Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 6380, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Közbiztonság
Első<< Előző298299300301302303304Következő >>

A tegnapi este sem sikerült Abonyban balesetmentesre. Mint ahogyan olvasóink is tájékozatták lapunkat, baleset történt a Rossmann előtt este fél hét tájékán. Szemtanúk elmondása szerint négy rendőrautó is kint volt a helyszínen és egy mentő is, ahová a beleset sérültjét rögzítő ágyon tették be, majd kórházba szállították.

 

A baleset körülményeiről Pintér Gábor alezredest, Abony őrsparancsnokát kérdeztem, aki tájékoztatójában elmondta, hogy egy rendőrautó gázolt gyalogost a gyalogátkelőhelyen. „ A rendőrautó egy másik közlekedési baleseti helyszínre igyekezett, megkülönböztető jelzést, kék lámpát használt. ( Tanúk állítása szerint nem szirénázott, hangjelzést nem adott. ) A rossz látási viszonyok miatt nem vette észre a gyalogátkelőhelyre lelépő ötven év körüli hölgyet. Az ütközés következtében az áldozat súlyos sérüléseket szenvedett, kórházba szállították. A rendőrautó is összetört.

 

A baleset körülményeit a Szolnoki Közlekedési Osztály vizs

Közbiztonság:
   
Baleset   

Mint arra a MiAbonyunk internetes hírportál is felhívta olvasói figyelmét, a hétvégén fokozott közúti ellenőrzést tartottak a rendőrök Abonyban. Az akcióról kérdeztem Pintér Gábor alezredest, Abony őrsparancsnokát.

 

„ Jellemzően eredményes volt a hétvégi fokozott közúti ellenőrzés, melyben a helyi rendőrség munkatársai mellett részt vettek az igazgatásrendészeti kollégák, valamint a Ceglédi Rendőrkapitányság munkatársai is. Több közigazgatási szabálysértést is elkövettek az állampolgárok, jellemző volt a biztonsági öv be nem kapcsolása, valamint a KRESZ által kötelezően előírt gyermekülés használatának elmulasztása. Főként kisebb szabálysértésekre derült fény. „- mondta Pintér Gábor

 

Lapunk szemtanúktól úgy értesült, hogy a Nagykőrösi úton a zöldségbolt előtt is igazoltattak a rendőrök és itt egy sötét színű gépkocsi csomagtartóját is kipakoltatták. Az abonyi lakos úgy vezetett autót, hogy nem volt jogosítványa, hiszen azt már korábban

Közbiztonság:
   

veroniq - 2010.11.22. 15:21:16

Az XXXL ruhaméretben a lehető legnagyobbat jelenti és valószínűleg a legkapitálisabbat közbiztonsági szempontból a T- Burger és a Taverna közti területen, az úttesten éktelenkedő kráter, melyet a beomlott csatornafedél jelent a közlekedők számára. Már hónapok óta vészjóslóan reccsent a rácsozat az autók kerekei alatt, mára meg teljesen meg is adta magát, beszakadt. A hibát vélhetően valakik észlelték is, hiszen megszületett a „ megoldás „ a helyzetre. Két bóját helyeztek rá, majd némi kartonpapírt takarónak, nyilván bízva abban, hogy megtartja a rössel belegázoló autós honfitársunk autóját.

 

Hát tévedtek, nem nem tartja meg, de még az ámen sem…. Iszonyatos balesetveszélyes, nem csupán azért, mert ha belemegy valaki, akkor annak tutira tengelye törik, hanem azért is, mert ezt kerülgetvén könnyedén rongyolhatunk bele a másik sávban kikanyarodó gépjármű hátsó fertályába. Én komolyan nem tudom, hogy hány forintba kerülhet a rács pótlása, de azt hiszem, pár

Közbiztonság:
Mocsok   

tyb - 2010.11.22. 14:59:57

Szóval, történt, hogy Figura barátunk el kezdett neheztelni a Nagyjáráson (Abony,külterület) tapasztalható "közvilágítatlanság" és az ebből fakadó "közbiztonságtalanság" miatt az áramszolgáltatóra. Nem is ok nélkül tette ezt, hiszen a környékbeli banditák kihasználva a közvilágítás hiányát, hiányosságait, igyekeztek tőkét kovácsolni az áldatlan állapotból. Mindent vittek, mint kártyában a piros fayer. 

A pofátlanság határát súrolta (inkább átlépte) amikor a hálózati elosztó kapcsolószekrényéről leverték a lakatot és amelyik dőlőben zavarta Őket a fény, ott lekapcsolták a tápfeszültséget.

Sajnos, Nagyjáráson a helyzet változatlan... Pontosabban rosszabb. Ma már ott tartunk, hogy a Nagyjárás "legfrissebb" lakói (konkrétan egy család tagjai) tucatnyian keresték fel Figura otthonát és kilátásba helyezték Hősünk vagyoni, egészségügyi állapotának jövőbeli kedvezőtlen alakulását. Konkrétan megfenyegették, mert intézkedni mert a Nagyjárás közvilágításának helyreállítása érdekében. (Képünk csak illusztráció!)

Közbiztonság:
MSZP   

veroniq - 2010.11.22. 10:30:47

Péntekről szombatra virradó reggel súlyos gázolásos baleset történt a Kossuth étterem előtt a főúton, a zebrán. Mint ahogy azt szemtanúk elmondták lapunknak, egy piros Suzuki márkájú személygépkocsi csúnyán összetört. A részletekről kérdeztem Pintér Gábor alezredest, Abony város őrsparancsnokát.

Közbiztonság:
Baleset   

Kedves Olvasónk Bencsik Béláné honlapunkon keresztül is köszönetét fejezi ki az abonyi rendőrség eredményes munkája kapcsán, melynek nyomán visszakaphatta a több mint két hónapja ellopott kerékpárját. (A rendőrök sikeréről korábban már mi is beszámoltunk.)

Közbiztonság:

Felháborodott olvasónk hívott fel és az alábbi levél közlését kérte szerkesztőségünktől....

Közbiztonság:
Lopás   

Életet mentett a biztonsági öv. Súlyos balesetet szenvedett egy BMW a négyes főúton. A gépkocsi eddig tisztázatlan okból szalagkorlátnak csapódott, első kereke kiszakadt, a jármű felborult és a tetején landolt. Ennek ellenére a benne ülők, köztük egy kisgyermek mindössze könnyebb sérüléseket szenvedett.

A Romániából Ausztriába tartó személygépkocsi, eddig tisztázatlan okból áttért a szemközti sávba, ott a pár méteres szalagkorlátnak csapódott. Feltehetően az ütközés következtében szakadt ki az egyik futóműve. Az egyensúlyát vesztett jármű felborult, és a tetején állt meg. Mivel keleti szomszédunknál a biztonsági öv használatát a rendőrség nagyon szigorúan ellenőrzi, azt mindenki, még a hátul ülök is használták, így senki sem sérült meg komolyabban. A baleset helyszínelésének idejére, - szombaton kora délután - félpályás útzár mellett engedték a forgalmat, a Szolnok felé haladókat pedig a 40-es út fele terelték.

Kép és forrás: www.ctv.hu

Közbiztonság:
   
Baleset   

veroniq - 2010.11.15. 20:53:22

Egyelőre csak az útinform mondta be, de egy biztos, megint baleset volt az abonyi elkerülő úton, a forgalmat Abonyba terelték, még most is így van. Fél pályás útlezárás van Debrecen felé. Vigyázzanak magukra! Arra most inkább ne menjenek!

Közbiztonság:
   
Baleset   

 

Boi Gyula bűntörténelmi könyvben is említhető rabja a szegedi Csillag börtönnek. Ő ugyanis az első olyan elítélt, akit - családja kiirtása miatt - tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítéltek. Ez tíz éve történt, és Boi jó egészségben, békés rabként tölti hétköznapjait a Csillag rácsai mögött - olvasható a Szegedkurir.hu oldalon.

Boi Gyulát több emberen, különös kegyetlenséggel, részben 14. életévét be nem töltött személyek ellen elkövetett emberölés miatt 1999-ben ítélte tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre az ügyben első fokon eljárt Hajdú-Bihar Megyei Bíróság, majd e döntést jóváhagyta 2000. április végén Legfelsőbb Bíróság is.

A halálig tartó fegyház mint büntetési tétel a rendszerváltozáskor eltörölt halálbüntetést váltotta Magyarországon, és tényleges életfogytiglani szabadságvesztésként (rövidítve: TÉSZ) írta be magát a magyar köznyelvbe. A kilencvenes évek elején a mind brutálisabbá váló bűncselekmények hatására hatalmas

Közbiztonság:
Első<< Előző298299300301302303304Következő >>
Címke felhő:

Szavazás
Szeret Ön Abonyban élni?
   
 IGEN, nagyon 
 Hát, kis szódával elmegy 
 Egyre kevésbé szeretek itt élni! 
 Nem szeretek itt élni! 
 Nem élek Abonyban, de nem is szeretnék 
 Nem élek Abonyban, de szeretnék 
 Hol van az az Abony????? 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok