. A médiumok azt sugallják, hogy a rendőrség  ahelyén van, de mi egészen mást érzékelünk alulról. …… Az abonyi rendőrök nem mehetnek át Szolnok megye területére. Már nem csak a felső vezetékeket lopják el, hanem a szobrokat is. Beszéltem egy idős emberrel, aki azt mondta, ha gyerekkorában a rendőr gyanúsat észlelt, akkor megállt. Most ez nem így van. Jó lenne szabályozni azt, hogy kit hány kilótól és centitől lehetne felvenni rendőrnek! A sok fiatalnak nagyon örültünk, de úgy ítéli meg a lakosság, hogy ezzel nem lehet elégedett. Szerintem vegyünk biciklit a rendőröknek! Na a Vasbolt előtt álljanak éjjel tizenegykor a kocsijukban ülve másodmagukkal. Jó lenne ha a lakosság fejmagasságban találkozhatna a rendőrökkel.

Közbiztonság:

Habony István helyi MSZP-s városi képviselő a tegnapi napon a testületi ülésen keményen " beszólt " a jelen lévő rendőri vezetőnek, Pintér Gábor alezredes őrsparancsnoknak. Habony nehezményezte, hogy nincsen magassági és súlykontroll sem a rendőröknél. Elmondta, hogy a rendőri jelenlét nem érzékelhető Abonyban és nem autóból kéne a lakosokat figyelgetni, hanem többet kellene járőrözni és ha lehet, akkor ezt kerékpárral tegyék meg a rendőrök. Habony István szerint a rendőrök egy része végtelenül ki van képezve arra, hogy bizonyos bűncselekményekről ne készüljön papír, ne legyen belőle ügy. Mert, mint elmondta ez jelentősen javítja a statisztikát. Nos, a közbiztonság témakörhöz sokan hozzászóltak az ülésen és válaszolt az abonyi őrsparancsnok is. A mai nap folyamán részletekben beszámolunk erről az egyórás vitáról. LŐVE

Közbiztonság:

veroniq - 2011.01.27. 21:36:24

A mai nap sem telt el Abonyban bűncselekmény nélkül. A kora esti órákban az Abonyi Lajos út végén található belvizes területek mentésére szolgáló szivattyút ismeretlen tettesek meglovasították. 

Közbiztonság:
Belvíz   

Szerző: Panoráma online

Íme az ékes bizonyítéka annak, hogy nem csak Abonyban vannak gondok a közbiztonsággal, hanem a szomszédos Cegléden is. Íme egy tanulságos olvasói levél.

A Panoráma Fórum rovatait olvasva azt tűnt fel, hogy Cegléd városában a közbiztonság nem a legmegfelelőbb, s ezért a Ceglédi Rendőrséget teszik felelőssé. Senkinek eszébe sem jut, hogy Cegléd közbiztonsága semmivel sem rosszabb, mint bárhol az ország más városaiban. Tudomásul kell venni, hogy amilyen az országos általános erkölcsi, gazdasági morális helyzete, olyan a közbiztonsága is. Az igaz, hogy a szocialista rendszerben a közbiztonság jobb volt, de az azért volt így, mert a diktatúrákban a bűnözést jobban kordában lehetett tartani. /pl:Ref./

 

De beszéljünk Cegléd közbiztonságáról :

A rendszerváltozás előtt a városban mindig volt egy úgynevezett URH-s gépkocsizó járőr, melyet csak rendkívüli esetben lehetett előírt feladatától elvonni, igénybe venni, az útiránytól eltéríteni, vagy elvezényelni. Ez a szolgálat a nap 24 órájában folyamatosan kellett, hogy működjön. Így nem fordulhatott volna elő olyan eset, hogy akkor amikor rendőr kellene, mondják hogy nincs járőr. Ennek a folyamatos gépkocsizó járőri tevékenységnek nemcsak a megelőzés volt a jelentősége, hanem az is előnye volt, hogy perceken belül megtudott jelenni ott, ahol bűncselekményt követtek el. Megfontolandó lenne ennek visszaállítása.

Közbiztonság:
Cegléd   

veroniq - 2011.01.26. 10:02:38

 

Annak ellenére veszettül csúszik a település főútja, hogy azt a havazás után próbálták síkosság mentesíteni, lesózták az utat. Az autók a Szelei út irányából kikanyarodáskor életveszélyes fordulatokat tesznek. A kerékpársávot megint nem takarította le senki. Így a biciklivel közlekedők kénytelenek az úttesten haladni. Vigyázzanak magukra és egymásra nagyon! Balesetmentes közlekedést Mindenkinek!

 

LŐVE

 

Képek még:

Közbiztonság:
   
Első<< Előző299300301302303304305Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Szeret Ön Abonyban élni?
   
 IGEN, nagyon 
 Hát, kis szódával elmegy 
 Egyre kevésbé szeretek itt élni! 
 Nem szeretek itt élni! 
 Nem élek Abonyban, de nem is szeretnék 
 Nem élek Abonyban, de szeretnék 
 Hol van az az Abony????? 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok