Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 6947, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Abony"
Első<< Előző439440441442443444445Következő >>Utolsó

veroniq - 2011.08.26. 11:25

 Lesz még idén sajnos felhőszakadás. Akinek nincs biztosítása, pórul járhat. Most megpróbálunk hasznos tanácsokkal szolgálni mindazoknak, akik nehezen tudnak eligazodni a  biztosítások világában. Ebben lehet segítségükre tapasztalt tanácsadónk is. Ha kérdésük van Gáti- Fekete Ágneshez, kérem a cikkben található elérhetőségeken forduljanak hozzá bizalommal. 

A legmegfelelőbb lakásbiztosítást legalább olyan nehéz kiválasztani, mint a legoptimálisabb folyószámla típust vagy lakáshitelt. Utánajártunk ezért, milyen szempontokat kell szem előtt tartanunk, ha a lakásbiztosítások között szemezgetünk.

 
Gazdaság:
Abony   
 3 Hozzászólás    

veroniq - 2011.08.26. 11:16

Az itt látható kép alapján is világosan kiderül, hogy sajnos térségünk erőteljesen fertőzött parlagfűvel. A Tisztiorvosi Szolgálat munkatársai által készített térkép szerint mi a sötétbordó övezetbe tartozunk sajnos.

 

Nagyításhoz kattints a képre!

Citrom-díj:
Abony   
ÁNTSZ   
Parlagfű   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.08.26. 10:57

Meghibásodott a felsővezeték Nagykőrös és Kecskemét állomások között péntek reggel, ezért a két állomás között nem közlekedtek a vonatok, az utasokat autóbuszok szállították.  A hiba miatt a Budapest-Cegléd-Szeged vonalon 15-20 perces késésre kellett számítaniuk az erre utazóknak. " A MÁV szakemberei megkezdték a hiba elhárítását, a munkálatok előreláthatóan délelőtt 10 óráig tartanak. " Tehát elvileg már helyre állt a rend. Arról nem szólnak a hírek, hogy ismét kábellopás, rongálás miatt történt-e mindez, de félő, hogy igen.... LŐVE


Citrom-díj:
Abony   
Cegléd   
MÁV   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.08.25. 15:40

A tankönyvkiadók megkezdték bojkottjukat és nem küldenek tankönyveket azon önkormányzatok iskoláiba, akiknek tartozásaik vannak feléjük. Mintegy 100 millióval lógnak az adósok, összesen mintegy 27-re tehető azon helyhatóságok száma, melyek érintettek az ügyben. Erről szólnak a mai országos hírek és ennek kapcsán jártam utána annak, hogy Abonyban rend van-e ezen a téren. Dévainé Kazinczy Sára, a Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközép Iskola igazgatója, az önkormányzat Oktatási Bizottságának külsős tagja arról számolt be lapunknak, hogy Abonyban senkinek sem kell aggódnia amiatt, hogy nem kap tankönyvet, hiszen tudomása szerint a Város nem tartozik a tankönyvkiadó cégeknek. Íme a teljes MTI hír minderről:

Oktatás:
Abony   
 5 Hozzászólás    

veroniq - 2011.08.25. 15:10

 Balatonvilágoson rendezték meg a szervátültetett és átültetésre váró gyermekek egyhetes nyári táborát, a Transzplantációs Alapítvány szervezésében. Ezen részt vett a tüdőátültetésen átesett abonyi kislány, Jenes Virág is, aki életében most, majdnem tízévesen látta először a Balatont, amely teljesen elbűvölte. Elkísérte nagypapája, Venyige László, aki elmondta, hogy a kislány nagyon jól érezte magát a táborban.

Közélet:
Abony   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.08.25. 14:38

Nagy a nyüzsgés az úgynevezett Mikes lapos környékén, hiszen teljes üzemben folynak azok a munkálatok, melynek keretében belvíz tározására alkalmas tavat alakítanak ki a területen, a TESCO-hoz közel. Abony pályázaton nyert el erre jelentős forrást és elvileg egyszer majd itt csónakázó tavat is kialakítanak, annak érdekében, hogy egy szép, lakható értékes környezetet teremtsenek. Képek még a "mutatványról":

Közélet:
Abony   
Belvíz   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.08.25. 12:53

Annak ellenére, hogy az abonyi városi önkormányzat a szűkös anyagi keretek miatt nem tudta támogatni az augusztus 19-én megrendezett nótaestet, a program mégis remekül sikerült, hiszen a négyórás pazar, tizenkét fellépős műsorra több, mint kettőszázan váltottak belépőjegyet. 

Kultúra:
Abony   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.08.24. 20:54

Az alábbi levelet, egyelőre képek nélkül kedves olvasónk küldte el nekem. Egy bizonyos, a terület önkormányzati tulajdonú, rajta hatalmas parlagfüvek tenyésznek. Kérdezem én: Hogyan várhatja el a helyi elöljáróság, hogy a lakosság rendben tartsa portáit, ha ő maga nem jár elöl jó példával?

 

Íme olvasónk levele:

Citrom-díj:
Abony   
Parlagfű   
 3 Hozzászólás    

veroniq - 2011.08.24. 20:19

Lapinformációink szerint éppen ideje annak, hogy az Ungár házat rendbe hozzák, hiszen még tavaly történt, hogy a teljesen lelakott és elhanyagolt épület kerítése nemes egyszerűséggel rádőlt a szomszédos telekre. Mindezt a szomszédos ingatlan tulajdonosának közeli hozzátartozója mesélte el nekem. A gond ezzel „ csupán „ az, hogy ezóta kérik írásban is az önkormányzatot, hogy csináljanak már valamit, az égvilágon nem történik semmi. Ha én lennék az, akinek a szomszéd kerítése rádőlt volna a portámra, biztos nagy patáliát csaptam volna, de az önkormányzatnak a jelek szerint mázlija van, mert ők csak szépen kértek. Eddig.

Citrom-díj:
Abony   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.08.24. 15:27

Megkezdődött az úgynevezett Ungár ház megmentése. Az épület a volt négyes úton, a Postával átlósan szemben található, járdáját már korábban le kellett zárni a potyogó cserepek és a vakolat miatt. Néhány évvel ezelőtt elkészült az épület felújításához szükséges tanulmányterv, melyért a város akkor több, mint ötmillió forintot fizetett ki. Igaz, ennek jelentős részét pályázaton nyerték el. Ennek ellenére pénz hiányában nem történt semmi sem. Most talán tűzoltó munkával megállítható a további állagromlás. Sajnos csak ötmillió forintot adott erre a célra a Nemzeti Kulturális Alap. Ez meglehetősen viccesnek tűnik, hiszen a tervezés csaknem tíz évvel ezelőtt került ennyibe, akkor beárazták a felújítást is, mintegy 80-100 millió forintból lehetett volna megoldani. 

Közélet:
Abony   
Műemlék   
 3 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Kire szavazna Ön a 7. választókerületben?
   
 Antal- Láng Edina 
 Czagány Zsolt 
 Guti Tivadar 
 Retkes Mária 
 Sulyok Istvánné 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok