Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 6164, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Közbiztonság
Első<< Előző286287288289290291292Következő >>Utolsó

veroniq - 2011.02.26. 12:44:16

 Tegnap este hömpölygött az autóáradat a városban, mert egy tömegkarambol miatt beterelték Abonyba a forgalmat a négyes elkerülőről. Rendőreinket is a helyszínre vezényelték.

 
 
Tömegkarambol a 4-esen
 
Hét személyautó és egy kamion ütközött péntek délután, a 4-es úton, Abony és Cegléd között. A balesetnek két sérültje van. Egyelőre tisztázatlan körülmények között csúszott össze hét személyautó, és egy kamion, péntek délután háromnegyed 6 körül, a 4-es út 78-as kilométerénél, Abony és Cegléd között. Az elsődleges adatok szerint a balesetnek két sérültje van. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Közbiztonság:
Baleset   

 

Rendőrségi beszámoló 2010-ről

2011. február 25.
Elfogadta Pest Megye Önkormányzatának Közgyűlése a megyei rendőr-főkapitányság 2010. évi tevékenységéről szóló beszámolót.
A legfontosabb megállapításokat, a tények hátterét Dr. Ármós Sándor rendőr dandártábornok, megyei főkapitány foglalta össze a közgyűlés számára.
 
Pest megye az ország legnépesebb megyéje. Sokszínűsége kiemelkedő, demográfiai mutatói, a gyarapodó népessége, gazdasági szerkezete megkülönböztető erejű, a hazai és a nemzetközi főbb közlekedési útvonalaknak metszéspontjában fekvő megye ráadásul a főváros agglomerációjának jelentős részét is lefedi. Helyzete és jelentősége tehát különleges – de mi a helyzet a bűncselekmények, a közrend, az igazgatásrendészet és a közlekedési normák területén? Erre a kérdésre adott kimerítő és részletes választ a megyei főkapitányság vezetője, a megyei önkormányzat felkérésére megtartott szokásos éves beszámolója.
 
Közbiztonság:

veroniq - 2011.02.25. 13:27:22

 

Ma reggel Párom, az exzsaru TYB bekapcsolta a HírTV híradóját és elképedve néztünk egy magát igen szimpatikusnak álcázó főzsarut, ahogy éppen azt próbálja nekünk és a rendőrtársainak meggyarázni, hogy milyen remek is lesz nekik az, ha ezentúl az eddigieknél jóval keményebben ellenőrzik őket és figyelik minden lépésüket. Ennek keretében úgynevezett megbízhatósági vizsgálatot végeznek. Erre mindenképpen szükség is van, de a tálalás nem sikerült túl fényesre. Reméljük a kivitelezés jobb lesz. Íme a HírTV híre:

Közbiztonság:

Fotó: Polyák Attila

Befolyásolták a bírákat a 2006 őszi megmozdulások kapcsán hozott döntéseikben – nyilatkozta Völgyesi Miklós, a parlament előtt fekvő semmisségi törvény megalkotását javasló nyugalmazott legfelsőbb bírósági bíró a Duna Televízió Közbeszéd című műsorában csütörtök este. A Független Rendőr Szakszervezet továbbra is tiltakozik a törvényjavaslat ellen. A Helsinki Bizottság jogásza pedig úgy látja, a tervezetből vállalhatatlan dolgok és veszélyes precedensek következnek. A semmisségi törvényről, többek között annak a bíróságok függetlenségére és a jogállamiságra gyakorolt lehetséges hatásairól is vitázott egymással Völgyesi Miklós, a Legfelsőbb Bíróság nyugalmazott tanácsvezetője, Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet főtitkára, és Tóth Balázs, a Magyar Helsinki Bizottság jogásza a Duna Televízió Közbeszéd című műsorában csütörtök este.

 

“A Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) úgy gondolja, elfogadhatatlan ez a törvény, hiszen morálisan és etikailag is sérti az igazságszolgáltatás működését, ezen belül a rendőrtársadalmat. Szeretnénk, ha ez a törvény nem lépne életbe, ezért is fordultunk a köztársasági elnök úrhoz” - nyitotta a vitát Pongó Géza, az FRSZ főtitkára.

Völgyesi: Nem igazak a törvény elleni vádak

“Nekünk teljesen más a véleményünk, alapvetően az a probléma, hogy más tényekből indulunk ki, mint a rendőr szakszervezet,  és a levont jogkövetkeztetésekkel sem értünk egyet, ezek egyszerűen nem így vannak” - reagált Völgyesi Miklós, aki úgy látja: már az a felvetés sem igaz, hogy a semmisségi törvény semmisítené meg a 2006 őszi utcai megmozdulások után hozott, csak rendőri tanúvallomásokra alapozott ítéleteket.

Közbiztonság:

 Fentről is behatolnak

 

Abonyba n, a Mikes Kelemen úton kirámoltak egy lakatlanul álló családi házat. A dologra pár napja derült fény. A tulajdonos meglepetéssel tapasztalta, hogy a tetőt bontották meg a bűnözők és onnan, felülről jutottak be az épületbe, ahonnan mintegy félmillió forint értékben tulajdonítottak el értéktárgyakat. A gonosztevők ellopták a bojlert és a bútorok egy részét is. Lapunk úgy tudja, hogy valószínűleg nem egy nap alatt rámolták ki az ingatlant.

 

LŐVE

Közbiztonság:

SkyT - 2011.02.25. 09:48:23

A ceglédi vonalon kábellopás miatt hosszabb menetidővel közlekednek a vonatok

Frissítve 7:00-kor.

A Budapest–Cegléd–Szolnok vasútvonalon, Abony állomáson kábellopás miatt  meghibásodott a biztosítóberendezés. Emiatt ezen a vonalon közlekedő vonatok utasai átlagosan 15-20 perces késésre számíthatnak a hajnali és a reggeli órákban.

A műszaki hibát az okozta, hogy közel 50 méter biztosítóberendezési kábelt ismeretlen tolvajok elloptak és további 25 méternyi kábelt megrongáltak.

A MÁV szakemberei tegnap este óta folyamatosan végzik az elhárítást. Előre láthatóan csak 10-12 óra körüli időre tudják kijavítani a hibát. A vonatok addig, a biztonsági előírások betartásával tudnak közlekedni.

Közbiztonság:
Blogok   

veroniq - 2011.02.23. 18:45:51

Mit tenne Ön, ha betörésgyanús hangokat hallana éjszaka?
 
 Szólnék a rendőröknek 
 Kimennék és lerendezném 
 Elbújnék félelmemben 
 A másik oldalamra fordulnék és aludnék tovább 
 Én tuti nem ébrednék fel erre! 
 Attól függ, hogy nálam-e vagy a szomszédban! 
 
Eredmény

Közbiztonság:

 Rögtön cselekedtek a zsaruk

 

A közelmúltban megjelent cikkünkben arról számoltunk be olvasóinknak, hogy az egyik abonyi autójavító műhely kifosztását követően csak két hét múlva hallgatták ki és fogták el a tettest. Az abonyi rendőrség munkatársának tájékoztatása szerint ez valóban így van, de nem ők késlekedtek. Ugyanis az esetet annak megtörténte után több nappal jelentették be nekik. Miután a bejelentés beérkezett, egy óra múlva már az abonyi rendőrőrs vendégszeretetét élvezhette a jómadár és a házkutatás után bebizonyosodott, hogy ő volt az elkövető.

 

LŐVE

Közbiztonság:

Abonyban történt:

Íme a Ceglédi rendőrök tájékoztatója az elmúlt hétről. Köszönjük média partnerünknek a www.panorama-online.hu -nak.

 

A közfeladatot ellátó személyek elleni erőszak miatt indult eljárások Abonyban történtek. Az egyik esetben a gázszolgáltató munkatársai kívánták a szolgáltatást megszüntetni egy magánlakásnál, amikor is munkavégzésükkel kapcsolatosan a tulajdonos egy gázspray-vel lefújta őket, melynek következtében 8 napon belül gyógyuló könnyű szemsérüléseket szenvedtek. 

A másik esetben az egyik lakásotthon fiatalkorú lakója keveredett szóváltásba az intézmény egyik nevelőjével, melynek során a nevelőt megrúgta, aki ennek következtében 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.

Közbiztonság:

Thomas - 2011.02.22. 18:33:39

 A Törteli út mellett, az első nagykanyarban fényképeztük. Mi lehet ez? A tavasz hírnöke, valami új virág, ami az urbanizáció által keletkezett? Esetleg kommunális hulladék? Vagy esetleg lopott kábel lenyúzott burkolata?

Ááá.. az nem lehet! Abonyban olyat senki nem tesz! Ha ide került azt csak vidékiek tehették!

 

Üdv: Thomas

 

(Nagyításhoz katt képre!)

Közbiztonság:
Első<< Előző286287288289290291292Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Ön elmegy szavazni április 8-án?
   
 IGEN 
 Még nem tudom, lehet 
 NEM 
 Mert szavazás lesz? 
   
Eredmény
Programok

Itt a választási étlap

 

Földi László lesz a Fidesz-KDNP jelöltje az április 8-i országgyűlési képviselőválasztáson Pest megye 12. számú választókerületében.


 

Az LMP vezetősége is jóváhagyta Földi Áron – korábbi ceglédi önkormányzati képviselő, most megyei közgyűlési képviselő – jelöltségét. ( Jobbra )


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok