Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7064, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Nagyabonyi színkör"
<< Előző12345Következő >>

veroniq - 2015.10.29. 11:38

 

Abony hírének öregbítése Székelyföldön

Csíkszeredától, Csíksomlyótól 5-7 km-re Csíkcsomortánban, 2015. október 14-18 között zajlott egy konferencia a műkedvelő színjátszásról. A résztvevők a Csíkszeredai Magyar Színház előadásában megnézték Müller Péter Szemenszedett igazság című darabját és a Nagyabonyi Színkör Csongor és Tünde előadásáról készült filmfelvételt. Alább a Nagyabonyi Színkör elnökének Király Bélánénak, a „Meddig amatőr és mikor profi egy színjátszó csapat?” címmel elhangzott felszólalását olvashatják.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2015.09.15. 19:48

 

A Csongor és Tündét a Nagyabonyi Színkör az elmúlt hét végén a Magyarok Világszövetségének székházában is nagy sikerrel adta elő. Az MVSZ sajtószolgálata az alábbi hírt közölte az eseményről! Köszönjük!

Arra emlékezve, hogy olykor „vontatottnak” láttam régen, színházi előadásban a Csongor és Tündét, amit feltehetően teljes, eredeti szöveggel adtak elő hivatásos színészek, a tegnapi, egyetlen felvonásba „tömörített” előadás – váltakozó, izgalmas/komikus jeleneteivel – és szellemes színpadi megoldásaival - folyamatosan kötötte le a néző figyelmét, mégpedig korhatártól függetlenül.

Kultúra:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2015.09.01. 18:20

A Nagyabonyi Színkör előadásairól készült video-filmek!
Körbélyegzőnkön a felirat:
„1849 óta a magyar kultúra szolgálatában”
Támogassa a DVD-k megvásárlásával
a multikulti óceánban páratlan
csöppnyi magyar csodát!


Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde
Király B. Izabella: Álmosfia Árpád
Abonyi Lajos: A betyár kendője
Király B. Izabella: Kinizsi
Johann Strauss: A bécsi diákok


A DVD ára 1500 Ft. + a postaköltség
 

Kultúra:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2015.08.02. 11:17

Programok:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2015.04.23. 15:52

 

" A főbűn ezúttal, hogy annak a Király B. Izabellának a rendezésében, akit valaha mindenféle – ma már oly távoli és maximálisan érdektelen – ügyben korábban annyit támadtak… Mi folyik itt? "- olvasható a Magyar Hírlap mai internetes cikkében

Domonkos LászlóA pesti Burgtheater

Aki úgy tudja, hogy a Burgtheater Bécsben van, az nagyon téved.

Az a Burgtheater sincs igazából az osztrák fővárosban, amely példa nélkül álló, ritka gusztustalan és szánalmas politikai performance-ra akarta felhasználni Csehov klasszikus művét, a Sirályt, imigyen próbálva botrányt kavarni a budapesti Nemzeti Színházban.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2015.04.18. 14:20

Április 17-én a Kultúra Házában nagysikerű előadást láthatott a közönség, a Nagyabonyi Színkör előadásában. Vörösmarty Mihály klasszikus Csongor és Tündéje elevenedett meg a színpadon, elkápráztatóan ügyes és tehetséges gyermekszereplők prezentálásában. A darab rendezője Király B. Izabella, jegyek még kaphatók 1000 forintos áron a szombati és vasárnapi előadásokra az intézmény portáján. Ha tehetik, nézzék meg, érdemes!

EXTRA képgaléria IDE kattintva!

Kultúra:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2015.04.16. 21:41

 

Tündéri gyermekszereplők formálják meg, személyesítik meg Csongort és Tündét. A színdarabot ezen a héten mutatja be a Nagyabonyi Színkör. Ártatlan lelkű, harmadik osztályos gyerekekre bízták a két karakter megformálását, akik a próbákat elnézve, felnőtteket is megszégyenítő, belső karakterükből adódó természetességgel szeretik egymást, küzdenek le minden akadályt, és a darab humorát adó ördögfiókákkal is szembeszállnak. Érdekes, élvezetes igazi színpadi csemege vár tehát mindazokra, akik ellátogatnak a Kultúra Házába ezen a héten pénteken, szombaton, vagy vasárnap. Jegyek még korlátozott számban kaphatók az intézmény portáján.

Az egyik kosztümös próba képgalériája IDE kattintva

Kultúra:
 3 Hozzászólás    

veroniq - 2015.04.14. 19:45

Tény: Király B. Izabella és testvére, Skultéty Sándor- mindketten abonyiak – tagjai voltak a rendszerváltó Magyar Parlamentnek. Teljesen mindegy, hogy milyen színekben, de ott voltak, amikor nagyot változott a világ. Abony róluk is híressé vált. Olyannyira, hogy szeretett nagymamám, mikor megtudta, hogy abonyi fiú udvarol nekem, közölte, hogy – ahogyan ő fogalmazott- a „ népi- nemzeti „ Izabella is ott lakik! Tehát az első, ami sok embernek erről a településnévről eszébe jutott, pontosan ő. Király B. Izabella, vagy Király Béláné. Ez olyan mély nyomokat hagyhatott az emberekben, hogy a mai napig felfigyelnek a nevére. Így történt ez akkor is, amikor az Index is „ meglátott „ egy Budapesten elhelyezett plakátot.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

admin - 2015.03.23. 11:55

Programok:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2015.02.28. 12:51

Február utolsó napján a Kultúra Házában jártam, ahol lencsevégre kaptam a Március 15-i városi műsor résztvevőit, ahogyan éppen próbálnak. Fergeteges, nagyon magas színvonalú városi program van előkészületben, mindenkinek nagyon jó szívvel ajánlom a Somogyi iskola szervezésében előadásra kerülő rendezvényt. Fellép a Nagyabonyi Színkör a Bécsi Diákok című darab egy részével, valamint az Abonyi Fúvószenekari egyesület, Varga Gábor karnagy vezényletével.

 

Képgaléria a címre kattintva

Kultúra:
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok