Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7495, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Nagyabonyi színkör"
<< Előző12345Következő >>

veroniq - 2015.10.29. 11:38

 

Abony hírének öregbítése Székelyföldön

Csíkszeredától, Csíksomlyótól 5-7 km-re Csíkcsomortánban, 2015. október 14-18 között zajlott egy konferencia a műkedvelő színjátszásról. A résztvevők a Csíkszeredai Magyar Színház előadásában megnézték Müller Péter Szemenszedett igazság című darabját és a Nagyabonyi Színkör Csongor és Tünde előadásáról készült filmfelvételt. Alább a Nagyabonyi Színkör elnökének Király Bélánénak, a „Meddig amatőr és mikor profi egy színjátszó csapat?” címmel elhangzott felszólalását olvashatják.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2015.09.15. 19:48

 

A Csongor és Tündét a Nagyabonyi Színkör az elmúlt hét végén a Magyarok Világszövetségének székházában is nagy sikerrel adta elő. Az MVSZ sajtószolgálata az alábbi hírt közölte az eseményről! Köszönjük!

Arra emlékezve, hogy olykor „vontatottnak” láttam régen, színházi előadásban a Csongor és Tündét, amit feltehetően teljes, eredeti szöveggel adtak elő hivatásos színészek, a tegnapi, egyetlen felvonásba „tömörített” előadás – váltakozó, izgalmas/komikus jeleneteivel – és szellemes színpadi megoldásaival - folyamatosan kötötte le a néző figyelmét, mégpedig korhatártól függetlenül.

Kultúra:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2015.09.01. 18:20

A Nagyabonyi Színkör előadásairól készült video-filmek!
Körbélyegzőnkön a felirat:
„1849 óta a magyar kultúra szolgálatában”
Támogassa a DVD-k megvásárlásával
a multikulti óceánban páratlan
csöppnyi magyar csodát!


Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde
Király B. Izabella: Álmosfia Árpád
Abonyi Lajos: A betyár kendője
Király B. Izabella: Kinizsi
Johann Strauss: A bécsi diákok


A DVD ára 1500 Ft. + a postaköltség
 

Kultúra:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2015.08.02. 11:17

Programok:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2015.04.23. 15:52

 

" A főbűn ezúttal, hogy annak a Király B. Izabellának a rendezésében, akit valaha mindenféle – ma már oly távoli és maximálisan érdektelen – ügyben korábban annyit támadtak… Mi folyik itt? "- olvasható a Magyar Hírlap mai internetes cikkében

Domonkos LászlóA pesti Burgtheater

Aki úgy tudja, hogy a Burgtheater Bécsben van, az nagyon téved.

Az a Burgtheater sincs igazából az osztrák fővárosban, amely példa nélkül álló, ritka gusztustalan és szánalmas politikai performance-ra akarta felhasználni Csehov klasszikus művét, a Sirályt, imigyen próbálva botrányt kavarni a budapesti Nemzeti Színházban.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2015.04.18. 14:20

Április 17-én a Kultúra Házában nagysikerű előadást láthatott a közönség, a Nagyabonyi Színkör előadásában. Vörösmarty Mihály klasszikus Csongor és Tündéje elevenedett meg a színpadon, elkápráztatóan ügyes és tehetséges gyermekszereplők prezentálásában. A darab rendezője Király B. Izabella, jegyek még kaphatók 1000 forintos áron a szombati és vasárnapi előadásokra az intézmény portáján. Ha tehetik, nézzék meg, érdemes!

EXTRA képgaléria IDE kattintva!

Kultúra:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2015.04.16. 21:41

 

Tündéri gyermekszereplők formálják meg, személyesítik meg Csongort és Tündét. A színdarabot ezen a héten mutatja be a Nagyabonyi Színkör. Ártatlan lelkű, harmadik osztályos gyerekekre bízták a két karakter megformálását, akik a próbákat elnézve, felnőtteket is megszégyenítő, belső karakterükből adódó természetességgel szeretik egymást, küzdenek le minden akadályt, és a darab humorát adó ördögfiókákkal is szembeszállnak. Érdekes, élvezetes igazi színpadi csemege vár tehát mindazokra, akik ellátogatnak a Kultúra Házába ezen a héten pénteken, szombaton, vagy vasárnap. Jegyek még korlátozott számban kaphatók az intézmény portáján.

Az egyik kosztümös próba képgalériája IDE kattintva

Kultúra:
 3 Hozzászólás    

veroniq - 2015.04.14. 19:45

Tény: Király B. Izabella és testvére, Skultéty Sándor- mindketten abonyiak – tagjai voltak a rendszerváltó Magyar Parlamentnek. Teljesen mindegy, hogy milyen színekben, de ott voltak, amikor nagyot változott a világ. Abony róluk is híressé vált. Olyannyira, hogy szeretett nagymamám, mikor megtudta, hogy abonyi fiú udvarol nekem, közölte, hogy – ahogyan ő fogalmazott- a „ népi- nemzeti „ Izabella is ott lakik! Tehát az első, ami sok embernek erről a településnévről eszébe jutott, pontosan ő. Király B. Izabella, vagy Király Béláné. Ez olyan mély nyomokat hagyhatott az emberekben, hogy a mai napig felfigyelnek a nevére. Így történt ez akkor is, amikor az Index is „ meglátott „ egy Budapesten elhelyezett plakátot.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

admin - 2015.03.23. 11:55

Programok:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2015.02.28. 12:51

Február utolsó napján a Kultúra Házában jártam, ahol lencsevégre kaptam a Március 15-i városi műsor résztvevőit, ahogyan éppen próbálnak. Fergeteges, nagyon magas színvonalú városi program van előkészületben, mindenkinek nagyon jó szívvel ajánlom a Somogyi iskola szervezésében előadásra kerülő rendezvényt. Fellép a Nagyabonyi Színkör a Bécsi Diákok című darab egy részével, valamint az Abonyi Fúvószenekari egyesület, Varga Gábor karnagy vezényletével.

 

Képgaléria a címre kattintva

Kultúra:
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok